33. kolo
15.04.2017 16:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Burnley FC 3:1

Evertonu se daří, v lize mu patří sedmé místo a další body mohl přidat v Goodison Parku proti Burnley. Byť byl v utkání jasným favoritem, první poločas žádné branky nepřinesl. První branky v zápasu se diváci dočkali až ve čtyřicáté deváté minutě. Kevin Mirallas rozehrával rohový kop, k němuž se v šestnáctce hlavičkou dostal Williams. Proti tomu ještě gólman Heaton stihl zakročit, proti následné dorážce Phila Jagielky už ale nic nezmohl a Everton vedl 1:0.

Radost po gólu kapitána Evertonu však Blues vydržela jen tři minuty. Už v padesáté druhé minutě se totiž hostujícímu Burnley povedlo srovnat. Gólman Robles ve vápně zfauloval Vokes a sudí odpískal ve prospěch hostujícího celku pokutový kop.

K jeho exekuci se postavil sám Sam Vokes a byť porušil nepsané pravidlo, že faulovaný hráč by neměl pokutový kop zahrávat, jeho přízemní rána na opačnou stranu, než na kterou se gólman Evertonu vydal, znamenala vyrovnání na 1:1.

V šedesáté třetí minutě mohl vedení na stranu Blues znovu strhnout Kevin Mirallas, jeho pokus se však s úspěchem nesetkal. Na vstřelení branky si tak museli hráči Everton počkat až do minuty sedmdesáté prvé - o tu se postaral Ross Barkley, který tak velmi trefně zareagoval na kritiku, kterou o něm v týdnu uveřejnil bulvární deník The Sun.

O tři minuty později padl i třetí gól Evertonu. Na svém kontě ho má Romelu Lukaku, který je tak nadále s přehledem nejlepším kanonýrem anglické ligy.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Krony

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele