33. kolo
13.04.2013 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Saints potvrdili formu a rozdělili si s West Hamem po bodu

Southampton dal zapomenout na podzimní debakl v Upton Parku a tentokráte se rozešel s Hammers remízou 1:1, která oběma celkům znovu o něco blíže přisoudila udržení prvoligové příslušnosti. Ona čtyřicetibodová hranice je na dohled.

Další z řady nováčkovských střetnutí od první minuty doprovázel hustý déšť, po kterém byl trávník značně podmáčený, ani to však na kvalitě hry výrazněji neubralo. Kladiváři byli zpočátku přece jen mírně aktivnější a jako první to zkoušel Vaz Té, ovšem vymezený prostor nenašel. O poznání větší možnost měl hostující kapitán Nolan, jeho snahu z ideální střelecké pozice ovšem Boruc zpacifikoval!

Obtížný terén pochopitelně nahrával nedovoleným zákrokům, které se často pohybovaly až za hranou únosnosti - jeden takový vyprodukoval O'Brien, který dopřál pěkně z blízka prohlédnout trávník Schneiderlinovi, irský bek ale na rozdíl od předchozího jmenovaného vyvázl bez trestu. To se na opačné straně nepovedlo Foxovi, který srazil Demela. Nevybíravé souboje však nahradily také zajímavé momenty, především tedy před brankou Hammers. Obě měl na svědomí nejlepší kanonýr "Svatých" Lambert, ovšem skvěle chytající Jääskeläinen byl opakovaně u vzdálenější tyče nachystán!

Po změně stran to byl po celých čtyřicet pět minut neviditelný Andy Carroll, kdo mohl změnit patovou situaci, ovšem kmenový hráč Liverpoolu nepochopitelně z osmi metrů nedokázal volejem zamířit do opuštěné svatyně! A za okamžik přišel trest: Ramírez prokázal velký důraz a napodruhé přeci jen dopravil balón za záda finského veterána - 1:0. Soton se však mohl radovat pouhopouhé čtyři minuty, když po volném přímém kopu Davise srovnal Carroll na průběžných 1:1. Vysoký střelec to zkoušel i záhy, tentokráte však přízemní střelou úspěch neslavil.

Chřadnoucí aktivitu Saints měli pozvednout Jay Rodriguez a Jason Puncheon, kteří nahradili postupně méně výraznou dvojici Lallana - Ramírez. Bývalý útočník Barnsley poté dokonce celé utkání rozhodl, ovšem tváří v tvář proti Jääskeläinenovi neuspěl a na konečné remíze tak nic nezměnil!

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Svatí mají v posledních týdnech celkem slušnou formu, takže tipuji, že si zítra pořadí is WHU - výsledek 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele