36. kolo
26.04.2014 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

West Brom trefou Berahina udolal West Ham a blíží se záchraně

Premiérové domácí vítězství Pepeho Mela na lavičce WBA jen těžko mohlo přijít v lepší chvíli. Baggies přehráli na Hawthorns v duelu dvou stále ještě sestupem ohrožených celků West Ham 1:0 a posunuli se už na dohled pěti bodů od pásma ponoru, a to ještě stále mají jedno dohrávané utkání k dobru. O výsledku rozhodla jediná trefa Berahina už z jedenácté minuty utkání...

Daleko lépe přitom začali hosté z východního Londýna, když se už po pěti minutách hry ocitl hned dvakrát v zajímavé pozici Carroll, jenže napoprvé neustál těžký souboj s Reidem, napodruhé zase zakončoval z těžkého úhlu, a tak Fostera překvapit nemohl. Uběhla jen další minuta a Kladiváři zahrozili znovu, Jarvisův skvělý centr ale na poslední chvíli před Downingem odklidil do bezpečí Dawson.

Albion o sobě dal poprvé výrazněji vědět po deseti minutách hry, jenže z mráčku jménem Youssuf Mulumbu ještě nezapršelo. Jedenáctá minuta už však přinesla radost domácích příznivců, a jak se později ukázalo, byla to hned radost tříbodová. Po pravém křídle utekl hostující obraně Amalfitano, využil chyby McCartneyho a naservíroval míč do šestnáctky nabíhajícímu Saido Berahinovi, jenž se pak už zblízka nemýlil a otevřel střelecký účet zápasu.

Vyrovnáno mohlo být velmi brzy, po krásném centru Demela a neméně povedené hlavičce Carrolla ovšem vytasil famózní zákrok brankář Foster a uchránil vedení svého týmu. Stejná trojice se do hlavních rolí obsadila i po odehrané půlhodině, jen tentokrát se Carroll pasoval do pozice nahravače a Demel ostře pálil, konečná fáze ovšem zůstala neměnná - Foster bravurně lapil. Když pak Sessegnonův pokus zblokoval Collins a Reid, Nolan i Brunt svými ranami minuli vymezený prostor, šlo se do kabin se nejtěsnějšího vedení WBA.

Stejně se po návratu ze šaten vedlo rovněž Sessegnonovi s Carrollem, gólmani působili mnohdy přímo nepřekonatelným dojmem. Zaskvěl se totiž také strážce svatyně West Hamu Adrián, jenž si parádním skokem ke své levé tyči poradil se zakončením Jonese. Pak nadvakrát zahrozil Berahino, při prvním pokusu ho však v rozhodující chvíli zradilo zpracování, napodruhé si zase vylámal zuby na dalším famózním zákroku Adriána.

Obrovskou příležitost vyrovnat a posadit svůj tým na koně dostal v jednasedmdesáté minutě aktivní Carroll, Jarvisovu ideální pobídku ovšem zahodil hlavičkou do břevna. To však byla poslední opravdová gólová možnost West Hamu v zápase, dále už hráli pouze domácí. Sessegnonovu skákavou ránu vytěsnil Adrián na roh, střídající Morrison trefil jen prostředek brány a Dawson hlavou těsně minul. Hammers tak stále ztráceli jediný gól, na vyrovnání se ovšem nezmohli a dokonce nepřišel ani závěrečný tlak. West Bromwich tak slaví veledůležitou výhru 1:0, posouvá se před Aston Villu na patnácté místo ligové tabulky a jistotu záchrany už má na dohled.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele