9. kolo
17.10.2015 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Sunderland AFC 1:0

Časté posměšky vůči manažerům "ničící atraktivní fotbal" nebyly s prognózou o nezáživném utkání daleko od pravdy. O třech bodech pro domácí tak rozhodl nedůrazný zákrok Pantilimona, který daroval vítězný gól Berahinovi.

Hosté se v úvodu hledali, a to jak herním stylem tak přihrávkami. Přesto se mohli ve 12. minutě ujmout vedení, když po rohovém kopu Evanse hlavičkoval z pár metrů Jones, Myhill ale výborným zákrokem podržel svůj tým. Ve 22. minutě chtěl poděkovat za Pulisovu důvěru Sessegnon, při svém druhém letošním startu v základní sestavě pálil z vápna šikovně placírkou, úspěchu chyběly centimetry.

Chvíli poté se skvělou individuální akcí po levé straně prezentoval James McLean, irský záložník se prodral až do šestnáctky, mušku měl ale seřízenou obdobně jako jeho spoluhráč. Sunderlandu se postupem času začalo vyplácet zhušťování středu hřiště, čím začal získávat více procent v držení míče, zároveň však eliminoval jakýkoliv náznak šancí u obou branek.

Krátce po změně stran centroval do vápna McLean nepříliš přesně, měla to být sladká lahůdka pro Pantimiliona, ten ovšem neudržel míč v souboji s Berahinem, kterému se následně stačilo otočit a postrčit balón do opuštěné branky. Marné byly následné protesty brankáře Black Cats, v Anglii se takové střety pískají opravdu jen výjimečně.

Největší aktivitu hostí představovalo zuřivé žvýkání Sama Allardyce u postranní čáry, než-li k vyrovnání tak bylo blíže k navýšení rozdílu ve skóre. Po centru Brunta však hlavičkoval Rondón těsně nad břevno. Hráči Sunderlandu bránili ve skórování sami sobě, často prostě nebylo komu přihrát do výhodné střelecké pozice, což nuceně ústilo k pokusům z dálky. Ten nejzajímavější vyslal v 78. minutě M'Vila, jehož jedovatou skákající střelu vyrážel Myhill s obtížemi.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Berahino

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele