20. kolo
29.12.2012 18:30 CET
7 : 3
(1:1)

Reportáž

Arsenal si na závěr kalendářního roku s chutí zastřílel na Straky

Nějakou dobu to vypadalo na přetahovanou s konečným skóre ne nepodobným tomu, které stanovil senzační comeback Newcastlu z února 2011. Jenže tehdejším dějištěm nezapomenutelného klání byl St. James Park; Emirates Stadium se dnes potřeboval vyšvihnout s jinou parádou. A tak diváci zápasu Arsenal-Newcastle dohromady viděli vůbec největší počet branek v dějinách vzájemných zápasů těchto klubů; a návdavkem i ošklivou demolici hostů ze severovýchodu Anglie.

Nepříliš uspořádaným projevem obou stran, skoro až "holomajznou" se přitom dnes vykopávalo na Emirates Stadium. V první dvacetiminutovce se u obou branek de facto nic neudálo, hned po ní ovšem padl první z deseti gólů tohoto speciálního večera. Postaral se o něj pozdější nefalšovaný hrdina Theo Walcott, když si pohlídal ofsajdovou past, zaběhl si pro balon od Podolského a z nelehkého úhlu "henryovsky" uklidil mičudu na zadní tyč.

Tím okamžikem se tempo zápasu rozproudilo, ačkoliv na první významnější odpověď Magpies jsme si museli počkat až do 40. minuty. Tehdy si Tioté vzpomněl na to, že svůj jediný dosavadní gól v dresu Newcastlu daroval právě obraně Arsenalu, a tak znovu natáhl z řádné dálky a pěkně poděsil Szczesného.

Konec poločasu ještě vlastně kompletně patřil Dembovi Ba. Ten nejprve za pomoci nešikovné Wilshereovy hlavičky zmrazil domácí publikum svým gólovým přímým kopem a pak ihned mohl pomyslnou mrazničku přepnout na vyšší stupeň, kdyby hlavou po rohu mířil o něco přesněji.

To bylo tedy úvodní dějství - jeho skóre znělo 1:1. Pak se teprve začaly dít věci. Hned ve 47. minutě se před Gibbsem otevřela celá levá strana, anglický rychlík ale místo zakončení ze solidního úhlu mohl volit spíše přihrávku zpátky na střed. Podolski s Cazorlou se v tu chvíli mohli vzteky rozskočit, avšak za čtyři minuty právě oni po špatném autu Simpsona přenesli míč na pravou stranu šestnáctky, odkud se krásnou křižnou ranou prosadil Oxlade-Chamberlain. Tím zhruba načal druhou kapitolu dnešního večera: stíhací jízdu.

Strakám se totiž ještě na tento a další gól povedlo promptně reagovat, teprve záhy odpadly - a to tak, že úplně. Nicméně v 59. minutě se Gibbs nechal vylákat do tří ke dvěma hráčům na malé vápno - a Obertan mohl na zadní tyči hledat zcela, ale opravdu zcela nerušeného Marveauxe. Na to Arsenal odpovědět velekuriózní brankou z 64. minuty. Wilshere se tehdy po krátké narážečce s Podolskim dravě proběhl až k brankové čáře, odtamtud za pomoci Colocciniho i Krula dopravil mičudu na břevno - a z něj jakmile balon seskočil, byl opět na svém místě Podolski, aby robotu pohodlně dokonal.

Od té šokující chvíle uběhla další pětiminutovka a skóre se měnilo pošesté. Gibbs tentokrát zaspal při centru Marveauxe a na zadní tyči hladce vyrovnával Demba Ba. Pardew potom směrem ke svým ovečkám patrně gestikuloval ve smyslu "už stačilo, bod bereme", jenže před nimi stále leželo celých 20 minut dramatu. Lépe řečeno hororu.

Hned v 73. minutě se totiž Gibbs jal své hříchy napravovat: opět využil otevřeného prostoru na své straně, adresoval míč na malé vápno, a třebaže na něj Podolski uspokojivě nedosáhl, Walcott po otočce obdivuhodně zachoval chladnou hlavu a technicky nasměroval balon do pravé šibenice Krulovy klece. A potom už se to sypalo jedna radost. Střídající Giroud se v rozmezí dvou minut prosadil nejprve po delikátním Walcottově centru a pak prudkou ranou slabší pravačkou - 6:3.

A konečně v nastavení zápasu si Walcott neuvěřitelným způsobem došel od rohového praporku, přes penaltový faul až k pohotovému lobu - a tedy k hattricku. Ten naopak nezvládl završit žolík Giroud, jenž po svém kolegovi už akorát napálil brankovou konstrukci.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Le Gunner

2:2 a Soton vyhrajem - 4 body, na jaro zabrat se slabšíma a tu LM ještě ukopem v klidu.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Gunner14

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Devil

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 (Podolski, Rosický, Ba, Cissé)

Reagovat
NuFc23

pokial by sme predviedli podobny vykon, ako v MU a to so zostavou rezervy, potom by sme mohli pomyslat na dobry vysledok, treba zbierat body

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Arsenal dnes vyhraje, ale to nesmí být v útoku Giroud. Pro Arsenal není moc dobrý a i kdyby dnes nastoupil a ohromil, tak další 4 zápasy s ním budou další ztracený body. Tipuju 2:1. Góly Cazorla, Podolski a za Newcastle Ba.

Reagovat
Pharrell

Zatím je to 4:3 tak doufám,že to AFC nějak do konce ukopou! A jestli Newcastle zase vyrovná tak tj. v háji pro Arsenal

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Giroud naskočil na posledních 15 minut za otevřeného stavu 4:3 a stihl dát dva góly a tyčku. Zase tak špatný asi nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Giroud je skvělý hráč, jen se furt zabydluje Ve vzduchu je výborný, v soubojích silný a výběr místa má taky skvělý a zakončení? Prostě hrotový útočník

Reagovat
smazaný uživatel

nový nick - Thierry van Giroud ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne to zase ne, nick měnit nebudu jenom kvůli van Persiemu A furt je pro mě jednička v útoku Arsenalu Theo...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj...ano to tak bylo i na začátku...taky dal pár gólů a pak dlouho nic, mno šak uvidíme co předvede v dalších zápasech, ale vidím to tak že nic...Nejlepší útočník Arsenalu je Walcott, ten dává góly nejčastěji z těch útočníků co mají. A kdyby byl Giroud, takhel dobrej pořád, tak hraje v základu. Ale ano, souhlasím s tím, že dnes se mu to povedlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Giroud dnes ukázal, že ve spolupráci s Walcottom mu to docela jde, totéž však platí io spolupráci Walcotta s Podolski ... Theo má prostě momentálně takovou formu, že mu to jde asi s každým.

Reagovat
smazaný uživatel

ti kráso na konci to byl náhul ,skvěle ARS

Reagovat
smazaný uživatel

to je skóre - průměrně 1 gól na 9 minut, dost zajímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

TOHLE je fotbal.. ne nějaká uspávací ťukačka 1:0 po 10 minutách a potom taháme čas

Reagovat
Le Gunner

Spadl mi net u 3:2... MUSÍM VIDĚT ZÁZNAM!!

Reagovat
smazaný uživatel

To byla fotbalová báseň, co dnes na hřišti předvedl Theo Walcott ... smekám před ním a hlavně ten poslední gól to byla extra klasa a ukázka totální sportovní bojovnosti a nezdolností

Reagovat
vanGomm

Co to je tento výsledek!!??Toto je nejvyšší fotbalová soutěž v Anglii?Pri letmém pohledu na tento výsledek mě přišlo,že to skončilo 1:3.No teď podle podobných výsledků začínám chápat proč se vypisují někdy ve fotbale na remízy větší kurzy než na hokej.

Reagovat
smazaný uživatel

neuvěřitelný zápas !!!!

Reagovat
goodbay

Rosický je definitivně odepsán?

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/arsenal-vs-newcastle-7-3-motd

Walcott musí v Arsenalu podepsat, je to zjev a může se stát společně s Messim a Falcaem nejlepším útočníkem světa....ten poslední gól byl luxusní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele