28. kolo
02.03.2013 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Redknapp má za sebou jeden ze šesti plánovaných kroků k záchraně

Šťastnějším oslavencem bude dnes Harry Redknapp. Jeho Queen’s Park Rangers totiž na půdě sestupem rovněž ohroženého Southamptonu uhrálo nesmírně vitální výhru 2:1. Mauricio Pochettino, lodivod bývalého Redknappova mužstva, naopak registruje první významnou kapku na svém krátkém působení na jihu Anglie.

Jak už to občas bývá, záchranářská bitva byla na šance a střelecké příležitosti poněkud skoupá. Domácí příznivci si hned zkraje užívali územní převahu Saints, avšak nadlouho jediný pokus, jemuž se dalo s přivřením oka aplaudovat, byla Corkova nepřesná rána ze sedmé minuty. Dále se jen do přestávky nadávalo na sudího Webba (jenž nepískal penaltu po Bosingwově souboji s Puncheonem) a vlastní zmatkující stopery Yoshidu s Fontem, kteří za sebe propustili dlouhý míč a dovolili Rémymu skórovat po 14 minutách ze zdaleka první gólové možnosti QPR.

V tu chvíli se obrázek hry docela dobře převrátil naruby. Hoops se s balonem na kopačkách nikam nehnali, troufli si na vyšší presink a navíc jim šlo k duhu také smolné účinkování Adama Lallany, jenž nerozchodil kolizi s Hillem a nakonec s podezřením na lehký otřes mozku ještě před pauzou střídal. Potom bylo celkem s podivem, že právě ještě před odchodem do kabin Soton stihl zareagovat gólově - konkrétně prostřednictvím lehkého lobíku Ramíreze.

Ovšem kdo čekal nemilosrdné navázání domácích a dominanci napříč celým druhým dějstvím, musel být jaksi zklamán. Hned po třech minutách od restartu se Fonte musel vytasit s heroickým blokem Sambovy hlavičky, aby v 77. minutě přišla osudová rána. Z bravurního průniku Park Ji-Sunga těžil dobře postavený Jay Bothroyd, který takto oslavil svůj první ligový gól od listopadu 2011. A jak důležitý! Saints totiž do konce zápasu Greenův reflex prověřili už jen jednou jedinkrát (skrze Yoshidu), čímž pádem zaznamenali velmi hořkou domácí porážku.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
rickroll

Southampton 3-1 Quite Probably Relegated

Reagovat
smazaný uživatel

Q.P.R.prekvapi 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele