29. kolo
06.03.2016 14:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Crystal Palace - Liverpool FC 1:2

Liverpool pokračuje ve vítězné sérii, když po více než osmnácti letech veze všechny tři body ze Selhurst Parku. Vítězství se však nerodilo vůbec lehce, Crystal Palace byl lepším týmem, zásluhou Ledleyho gólu šel dokonce i do vedení a hosté navíc závěrečnou půlhodinu dohrávali bez vyloučeného Jamese Milnera. Přesto dokázali výsledek otočit, přičemž rozhodující gól přišel až v páté minutě nastavení a navíc z pokutového kopu.

Svěřenci Alana Pardewa byli od začátku nebezpečnější a do první velké šance se po sedmi minutách hry dostal Yannick Bolasie, jehož ke skórování vybídl přesnou přihrávkou Emmanuel Adebayor, Simon Mignolet však rychle vyběhl z brány a Bolasie ve skluzu již belgického brankáře nedokázal překonat. Další dobrý zákrok si Mignolet připsal i o pár chvil později, kdy se ho na bližší tyči snažil překvapit Adebayor. Krátce nato pak tožský forward orazítkoval břevno.

Skóre se ale měnilo až ve druhém dějství. Eagles ve 48. minutě uzamkli svého soupeře ve vlastní šestnáctce, Reds sice dokázali zblokovat střely Souarého a Jedinaka, prudká rána Joela Ledleyho už ovšem prošla a Mignolet se za míčem natahoval marně - 1:0.

Kloppově družině paradoxně velice pomohl moment z 62. minuty - James Milner přišel před vápnem domácích o balón, načež při snaze vybojovat ho zpět zezadu nesmyslně sestřelil unikajícího Wilfrieda Zahu a po druhé žluté kartě putoval předčasně pod sprchu. Liverpool, ač v deseti, konečně dokázal více ohrožovat McCarthyho svatyni a brzy byl za svou aktivitu také odměněn.

Alex McCarthy, který dnes mezi třemi tyčemi nahradil zraněného Wayna Hennesseyho, chyboval v rozehrávce, nepovedeným odkopem nabídl samostatný nájezd Robertu Firminovi a čtyřiadvacetiletý Brazilec nepohrdl a vyrovnal na 1:1.

Důležitý tah udělal deset minut před koncem Jürgen Klopp, jenž na trávník místo Divocka Origiho poslal Christiana Bentekeho a ten hrál nakonec rozhodující roli. Krátce po svém příchodu na trávník ještě neskóroval, když po rohu Firmina a hlavičce Lovrena zakončoval z voleje pouze do McCarthyho rukavic. Zanedlouho byl brankář Crystalu opět úspěšnější, belgický kanonýr na něj tentokráte pálil z úhlu. Mezitím měl McCarthy ještě hodně štěstí, neboť Morenova táhlá rána ze střední vzdálenosti skončila na levé tyči.

V samém závěru utkání už však tolik štěstí neměl. Christian Benteke se odvážně vrhl do šestnáctky, v ní o něj trochu nešikovně zaškobrtl Damien Delaney a hlavní rozhodčí André Marriner po poradě s asistentem ukázal na penaltový puntík. Pokutový kop sám faulovaný chladnokrevně proměnil a Alan Pardew na lavičce se mohl uvztekat. Jeho mužstvo nakonec nezískalo z dobře rozehraného zápasu ani bod a v novém roce stále čeká na vítězství.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
LokoLFC

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
REPLIKATOR

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

doufám ve vyhru hostu ..

Reagovat
smazaný uživatel

Preco nidke nenapisu priamo, ze rozhodca naletel bentekemu a pokutovy kop nemal byt?

Benteke by mal byt dodatocne potrestany za take ocividne nasimulovanie. A to hovorim ako fanusik Liverpoolu....

Reagovat
smazaný uživatel

protože tam byl jednoznačný kontakt a penalta se dle pravidel mohla pískat

Reagovat
smazaný uživatel

kolik stálo prominentní liverpoolskou havěť zaplacení sudího,aby se hrálo,dokud nedá lpool gol?

Reagovat
M1ck0

byly nastavený 4 minuty a faul přišel někdy ve 93:50 tak co tu meleš o hraní dokud nedá LFC gol? díval ses vůbec?

Reagovat
bayern987

Ta penalta byla hoooodně přísná.

Reagovat
Hardwell

Hráli půl hodiny s hráčem navíc, místo dvou gólů co dostali měli dva dát a ta penalta by nebyla podstatná

Reagovat
HullCity

Nevím teda v jakém rozlišení jste viděli zápas,ale penalta jasná.

Reagovat
smazaný uživatel

ARE U SERIOUS ?

Reagovat
smazaný uživatel

fergie time

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele