4. kolo
15.09.2013 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Southampton nedokázal překonat Jaaskelainena a rozešel se s West Hamem smírně

Dva body ztratil v jediném nedělním utkání anglické Premier League Southampton, jenž na domácím stadionu pouze remizoval s West Hamem 0:0. Saints byli lepším týmem, tlačili a dokonce i měli své šance na rozhodnutí, finského brankáře Jaaskelainena ovšem překonat nedokázali ani jednou.

Osmatřicetiletý gólman musel poprvé ukázat své kvality už po jedenácti minutách, kdy se musel vytáhnout proti pokusu Daniela Osvalda, vedl si však na jedničku. Hammers zase zahrozili po akci, kterou zakončoval Kevin Nolan, jenž dokonce i dokázal dopravit míč do sítě, jenže rozhodčí mu odmávali ofsajd.

Od té chvíle Soton na trávníku dominoval, Rickie Lambert však následně trefil jen tyč hostující svatyně. Anglický reprezentant, pro něhož se jednalo o jubilejní dvousté utkání v dresu Saints, pak měl i další příležitost, ovšem ztroskotal na připraveném Jaaskelainenovi. Finský veterán pak měl plné ruce práce s ránou Morgana Schneiderlina, Jay Rodriguez zase pro změnu branku netrefil. V závěru poločasu se ještě v ofenzivě ukázal West Ham, Nolanova rána byla ale zblokovaná a Morrisonův následný pokus skončil nad. Nolan s Maigou pak ještě v nastavení připravili domácí obraně pořádně krušné chvilky, Soton ale přežil bez inkasování.

Do druhého dějství už však znovu v vstoupil aktivněji Southampton a Wanyama velmi brzy zkoušel své štěstí z pořádné dálky, Jaaskelainen však znovu zasáhl skvěle. Po Lambertově tyči to byl znovu defenzivní záložník Wanyama, kdo byl blízko změně skóre, tentokrát mu však skočil na poslední chvíli do rány Collins. Ten musel zasahovat také o pár minut později, kdy ve spolupráci s Reidem dokázal zlikvidovat stoprocentní příležitost z kopačky Osvalda. Nakonec to byli hosté, kdo mohl strhnout vítězství na svou stranu, Collins však svou tutovku nepochopitelně zahodil. Oba týmy se tak rozešly smírně a a s pěti body se pohybují přesně v polovině tabulky.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Veselac

under 2,5

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
hradec

Southampton FC 1:0 West Ham Utd

Reagovat
smazaný uživatel

Docela zajímavý zápas, i když bez branek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele