27. kolo
22.02.2014 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

West Ham United - Southampton FC 3:1

Čtvrté únorové utkání, čtvrté vítězství o dva góly. Bilance nedávno ještě sestupujícího kádru bere dech a ukazuje, jak důležitá je pozitivní týmová psychika. West Ham udělal další důležitý krok pro udržení, zatímco marně se snažící Southampton přišel o sérii výjezdů bez prohry.

Svatí vstoupili do utkání aktivněji a na zaslouženou sklizeň nečekali ani deset minut. Na přímý kop z úhlu od Davise si naběhl Yoshida, přeskočil McCartneyho a hlavičkou zblízka rychle ukončil neprůstřelnost Kladivářů. Ti odpověděli po dvaceti minutách hry, když krásným pasem za obranu vyslal Nolan Jarvise. Co na tom, že domácí hráč neuhlídal ofsajdové postavení, když si obdobně špatně vedl i pomezní a nechal tak anglického záložníka vyniknout povedenou střelou mezi nohy.

Jen o pár desítek vteřin později se už větší část stadionu radovala znovu. Centr z rohového kopu nasměroval Carlton Cole pouze do tyče, díky zmatkující obraně se ovšem dostal znovu do akce a snadnou dorážkou překonal bezbranného Boruce. Hosté za celou druhou část první půle nenašli dostatek síly a po úvodní zábavě přišla na řadu nudná hra plná nepřesností na obou stranách.

Nedá se říct, že by Southampton netoužil po vyrovnání. Jeho tlak každou minutou vzrůstal, nicméně bez jakéhokoliv efektu. Nejblíže měl ke kýženému gólu Ramírez pouhé tři minuty po vstupu na plac, mířil však příliš vysoko. Místo toho tak na druhé straně přišel centr do vápna, kde se přes dva obránce prosadil Cole a Nolan zády k brance parádní trefou rozhodl. O výrazný debakl se mohl postarat Diamé, jeho dalekonosná střela nakonec orazítkovala pouze břevno.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 krůček po krucku k záchraně

Reagovat
smazaný uživatel

Podme kladiva zkusit vyhrat.Bude to tezky,ale 2:1 je dame

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 COYI

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.West Ham v minulém kole doma vyhrál (Norwich) a znovu potvrdit výhru výhrou není lehké.Je to ale pouze tip.Možnosti jsou zde samozřejmě tři.

Reagovat
OnlyWHU

Pojďme kladiva!!! 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele