26. kolo
21.02.2015 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Burnley FC 1:1

Zbytečná ztráta dvou bodů před náročnou závěrečnou fází Premier League. Chelsea doma s Burnley jen remizovala 1:1, když neudržela vedení nabyté po brance Ivanoviće. Domácí kromě vykartovaného Matiće poškodil i sudí Atkinson, který v první půli odepřel Chelsea minimálně jednu penaltu, aby pak před inkriminovaným červeným incidentem nepochopitelně neodpískal nebezpečný Barnesův zákrok. Využití přesilovky nakonec hlavou zařídil Mee.

Burnley ve většině zápasů v posledních týdnech svého soupeře vždy potrápilo, jen výsledkově se trápilo a vzhlíželo na drtivou část tabulky z předposlední pozice. Ani dnešní zápas nebyl výjimkou, úvodních deset minut byli hosté proti Chelsea dokonce lepším týmem. Clarets zahrozili po rohovém kopu i střelou Barnese - Courtois však předvedl jisté zákroky.

Po čtrnácti minutách pak zafungovala vynikající spolupráce na pravé straně vápna, kde skvěle zapracoval Cuadrado, ještě lépe Hazard a na přední tyčce zakončující Ivanović se jako obvykle nemýlil - 1:0. Srbský obránce tím jen potvrdil báječnou střeleckou formu, v posledních šesti soutěžních zápasech skóroval už počtvrté. Obstaral tak většinu ze sedmi gólů od odvetného semifinálového zápasu ligového poháru s Liverpoolem.

Neuplynula ani půlminuta a Chelsea se hnala za druhou brankou, s Oscarovou nepříjemnou střelou měl Heaton velké problémy. Jenže Burnley se nevzdávalo, tradičně na Blues vyrukovalo s obrovským entusiasmem a odhodláním. Domácí se tím dlouho nemohli vypořádat a jejich hra byla v prvním dějství poněkud rozháraná.

Přesto Chelsea měla mít možnost zahrávat alespoň jednu penaltu. Když v ofenzivně aktivní Ivanović nastřelil ve vápně ruku Kightlyho, sudí Atkinson nepochopitelně mlčel. Zkušený arbitr si u Mourinha nenapravil reputaci ani při druhé sporné situaci krátce před přestávkou, kdy kapitán Burnley Shackell oběma rukama srazil v šestnáctce k zemi Diega Costu.

Burnley na Stamford Bridge rozhodně nepůsobilo nijak odevzdaným dojmem, i po změně stran to byli Clarets, kdo poprvé zazlobil. Barnesovu tečovanou střelu z rohu šestnáctky musel Courtois s obtížemi vyrážet na roh. Za domácí se o nebezpečí staral Diego Costa. Po Hazardově přihrávce jej zradilo málo razantní zakončení, při centru Ivanoviće zase na vysoký centr nedosáhl.

Postupem času se nápor Chelsea zvyšoval, většinou se však jednalo o neefektivní obléhání. Burnley navíc dvacet minut před koncem dostalo možnost přesilovky, když Barnes nejprve málem zlomil Matićovi nohu, aby na něj jindy ledově klidný srbský záložník doslova zběsile vystartoval a srazil ho k zemi. Rozhodčí nemohl jinak než udělit červenou kartu; že však zákrok Ashleyho Barnese nebyl oceněn ani faulem (!), je nicméně korunkou na velmi zvláštně odřízeným zápasem v Atkinsonově podání.

Burnley bylo pochopitelně na koni a deset minut před koncem měl královskou šanci na vyrovnání. Barnes se dostal k odraženému míči na hranici vápna a jen perfektní Courtoisův zákrok Chelsea udržel ve vedení. To však domácí ztratili vzápětí, když se po rohovém kopu Trippiera prosadil hlavičkou Ben Mee.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Tuxedo

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

Oh yes

Reagovat
Murtago

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nasri vyhlasoval že to bude remíza tak 2:2 :D ale nie Realita tak 3:0

Reagovat
MCFC_8

A mal pravdu

Reagovat
Melda

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

FA dobře zahráno, ale to nás jen posílí

Reagovat
smazaný uživatel

Atkinson je zmrd stary zkurveny....nic noveho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele