20. kolo
01.01.2015 13:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Stoke City - Manchester United 1:1

Manchester United už je sice téměř dva měsíce neporažen, ovšem nyní potřetí z poslední čtyřech zápasů jen remizoval a jeho náskok na třetí pozici se může po dnešku smrsknout pouze na jeden bod. Na Britannia Stadium se Potters brzy ujali vedení, ale ještě v prvním dějství vyrovnal Falcao a po příchodu z kabin už žádné branky nepadly.

Stoke se vstup do utkání vydařil nadmíru skvěle. Neuplynulo ještě ani 120 vteřin a už se měnilo skóre. Rohový kop dolétl na hlavu Petera Crouche, obávaný hlavičkář posunul před sebe na kapitána Shawcrosse a zadák domácích nedal přímo z voleje De Geovi žádnou šanci zasáhnout a zaznamenal tak vůbec první gól v Premier League v roce 2015.

Zanedlouho mohlo být pro Red Devils i hůř, to si Evans počínal v souboji s Dioufem způsobem, jakým by neuspěl snad ani v okresním přeboru, a rodák z Belfastu si mohl zhluboka oddechnout, když senegalský útočník branku těsně minul.

Manchesteru se povedlo vyrovnat z ojedinělé příležitosti ve 20. minutě. Stejně jako v případě Stoke se jednalo o vůbec první střelu mezi tři tyče a také přišla po rohovém kopu. Rooneyho centr prodloužil za sebe Michael Carrick a Radamel Falcao zblízka překonal Begoviće. Kolumbijský tygr si tak připsal teprve druhou trefu od svého letního příchodu.

Jak už to bývá na Britannia Stadium zvykem, o žádné superatraktivní klání nešlo, nicméně zajímavých momentů a náznaků šancí bylo k vidění poměrně dost. Po změně stran opět hlavičkoval Peter Crouch a trefil do ruky Chrise Smallinga, sudí Michael Oliver však k nelibosti hráčů i příznivců Potters pokutový kop nezapískal.

Před Begovićem bylo rušno o dvě minuty později, van Persie ale v krkolomné pozici nedokázal zamířit přesně. V těchto chvílích se hra zrychlila a oba celky se hnaly za třemi body. Za Stoke zahrozil znovu kdo jiný než Peter Crouch, tentokrát jeho pokus hlavou orazítkoval tyč a po následném rohu pálil krásně z první Diouf, a kdyby jeho projektil Smalling jemně netečoval, De Gea by se zřejmě natahoval marně.

Závěr tohoto duelu patřil hostům, kteří se snažili urvat tři body, naopak svěřenci Marka Hughese už pouze bránili nerozhodný výsledek. To se jim také povedlo, United si žádnou výraznější příležitost nevypracovali.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (11)

Přidat komentář
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
PePiG7

0-1 Wazza

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to ťažké ale 0:2 Titul už asi nebude ale aspon nech je LM :)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně slušná tlačenka pro MUFC. Vymyšlenej offside Dioufa v první půli, kde byl sám před golmanem a nejbližší bek osm metrů od něj, neodpískaná penalta za ruku Smallinga, posuzování některých faulů. Doufam, že to bude maximálně remíza pro United, toto je hnus.

Reagovat
dreambox61

Na ty penalty je to remiza,vykon MU to je sileny,Rooney ten je zralej si tak dva zapasy odpocinout,Januzaje se rychle zbavit,nutne je koupit Vlaara ta obrana to je des,Matta na to bohuzel nema takze honem pro Strootmana,bez poradnyho beka a zalohy se to neda hrat. Pri fotbale se musi hlavne behat a to je MU velkej problem!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele