3. kolo
27.08.2011 13:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Queen's Park Rangers 2:0

Wigan měl při losu před sezonou štěstí, osudí mu přiřklo do úvodních třech kol všechny tři nováčky z Championship, dva z nich navíc na domácí palubovku. Wigan však z prvních dvou kol dokázal vytěžit jen dvě remízy a před hráči tak stál velký úkol. Ten nakonec dvěma góly splnil Franco Di Santo, jenž pokaždé s drobnou tečí obránců dvakrát překonal brankáře a zajistil svému celku vítězství 2:0.

Po osmi minutách hry skvělou individuální akcí probral diváky z letargie Victor Moses, jenž si pohrál s obráncem ve vápně a z úhlu zkoušel polostřelou - polocentrem překvapit defenzivu QPR. Míč z jeho kopačky však ani hráče ani síť nenašel. Za dvě minuty provětral obranu a především rukavice Al Habsiho střelou z dálky Derry.

Na skvělé výkony dal o další tři minuty později vzpomenout nejlepší hráč druhé ligy Adel Taarabt, jenž parádní ránou z 20 metrů rozzvonil tyč. Dobíhající a dorážející Agyemang pak branku netrefil. Ve 26. minutě zaváhal při rozehrávce obránce hostí Conolly, dorážející Di Santo mu nasadil housličky a šajtlí střílel na bránu, kde však stál připravený Paddy Kenny.

V 37. minutě se sice ještě Moses po pěkném úniku nedůrazným projektilem mezi střelce nezapsal, za čtyři minuty už se Latics dočkali. Rodallega našel na hranici vápna volného Di Santa, argentinský dlouhán si míč zpracoval nad zem a parádní střelou nedal Kennymu šanci - 1:0. V nastaveném čase mohl ještě vyrovnat Taarabt, když jeho přímý kop tečovala zeď do protipohybu Al Habsiho. Ten se ovšem stihl vymrštit, míč vyrazit do tyčky a zajistit svému týmu poločasové vedení.

Druhá půle začala poměrně zostra, hrálo se ve vysokém tempu a už po čtyřech minutách střílel těsně vedle aktivní Taarabt. Po hodině hry mohl zdvojnásobit svůj gólový účet Franco Di Santo, ale Kennyho znovu neprostřelil. Skóre se měnilo až v 66. minutě, kdy kdo jiný než Di Santo z otočky napřáhl zpoza vápna a nádherným způsobem vymetl šibenici - 2:0.

Čtvrt hodiny před koncem mohl zápas zdramatizovat hostující stoper Perone, jehož hlavička orazítkovala břevno. Za další tři minutky zahrozil opět kapitán QPR Adel Taarabt. Tentokrát z přímého kopu mířil pod břevno, nicméně Al Habsi zasáhl opět skvěle. Přestože se hosté mocně snažili o snížení, především pak dvojice Taarabt - Bothroyd, nedošlo k němu a Wigan si tak připsal první letošní výhru v poměru 2:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
paver

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan už musí proti nováčkovi brát 3 body a tudíž tipuji těsné vítězství Wiganu.QPR už nezopakuje skvělý výkon a výsledek z minulého kola.

Reagovat
patrikhm

Jasná remíza, Queens jsou z nováčků nejlepší

Reagovat
cokl.d

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

QPR už tak senzační jako minulé kolo nebude a remizuje 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
niflheim

Ta palubovka v tom reportu nemá chybu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele