33. kolo
15.04.2017 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Crystal Palace - Leicester City 2:2

Před odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů si Leicester oprášil své střelecké schopnosti a na hřišti Crystal Palace uhrál remízu 2:2. Z hlediska pozice v Premier League mohou být relativně spokojeny oba celky, jelikož Swansea i Hull své zápasy prohrály. Pět kol před koncem tak Eagles drží sedmibodový náskok na sestupové příčky - a navíc mají zápas k dobru. No a Foxes jsou na tom ještě o dva bodíky lépe.

Úvod zápasu nám připomněl zlaté časy Stoke City a průkopníka "střílených autů" Roryho Delapa. Ostré vhazování Christiana Fuchse totiž ve vápně dolétlo na hlavu Roberta Hutha a ejhle! Crystal Palace inkasoval na domácí stadionu po více než dvou měsících.

Právě výkon Roberta Hutha Leicesteru připomněl, jak výrazně bude německý stoper chybět v odvetě proti Atléticu, jež propásne vinou karetního trestu. Huth byl jednoznačně nejlepší na hřišti, kraloval pokutovému prostoru Leicesteru, skákal do střel, přerušoval nebezpečné centry soupeře a odklidil hned jedenáct balónů.

Výjimku představovala sedmnáctá minuta, kdy šestnáctku pro změnu ovládl Benteke a Schmeichel musel proti jeho ráně zblízka bystře zasáhnout. Tehdy ale Huth na zadní tyči zase odclonil číhajícího Puncheona. Pak už to v první půli byla zase jeho one-man show, když tečoval centr Warda, načež Zaha trefil balón pouze holení. V závěru poločasu pak skvěle zlikvidoval šanci agilního Townsenda.

Aby toho nebylo málo, krátce po přestávce se někdejší zadák Chelsea nebo Stoke vyšrouboval ve vlastním vápně po rohovém kopu a založil protiútok Leicesteru. Mahrez pak poslal do úniku Vardyho, jenž si zasekávačkou poradil se Schluppem a levou nohou překonal Hennesseyho.

Jenže už za dvě minuty se Crystal Palace dočkali snížení a najednou byli na koni právě oni. Ndidi fatálně promáchl ve vápně při pokusu o odkop, Schlupp dostal míč do vápna a Cabaye jej procpal do sítě. Eagles byli v dalších minutách lepší a dočkali se patrně zaslouženého vyrovnání - byť gól nemusel být vůbec uznán. Christian Benteke totiž po Townsendově centru doslova převálcoval Benalounea. Mike Dean ale branku schválil a zápas tak skončil nerozhodně.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

parádička už je 0:2. Dúfam že Vardy si schoval nejaký gólik aj na utorok!

Reagovat
smazaný uživatel

Takto to posrať

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele