5. kolo
13.09.2015 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Tottenham Hotspur 0:1

Tottenham urval první vítězství v sezoně a duch Juandeho Ramose z podzimu 2008 byl definitivně zažehnán. Neobešlo se to sice bez problémů a jaksi bezkrevného herního projevu, ale to teď zřejmě fanoušky na White Hart Lane nebude příliš zajímat. Tři body ze Sunderlandu se cení, jakkoliv se sami Mackems trápí...

Spurs do prvního nedělního klání nastoupili vzadu poněkud nervózně, zatímco vepředu si vše - včetně standardních situací - bral okamžitě pod palec nově příchozí a stěží efektivní Son Heung-min.

Evergreenem úvodního dějství byl souboj Jermaina Defoea, ikony Tottenhamu, s obránci a brankářem bývalého dlouholetého zaměstnavatele. Ihned první útočníkova šance z 26. minuty přitom byla tou nejlepší: nádherná Lensova kolmice tehdy Defoea vyslala do sólového úniku, který skončil pouze smolně nastřelenou tyčí.

Ve 34. minutě byli Spurs zaskočeni další nenadálou kolmicí, tentokrát se ale vše podařilo vyřešit improvizovanou malou domů. V jiné situaci zase Defoe možná mohl jít za penaltou, místo toho ale počínání neohrabaného Alderweirelda ustál a připsal si na konto další střelecký pokus, pro změnu do Llorisovy náruče.

Dohromady za celé úvodní dějství zkušený forvard vyslal na bránu tolik pokusů, kolik za celá předešlá čtyři kola dokupy. Tottenham se mezitím s první lepší akcí vytasil až ve 45. minutě, kdy si Chadli počkal na náběh Walkera na pravém křídle, aby jeho příhru na malé vápno za přispění soupeře kompletně minul Son.

Druhý poločas otevřela pasáž o hrubém nedostatku zajímavých příležitostí. Lens v jednom momentě nezvládl situaci 1 na 1 s Vertonghenem, na druhé straně se zase Kane pěkně schoval za obránce, na zadní tyči pak ale trestuhodně nedokázal z voleje jakkoliv trefit perfektní centr.

Následovala Dierova nemastná neslaná hlavička ze 77. minuty, potažmo Masonova nemastná neslaná střela o pár okamžiků později. Jinými slovy Spurs ve zbytku utkání hrozili jen nesměle, jako ostatně pokaždé dnes... a vše tak neomylně směřovalo za bezbrankovou remízou.

Té se však nakonec Londýňané přeci jen vyhnuli, když se trojlístek Mason-Kane-Lamela zničehonic vytasil s rychlou, na jeden dotyk sehranou kombinací, kterou po Lamelově pohotové příhře relativně chladnokrevně završil Mason.

Ani tehdy nebylo vše v pořádku; Mason si zároveň udělal něco s kolenem a utkání opouštěl na nosítkách. Samotný Tottenham už nicméně střetnutí dovedl do zdárného konce, i když Rodwell ihned vzápětí prudce pálil do břevna. Naproti tomu Kane s Chadlim ještě odmítali velké příležitosti k potvrzení náskoku.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kohouti potřebují body, tak snad 1:2 ale věřím spíše v X

Reagovat
smazaný uživatel

výhra 0:1...dúfam....zostava: Lloris - Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Dier, Mason - Ali, Chadli, Son - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

nie, nie som Poche

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 jednou už snad musí bodovat plným počtem

Reagovat
smazaný uživatel

Káně 2 góly

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

TH by měli konečně zabrat. Nyní k tomu mají příležitost. 02.

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo Adebayor skončil?

Reagovat
FUnk

fantomasovi. trochu objektivity by ti neskodilo....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele