34. kolo
16.04.2016 18:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Chelsea FC - Manchester City 0:3

3:0 doma, 3:0 venku! Žádný jiný tým nedokázal využít tragické sezóny Chelsea tak dobře jako Manchester City, který obhájci titulu v součtu obou zápasů nadělil čistého kanára. Všechny tři branky dnes nastřílel Sergio Agüero, jenž se tak gólově dotáhl na Jamieho Vardyho a ještě promluví do boje o korunu krále střelců. Citizens se navíc díky němu alespoň do zítřka posunuli na třetí místo Premier League.

Naopak Chelsea potvrdila, že prožívá jednu nejhorší sezónu za dlouhé roky. Negativní maxima překonávala především v úvodu ročníku, ale nyní docílila dalších dvou mezníků! Podesáté v řadě doma neudržela čisté konto, což se jí naposledy stalo v roce 1970. Bilance Blues na kdysi skálopevném Stamford Bridge je šok ještě z jednoho důvodu. Ze 17 utkání tu letos vyhrála jenom 5 (!) klání, v novém miléniu přitom nikdy nešla na konci sezóny pod 11 domácích výher.

První poločas byl ještě pohledný z obou stran. Přinejmenším úvodní půlhodina nabídla krásnou podívanou a fotbal nahoru-dolů, jenž musel bavit fanoušky obou táborů. Vždyť jen v první desetiminutovce stačili stopeři City i Chelsea uhasit jasné góly, zatímco čárový rozhodčí správně neuznal gól kvůli ofsajdu.

Zápasu od úvodu kralovala dvojice Kevin De Bruyne - Sergio Agüero. Právě po této ose míč málem putoval do sítě už ve třetí minutě, kdyby jej nezblokoval Gary Cahill. Na opačné straně zase po dobré práci Costy a vyběhnutí Harta zakončoval do poloprázdné branky Pedro, ale Nicolas Otamendi odpálil míč z brankové čáry.

Krátce nato udělal Baba Rahman jedinou dobrou věc v celém utkání, když skvělým presinkem zbavil míče Navase a poslal Costu do samostatného úniku na Harta, který také skončil gólem. Přerušil ho však ofsajd. Chelsea byla ve střední pasáži utkání nebezpečnější, Loftus-Cheek výtečně pronikl do vápna a Hart muset hodně rychle na zem, aby jeho střelu vyrazil.

Až pak se začalo projevovat, jak zranitelný je střed hřiště a obrana Chelsea. Po hloupé ztrátě Fábregase vyslal Touré do nájezdu De Bruyneho, ale Thibaut Courtois parádně jeho pokus lapil. Totéž platilo při dalším úniku Nasriho za pouhé čtyři minuty! Dalších šest minut nato už ale ani belgický gólman Chelsea nezachránil. De Bruyne při brejku předal míč Agüerovi, jehož střela díky Cahillově teči zapadla přesně k tyči.

Hned po obrátce měl velkou šanci na vyrovnání Ruben Loftus-Cheek, který se po skvělé práci Pedra zjevil úplně sám před Hartem. Nataženou nohou však míč místo zakončení naopak vyklidil z nebezpečného území. Jinak ale hra pokračovala v nastoleném trendu z prvního poločasu.

Obrovské díry v obraně Chelsea zely na ofenzivní hráče Manchesteru City jako sladké lákadlo, na které se jako první chytil Samir Nasri. Francouzský reprezentant využil mezery na levé straně a dostal míč tváři v tvář Courtoisovi, jenže belgický gólman jeho ránu kryl.

Dnes se skutečně vysokému brankářovi nedá moc vytknout, na rozdíl od předchozích zápasů. Man City pochytal tři jasné gólovky a jen díky němu neskončil zápas úplným debaklem. Přesto neodolal náporu soupeře a ubohou defenzivu Chelsea nedokázal zachránit.

Ve čtyřiapadesáté minutě odvedl při bleskovém protiútoku fantastickou práci Kevin De Bruyne, který se svoji technickou a rychlostní vybaveností zbavil tří protihráčů a předal míč Samiru Nasrimu k jednoduchému závěru. Francouz balón jen posunul Agüerovi, jenž křížnou ranou nedal Courtoisovi šanci.

Trapnost středu pole londýnského klubu vygradovala čtvrt hodiny před koncem, kdy Fernandinho proběhl jako by nic až před vápno, tam snadno obešel Cahilla a nebohý Courtois sestřelil brazilského záložníka v šestnáctce. Penalta, červená karta, Begović do brány, hattrick pro Sergia Agüera a 3:0 pro Manchester City.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2.1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
t0mmy33MCFC

Minimalne bod musime uhrat .. 02

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Tajný tip je 1:2 pro nás !

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Aguero 2 fiky

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea iz se zachranila jim o nic nejde

Reagovat
MCFC_8

Fiknul ale 3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jasanek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele