16. kolo
15.12.2013 17:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Fenomenální Suárez ušil Tottenhamu z ostudy kabát

Žádný Gerrard, žádný Sturridge? Žádný problém. Villas-Boasův Tottenham si připisuje na konto další trapný výsledek, tentokrát rovnou z vlastního hřiště, kde vysoko 0:5 podlehl Liverpoolu. V jeho dresu - pokolikáté už - řádil Luis Suárez; tentokrát nechyběl u žádné branky svého týmu, když zaznamenal dva góly a tři asistence...

Nové tetování Coutinhovo (v českém znění) praví "Nikdy nepřestaň snít". A pravdou je, že o takovém výsledku se zřejmě ani brazilskému snílkovi nemohlo snít. Spurs nakonec do dnešního šlágru museli nastoupit bez obou elitních stoperů, Vertonghena s Chiricheşem, a podle toho to také vypadalo. Defenzíva Tottenhamu působila od začátku poněkud rozháraně, nezvládala pokrývat odrazy, obránci Spurs byli na leckterém místě pozdě, leckoho nestíhali.

Sterling proto takhle mohl po čtvrthodině hry zavařit Llorisovi ze značně ztíženého úhlu a levá strana londýnského celku, kterou dnes obhospodařovával Naughton, obecně budila dojem něčeho nesmírně zranitelného. Všechno jako by tahal Raheem Sterling.

První gól zápasu každopádně tak jako tak pocházel z dílny staré známé firmy jménem Luis Suárez. Ten v koncovce opět prokázal prvotřídní přehled a klid, když na Dawsonův dobrý obranný skluz navázal mrštný Henderson a uruguayský šutér se rázem ocitl sám před Llorisem. To se nesmí stávat. A ono se stalo...i podruhé, v krátkém časovém rozmezí. Ve 22. minutě totiž pro změnu Sterling rýsoval přesnou kolmici, alternující kapitán perfektně načasoval záběh za obrannou linii soupeře a vzápětí u Llorise divže nepochodil se snahou o "jesličky".

Defenzivní fáze hry Kohoutů dnes skřípala prakticky na všech frontách, což jedině podtrhla pátá žlutá karta Dawsona v tomto ročníku (a tedy automatická absence v příštím ligovém klání). A těch důkazů bylo více. Suárez měl na hřišti naprostou volnost, čehož v 27. minutě opět využil k úprku za obranu, aby tentokrát pod sebou hledal Coutinha. Jeho kostrbatá rána doskotačila na břevno.

Spurs se k první příležitosti propracovali až po půlhodině hry, když si trestuhodně nehlídaný Chadli doskočil pro Holtbyho centr od rohového praporku. Německý špílmachr se mimochodem na hrací plochu dostal teprve o pár okamžiků dříve, když nahradil zraněného Sandra. To pochopitelně znamenalo jenom další problémy pro defenzivní složku domácího mužstva, které rázem na placu nemělo žádného vyloženě defenzivně laděného středopolaře.

A dozadu nejen v důsledku toho hořelo i nadále. Suárez již potřetí za zadní linií Tottenhamu napáchal další porci neplechy ve 33. minutě, když jej navíc podpořil Lloris svou rozpačitou hlavičkou. Francouzský brankář se pak nicméně stihl vrátit na své místo a Uruguayce vychytal. Na druhé straně odpovídal aktivní (a nejlepší Kohout) Chadli, jenž zleva krásně našel Holtbyho, jehož koncovce už scházela přesnost.

Góly ovšem nadále střílel akorát Liverpool. Ve 40. minutě Lloris sice dělal, co mohl, a odmítl Hendersona i posléze vyloženě "gumovým" skokem Suáreze, jenže napotřetí se už pouze musel spoléhat na Dawsona u levé tyčky - kudy Henderson přeci jen s úspěchem propasíroval svůj projektil do sítě, 0:2.

Do kabin tedy hráče v bílém doprovázel zasloužený pískot, z útrob stadionu se už ale vrátil aspoň částečně proměněný Boasův soubor. Soldado okamžitě neproměnil solidní šanci, přesto to byl znovu Liverpool, kdo byl ve stále sílícím dešti blíže další brance. Po 50. minutách doslova z pár decimetrů natrefil na tyč Mamadou Sakho.

Největší "krizovka" Liverpoolu nadešla zřejmě v 59. minutě, kdy se nejprve dala pískat penalta na Soldada, aby vzápětí s velmi obětavým blokem proti Lennonovi přišel. Jenže hned poté se Reds mohlo docela dobře ulevit: v 63. minutě kickboxer Paulinho vysloveně skopl Suáreze, a jakkoliv se divil on i jeho přímý nadřízený Villas-Boas, rozhodčího Jonathana Mosse lze za přímou červenou kartu jedině pochválit. Nebezpečný zákrok a zcela po zásluze také první ligové vyloučení pro Tottenham.

Posléze se už víceméně jen dohrávalo, což si pochopitelně spíše užívali fanoušci Liverpoolu. Těm se navíc musel proběhnout nejeden "mrazík" po zádech, když v 78. minutě doslova zatloukl třetí hřebíček do rakve Tottenhamu hostující odchovanec Jon Flanagan. K tomu propadl přízemní centr z pravé strany a on nekompromisně od tyče, do břevna a zpátky do tyče ještě jednou rozvlnil síť napnutou za Llorisovými zády.

Ovšem ne naposledy, tím kohoutí tragédie nekončila. V 84. minutě to byl pro změnu obvyklý podezřelý, jemuž překrásně dloubl míč do úniku Luis Alberto a po jeho vzoru zakončoval také sám nejlepší střelec Premier League. Parádní lob znamenal Suárezův 17. gól v tomto ročníku. A pátý klínec dodal Raheem Sterling, tentokrát za využití Suárezovy geniální asistence. A rovněž mladý křídelník, jehož dnes z tribuny pozoroval manažer reprezentace Roy Hodgson, si svou trefu maximálně zasloužil.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (36)

Přidat komentář
LokoLFC

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
M1ck0

těžký zápas, ale věřím ve výhru LFC... 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

vypleníme kurník 1:3

Reagovat
FUnk

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to urveme, vela zalezi na rozhodcovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

este stale mam traumu z minuleho roka ked nam na WHL nepiskol jasnu penaltu faktom zostava ze rozhodcovia robia tyzden co tyzden hrubky

Reagovat
prevadec spojitosti

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně těžký zápas, doufám, že doma neprohrajeme, nejdůležitější bude ubránit Suaréze, který má letos famózní střeleckou formu. Můj tip je 1:1, ale tajně doufám ve 3 body, moc by se hodily

Reagovat
Tomas Kazu Joker

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Reagovat
REPLIKATOR

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bez klicovych hracu jako Gerrard a Sturridge asi plichta) 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 suárez hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva SPURS je rozsekaji ty zasrane zebraky!!!3:0 Soldado Paulinho Holtby!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A probudit by ses nechtel?

Reagovat
smazaný uživatel

po vojne je kazdy general, ale predsa sa musim zasmiat

Reagovat
smazaný uživatel

Respekt

Reagovat
smazaný uživatel

Suaréz pokouše v 40 minutě Dawsona a dostane redku... pak už to bude easovka 3:0 pro Spurs...

Reagovat
t0mmy33MCFC

no uz zas hraje nejak dlouho uz by mohl zas nekoho pokousat a dostat zas 15

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
oli9

Luis

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to fakt jó nó

Reagovat
REPLIKATOR

paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Kam se hrabe Ronaldo nebo Ribéry.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluju eurofotbalu za skvělý tip: 1

Reagovat
smazaný uživatel

No letos ten Liverpool dost dobře skilluje, hlavně Suarez....myslím si, že tenhle rok bude boj o titul dost pěkně zamotanej, což je pro Premier league jedině dobře

Reagovat
LokoLFC

neskutečnej debakl!!! LFC!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool v Lize mistrů? Byl by tam ozdobou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty to do nich naprali. Liverpool letos šturmuje. Manšaft pro Ligu mistrů jako vyšitej.

Reagovat
Ebola SVK

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele