26. kolo
11.02.2014 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Cardiff City - Aston Villa 0:0

Cardiff ztratil důležité dva body v boji o záchranu, když doma pouze remizoval 0:0 s Villou, a to ještě gólman David Marshall pojišťoval výsledek parádním zákrokem v samém závěru. Birminghamský klub je průběžně jedenáctý, Cardiff zůstává v sestupovém pásmu.

Domácí kouč Ole Gunnar Solskjaer dobře věděl, co všechno je v sázce, a vyslal na hřiště nebývale ofenzivní sestavu; kýžený efekt se však nedostavil, ačkoliv byl Cardiff v první půli opticky lepším týmem. Po nezáživném úvodu, který trochu osvěžila pouze nepřesná rána Fabiena Delpha, zapnuli Velšané na vyšší obrátky a ve 14. minutě dvakrát krátce po sobě trefili brankovou konstrukci - nejprve Zaha vyzval Campbella a hostující gólman Guzan musel předvést skvělý zásah, aby míč vytlačil na zadní tyč, poté se k němu dostal ještě Noone, ale přestože tentokrát už Guzan nic nezmohl, balon skončil k jeho úlevě pouze na břevně.

Další šanci zaznamenal opět Campbell, jehož ránu zblízka zblokoval Ron Vlaar; toto duo spolu vzápětí svedlo ještě jeden souboj, ale i tentokrát byl úspěšnější obránce Villy. Cardiffu se dokonce podařilo dostat míč do sítě, ale Zaha byl v době střely z malého vápna v ofsajdu. Na druhé straně se hosté dožadovali penalty poté, co Bentekem tísněný Théophile-Catherine zasáhl při hlavičkování míč rukou, píšťalka sudího však zůstala němá.

Do druhé půle vyběhla Villa v mnohem agilnějším tempu, a výsledek se málem dostavil - Bentekeho hlavička po skvělém Albrightonově centru mířila na bránu, naštěstí pro domácí však stál v cestě Caulker. Cardiff se sice brzy vzpamatoval, ale zápas byl už až do konce maximálně vyrovnaný; na střelu Campbella z rohu vápna odpověděl na druhé straně podobně neúspěšným pokusem Bacuna. Jones hlavičkoval přímo do Guzanovy náruče, a k úspěchu nevedla ani kombinace Bacuny s Bentekem ve vápně Cardiffu.

David Marshall si poprvé sáhl na míč až v závěru utkání - a ubránit domácí bod musel hned nadvakrát. Nejprve levačkou vyrazil Delphovu ránu, kterou ještě tečoval Gary Medel, to však byla pouze příprava na to, co mělo ještě přijít. V další šanci Villy zastoupil svého gólmana Théophile-Catherine, když skvělým obranným zákrokem vytrestal Agbonlahorovo váhání se střelou, a pak už přišla řada na parádu skotského strážce - proti ráně Andrease Weimanna se musel ve výskoku vyšponovat do protipohybu, čisté konto však uhájil.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1X 2:1

Reagovat
hradec

Cardiff City 2:0 Aston Villa

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa musí ale Cardiff bude betonovat. 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele