35. kolo
02.05.2015 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sunderland AFC - Southampton FC 2:1

Sunderland zvládl důležitý souboj o záchranu, když doma porazil ambiciózní Southampton 2:1 díky dvěma proměněným penaltám Jordiho Gómeze. Hosté, kteří dohrávali v deseti, sice po trefě Sadia Maného půl hodiny drželi remízový stav, nakonec však kapitulovali a připsali si tak velkou ztrátu v boji o poháry.

První úder Black Cats přišel po dvaceti minutách - José Fonte se totiž ve vápně dopustil zbytečného faulu a domácí tak dostali výhodu pokutového kopu, k němuž se postavil Gómez a suverénním způsobem propálil Davise. Hosté se nicméně rychle oklepali a udeřili ještě ve chvíli, kdy domácí publikum ještě slavilo - o pouhé dvě minuty později totiž gólman Costel Pantilimon udělal obrovskou chybu, když podběhl vysoký centr, pustil míč z rukavic a dal tak Manému šanci prakticky zadarmo srovnat skóre na 1:1.

Sunderland nicméně nesložil zbraně a ještě do půle mohl obnovit své vedení - Conor Wickham však z první zamířil mimo (nutno říci, že z výborné pozice), a ani Defoe nedokázal umístit svoji hlavičku po zblokované Wickhamově ráně dostatečně přesně na to, aby na ni skvělý Davis nedosáhl.

I po změně stran byli nicméně Advocaatovi svěřenci lepším týmem a v 55. minutě vstřelili vítězný gól. Po Grahamově pasu se míč dostal k Defoeovi, který byl bez pardonu sražen Ward-Prowsem; hostující záložník musel po červené kartě opustit hřiště a Gómez z další penalty rozhodl o důležitých třech bodech pro svůj tým. Soton mohl sice vyrovnávat v samém závěru, nicméně Pantilimon napravil své zaváhání z první půle a skvělým zásahem vychytal Alderweireldovu gólovou šanci.

Autor: Dominik Zezula / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele