7. kolo
04.10.2014 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

City rozhodlo až v závěru, Aston Villa potřetí v řadě padla bez vstřelené branky

Aston Villa se držela zuby nehty, obhájce titulu Manchester City ale nakonec houževnatého soupeře udolal. V závěru se nejprve prosadil Yaya Touré, aby ho na sklonku utkání napodobil ještě Sergio Agüero. Citizens se díky tomu dostali na druhé místo, dva body za Chelsea. Villans naopak kvůli třetí prohře bez vstřelené branky v řadě spadla na pozici číslo sedm.

Deset minut po startu rozčísl do té doby ne zcela přelomový průběh hry Aleksandar Kolarov, jehož dělovka z úhlu skončila na tyči jen díky obětavému skluzu Alana Huttona. Nakopnuté Citizens neposlal do vedení ani někdo z dvojice Zabaleta - Agüero, kteří byli tuze blízko Tourého šikovné uličce do šestnáctky.

Villans významně zahrozili po dvaceti minutách, jmenovitě jediný "útočník" v sestavě Andreas Weimann. N’Zogbiův centr byl prakticky dokonalý, zpracování rakouského univerzála už ale nikoli. S míčem do stoprocentní šance si vzápětí na druhé straně neporadil ani Agüero.

Argentinský útočník zakončil až o nějakých šest minut později, ale těsně minul cíl - ostatně stejně jako před ním po padesátimetrovém sprintu a ráně ze střední vzdálenosti Charles N’Zogbia. Série nepřesných zakončení pokračovala i po půlhodině hry, z deseti metrů od Guzanovy svatyně mohutně napřáhl Džeko a ještě mohutněji ohrozil diváky v desáté řadě.

Džeko neuspěl ve velké šanci ještě v závěru dějství vinou bloku jednoho z obránců, to však diváci mohli považovat jen za předzvěst bouře, která přišla po přestávce. Ve stoprocentní gólovce se hned zkraje druhé půle zjevil Agüero, jenž trefil tyč a zahájil protiútok domácích. Ten zakončoval Richardson, ale s pomocí Zabalety jeho ránu Hart kryl. Prakticky vzápětí pak po Agüerově příhře zakončoval na druhé straně Silva a Villans zachránil skvělý Guzan.

Až neuvěřitelně mléčné období defenziv využil i N‘Zogbia, jenž doslova jako nůž máslem prošel při nekonečném sprintu přes dvojici kuželovitých soupeřů. Na čísle tři však křídelník Villans ztroskotal - k velké nelibosti volného a hlásícího se Weimanna.

Po hodině hry dostal pro změnu před brankou Aston Villy jedinečnou možnost David Silva, přímým kopem z 18 metrů nicméně přestřelil. O kousek blíže byl Španěl kýžené brance v sedmdesáté minutě, ale ve skluzu po centr Milnera minul o pár decimetrů.

Závěrečná dvacetiminutovka se odehrála čistě v duchu dobývání brány domácích. První pokus měl aktivní Agüero, ale zblízka pálil jen do středu branky, stejně jako o chvíli později Mangala.

Až deset minut před koncem rozhodl o vítězi Yaya Touré. Namísto vymýšlení udělal tři kroky a dokonalou střelou přesně k tyči svůj tým vysvobodil. Po něm se konečně dočkal i Sergio Agüero, jenž nadvakrát převzal skákavý míč od Milnera a rovněž k tyči dovršil výhru Manchesteru City 2:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (17)

Přidat komentář
Infernoqt

1:3

Reagovat
MCFC_8

Trebalo by uz aj udrazt ciste konto...0:3

Reagovat
t0mmy33MCFC

neverim, ze to bude tak jednoduchy, AV dva zapasy nedala gol....

Reagovat
smazaný uživatel

A vzhledem k tomu, že City hrálo přes týden ligu mistrů, tak se Villans aspoň jednou prosadí, tip 1:2

Reagovat
MCFC_8

Tak sa mi to splnilo.Uz sme to potrebovali

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

podle našich představ nám nevyšel zápas s AS (chceme vůbec uspšt v LM ??), AV má za sebou 2 x stejný výsledek, vůbec nevím jak zápas dopadne... loni jsme tam prohráli (prohra jde částečně na vrub špatnému střídání - pelle). jestli to AV zlomí, nebo my uspějem. věřím ve výhru, dáme na tiket 2 !

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Docela dost těžkej zápas pro nás ,ale snad to zvládnem , rozhodně to nebude lehkej zápas 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že AV bude bodovať, TIP 1x

Reagovat
t0mmy33MCFC

Co to tam predvadi omg... Aguero uz mohl dat tak 3 goly a uplne levej, Dzeko dva goly taky uplne mimo... o Yayovi ani nemluvim, toho meli asi prodat , protoze loni ze sebe asi vydal maximum a letos uz na to kasle, ... AV se necha tak motat a oni jim nedaj gol snad Pelle o polocase neco zmeni

Reagovat
t0mmy33MCFC

no ted me Yaya umlcel uz to vypadalo ze sou snad podplaceni, ze to vsechnou perou primo do brankare...

Reagovat
MCFC_8

Konecne ciste konto.Yaya taktiez v 2.polcase konecne zahral,len este musime premienat viac sanci.Mohlo to byt kludne 0:5...

Reagovat
smazaný uživatel

av sa bila ako lev , ale co dokazalo mc spalit , to som uz davno nevidel . pokial natom nepopracuju tak o titule nemozu ani rozmyslat , nieto este nad LM

Reagovat
smazaný uživatel

sakra, kdo tady mluví o yaya ? dovedeš si představit zálohu bez něj ?? dopadlo to dobře, loni sem tam byl a bolo to v řiti. doufejme, že arsenal zítra uspěje.!

Reagovat
t0mmy33MCFC

byl sem nasranej z vic veci, prace a fotbalu zde u nas ve Vyskove kde sem byl potreti za sebou na zapase 0,0 a ten prvni polocas byl Yaya fakt levej, ale mas pravdu ze zaloha bez nej v dlouhodobym meritku by byla asi slaba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele