35. kolo
24.04.2016 17:15 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Leicester City - Swansea City 4:0

Tenhle hon na Lišky nejspíš lovci nevyhrají. Leicester odpověděl na zaváhání s West Hamem naprosto dokonale - a to i bez vykartovaného Jamieho Vardyho. Fantasticky zahrál Riyad Mahrez, jeho branku pak hned dvěma góly doplnil Vardyho náhradník Leonardo Ulloa. Destrukci Swansea zakončil Marc Albrighton a svěřenci Claudia Ranieriho jsou titulu zase o něco blíž. Před dohrávkou Tottenhamu mají na Kohouty osmibodový náskok.

Leicester trefil do černého hned svou první střelou. V desáté minutě zazmatkoval jindy skálopevný Ashley Williams, který pokazil snadnou rozehrávku a míč nakopl do presujícího Riyada Mahreze. Alžírský záložník míč dovedl do šestnáctky a dokonale našel skulinu mezi přední tyčí a gólmanem Fabianskim. Pro Mahreze to byl už sedmnáctý gól a 28. bod v letošní sezóně.

Nejproduktivnější fotbalista Premier League měl dobrý poločas, několikrát předvedl parádní práci s míčem a skvostnou průnikovkou poslal do gólovky Okazakiho. Tomu ovšem střelu zblokoval jeden z obránců Swansea. Ve třicáté minutě však už Leicester získal dvougólové vedení - Drinkwater naservíroval z přímého kopu fantastický míč na hlavu Leonarda Ulloy, jenž přetlačil Williamse a zkušeně zakončil.

Tenhle moment byl pro lídra tabulky spouštěčem úspornějšího stylu fotbalu, který mu v posledních týdnech vynesl řadu hubených vítězství. Guidolinovi svěřenci si však dokázali vytvořit alespoň náznaky šancí, zpravidla z dílny Gylfiho Sigurdssona. Islandský záložník nacentroval míč na hlavu Fernándeze, jenž o pár centimetrů přestřelil, aby po chvíli zakončil ze standardky přímo a poprvé prověřil Schmeichela.

Leicesteru tenhle styl hry vydržel i v počátku druhého dějství, Foxes pokračovali v zodpovědném výkonu, skvěle presovali po celém hřišti a Swansea i přes územní převahu neměla jedinou šanci. Domácí naopak udeřili z prvního protiútoku. Schmeichelův výkop zachytil Jeffrey Schlupp, který se při svém výpadu přehnal přes Rangela i Fernándeze. Ve vápně váhal a jeho první pas zblokoval Williams. Schlupp ale dostal druhou šanci, odražený míč posunul k Ulloovi a ten skluzem na zadní tyči zvýšil už na 3:0.

Další vynikající výkon předvedl i neúnavný N’Golo Kanté, jenž opět parádně kraloval středu hřiště a ke čtyřem vybojovaným míčům přidal hned osm přerušení útoků Swans. Dvakrát míč vybojoval v 67. minutě a Schlupp mohl k asistenci přidat i gól - Fabianski jej ale skvěle vychytal. Polský gólman byl v závěru utkání ve velké permanenci a zastavil i obrovskou šanci Kinga, jenž utíkal sám na bránu po skvělém pasu Mahreze.

Swansea byla s každou uběhlou minutou deprimovanější a jedinou šanci měl čtvrt hodiny před koncem André Ayew. Na zadní tyčce však hlavou bránu netrefil. Krátce před koncem naopak předvedl šedesátimetrové sólo střídající Demarai Gray, který se dostal i ke střele. Fabianski sice vytáhl další úžasný zákrok, ale dorážka Marca Albrightona už byla nad jeho síly. V závěrečných minutách tak Leicester mohl s klidným svědomím potěšit fanoušky i exhibicí na polovině soupeře.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pome toto sa musí zvládnuť aj bez Vardyho tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Leicester vyhra. Ulloa sa presadi. Tip: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

za Ullou jsem mu moc nevěřil...

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

swansea nato nemá...tip 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

kdy naposledy dal lester 3 goly ?

Reagovat
smazaný uživatel

man.city...6.2..tochto roku..

Reagovat
REPLIKATOR

Dnes?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

dali im 4 čiže vaše uštipašne reči si strčte do prdelky

Reagovat
smazaný uživatel

Kedy príde ten tlak čo spomínal Wenger či Pellegriny :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele