13. kolo
21.11.2015 16:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Everton FC - Aston Villa 4:0

Bolestivé vystřízlivění po bezbrankovém vstupu Gardeho na lavičku Villans má na svědomí kromě dvou odstřelovačů i Deulofeu a Koné, jejichž výkony jasně předčily jakoukoliv potenciální snahu tragické defenzívy opět zavřít Guzanovu branku. Everton tak prvně v sezóně obhájil předešlé domácí vítězství.

Dle očekávání převzali od samého počátku iniciativu domácí, pasivita hostů tak byla potrestána už po sedmnácti minutách hry a každý nezaujatý divák musí uznat, že nádhernou fotbalovou akcí. Ta totiž nepostrádala rychlost, přihrávky z první, které navíc kořenily patičky, ani výborný zákrok Guzana, jenž vyrazil přízemní ránu Deulofeua na vzdálenější tyč. Tam však stála dvojice útočníků bez jediného defenzivního záškodníka, Ross Barkley tak mohl slavit jeden z nejsnazších gólů své kariéry.

Brankář hostů pak musel řešit dvě podobné situace mezi 26. a 28. minutou, nejprve parádně vychytal na přední tyči Koného, chvíli poté už ale musel tahat míč ze sítě, když Colemanův centr proměnil v gólovou hlavičku Romelu Lukaku, ten si tak připsal padesátý zásah v Premier League. I do těchto ataků byl zapleten Deulofeu, který z obrany, jež naposledy ubránila Manchester City, dělal bezejmenné stíny.

Jak bídně působila hra Aston Villy dokumentuje statistika průměrného pohybu hráčů po půlhodině hry, ve které se ani jeden host nedostal za vlastní půlku oproti šesti hráčům domácích. Ultimátní defenzíva v podání Villans však byla k ničemu. Lukaku by musel vylézt na rozhlednu, aby přes soupeře viděl týmové kolegy, přesto dokázal balón propasírovat do šestnáctky, kde si proti čtyřem obráncům vedl dravěji Koné a Ross Barkley toho využil k další ráně do odkryté branky.

Po změně stran mohl sektor hostů propuknout v jásot, vůbec poprvé pod novým manažerem totiž hráč Villans přímo ohrozil brankáře, to když Veretout vystihl malou domů Funese Moriho a na hranici vápna přiťukl míč do Howarda, který dobře četl situaci a výběhem znemožnil soupeři nebezpečnější koncovku.

První skutečná hrozba tak přišla až v 57. minutě, když Kieran Richardson vypálil zpoza vápna a balón před brankářem ještě uhnul ze své trajektorie, Howard ale skvělým reflexem vyrazil. Zavdal tak příležitost k následnému kontru, ve kterém Evertonu stačily čtyři přihrávky, aby se dostal přes celé hřiště. Po překročení poloviny roztahoval hru Deulofeu na Barkleyho, který okamžitě směroval merunu do šestnáctky, kde si s chladnokrevností sobě vlastní počínal Romelu Lukaku a potvrdil tak svou formu sedmým gólem v sedmi ligových zápasech.

Jediný výkon, který si z řad hostů zasluhoval chválu, podávali lidé na tribunách. Ti přes veškerá příkoří ať už v celé sezóně nebo jen v probíhajícím zápase dávali i po čtvrté inkasované brance hlasitě najevo svou věrnost týmu. To už bylo zároveň v době, kdy se Everton snažil především o udržení čistého konta a dohrání duelu bez zranění, což jim bezzubá Villa bez větších nepříjemností schvalovala.

A nezůstala jen u toho, hned dvě chyby před vlastním vápnem vytvořily skvělou příležitost pro Lukakův hattrick, svým spoluhráčům se však vzepřel Guzan, který zavčasu vyběhl a přes bolestivý střet s belgickým sniperem dalšímu gólu zabránil. Resumé však bylo dáno již dávno předtím, před Rémim Gardem čeká ještě spousta práce, pokud chce svou filosofii přenést i na vlastní svěřence, zda však na to mají svou kvalitou, ukáže jen čas, který hraje hrubě proti udržení Aston Villy v Premier Leauge.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Everton +1,5 g kurz 1,6- podezřele vysoký. Tip- A. Villa prohraje max.o 1 gol.

Reagovat
smazaný uživatel

??

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele