32. kolo
06.04.2013 13:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Reading je po prohře se Saints je jednou nohou v League Championship

Ani Nigel Adkins nedostal zoufalý Reading z propasti. Sedmá porážka v řadě staví Royals do pozice takřka bezvýchodné. Naopak Southampton potřetí za sebou vyhrál, dostal se na velký distanc od sestupových vod a může z klidného středu tabulky sledovat boje pod sebou. Mužem utkání se stal Jay Rodriguez, který krom skvělého výkony přidal gól a asistenci u druhého od Adama Lallany.

Vyrovnaná podívaná od první minuty napovídala o významu utkání pro oba týmy. Reading musel získat tři body, aby vůbec uchoval nějaké naděje na udržení a ani Southampton neměl nic jisté. Náskok čtyř bodů na první sestupující celek nebyl žádný luxus. Po dvaceti minutách už se ale začalo projevovat větší nadšení a dost možná i Adkinsova znalost hry Saints.

První šance zápasu nicméně měla něco společného pouze se štěstím. Po přímém kopu Guthrieho se díky několika podivným odrazům dostal míč až k Le Fondremu a ten fatálně z bezprostřední blízkosti vysoko přestřelil. Tlak Royals pokračoval a s trochou "povolnosti" od sudího mohli kopat po souboji Hoovielda s Robsonem-Kanu penaltu. Nadějně vyhlížela i hlavička Mariappy, ale proti ní Boruć skvěle zasáhl skokem k tyči.

Poté se hra opět vyrovnala, načež Reading ukázal, proč je v lize poslední a sestupu se bez pomoci shůry jednoduše nevyhne. Stačila blesková narážečka Jaye Rodrigueze s Lambertem, hbitý náběh prvního jmenovaného do vnitra apatické defenzivy domácích a ryze britsky důrazné "zajetí" do míče, k němuž šel brankář Federici až příliš váhavě - 0:1.

Za toho stavu se šlo i do kabin a nutno dodat, ke smutku Royals, že za do Reading mohl být ještě zatraceně rád. Chvíli po úvodní brance zápasu totiž Jay Rodriguez napálil břevno a stejný hráč měl díky neutuchající aktivitě ještě jednu gólovku. Krátce před odchodem do kabin se prohnal kolem Karacana, jenž při situaci vypadal jako po osmi pivech, a mířil sám na Federiciho. Tentokrát však neuspěl a druhou branku nepřidal ani při dorážce Gastón Ramirez.

Po změně stran týmy nenavázali na atraktivní podívanou z druhé části úvodního dějství. O něco více ze hry měli stále hosté ze Southamptonu, především Jay Rodriguez dělal obraně Readingu stále velké problémy, ale šancí přibývalo poskrovnu. Až dvacet minut před koncem jako blesk z čistého nebe přišla druhá gólová akce. Po zranění vrátivší se Adam Lallana zahájil celou situace krásnou patičkou na Rodrigueze, hvězda zápasu lahodným obloučkem vyslala střídajícího záložníka do samostatného nájezdu a Lallana se tváří v tvář Federicimu nehodlal zmýlit - 0:2.

Ojedinělou radost vzal Readingu Artur Boruć, který sice Le Fondreho hlavičku v klidu chytil, ale s míčem se potácel za brankovou čáru. Ani zpomalené záběry neodhalily, zda byl balon celým objemem v brance - gól nicméně uznán nebyl. Definitivní hřebíček do rakve domácích mohl přitlouct střídající Guly Do Prado, ale v jasné pozici vysoko přestřelil. I tak ale Soton porazil Royals bez potíží 2:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tento výsledok by som bral, ale domáci budú hrať ako o život...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 pre reading, musíme zabrať... bigpee: akonáhle vidíš môj komentár, papulka sa ti otvára

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Saint's překvapují ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele