35. kolo
27.04.2013 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

West Bromwich v nervózní atmosféře deklasoval Soton

Na zápas o čtyřech červených kartách Premier League stále čeká, dnešní střetnutí Southamptonu s West Bromwichem k němu každopádně nemělo daleko. Na vyloučení nakonec "vyhráli" Saints 2:1, to důležitější skóre ale hovoří jednoznačně drozdí řečí. Lukaku si připsal další dva "kanadské body" a přispěl k hladkému vítězství Baggies v poměru 3:0...

Tohle utkání nemělo mít výrazný vliv na tabulku - a také ve výsledku nemá -, přesto publikum stoprocentně muselo potěšit. A pamatovat na tohle klání jistě bude také sudí Roberto Madley, jenž prožil vskutku vzrušující debut v Premier League. Ale nejprve pěkně popořadě. Úvodní šanci duelu měl na svědomí dnes znovu stěží hlídatelný Romelu Lukaku; v sólovém úniku jej ale vychytal Boruc. Belgický dlouhán tím pádem musel stvořit první branku zápasu až prostřednictvím Fortuného. Tomu sklepl míč po rohu ze šesté minuty a Fortuné se záhy natřikrát přeci jen prosadil.

Southampton zareagoval menší šancí Jaye Rodrigueze, který se natáhl po centru Lamberta a odhlavičkoval ho mimo vymezený prostor. Daleko větší příležitost k vyrovnání měl později na kopačce bek Clyne, když se dostal k nepovedenému centru Lamberta. Foster byl však na správném místě, stejně jako chvíli nato Boruc, jenž si dnes dlouho dělal z frustrování Lukakua vrchní zábavu.

Té Belgičan učinil přítrž teprve s příchodem 67. minuty, jakmile zužitkoval pěknou kolmici Fortuného. A v tu chvíli to začalo. Ramírez byl zjevně frustrován skutečností, že jeho tým směřuje za zavržením šestizápasové šňůry bez porážky, a tak loktem prohrábl obličej Shanea Longa. To si vyžádalo rozzuřenou reakci Fortuného, který přetáhl Ramíreze po hlavě, pročež šli předčasně pod sprchy oba fotbalisté. A v pořadí třetí červenou kartu si potom vysloužil ještě Danny Fox za svůj obounohý výpad na Reida již za stavu 0:3, o který se laskavě postaral Long za asistence Lukakua.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele