22. kolo
17.01.2009 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Middlesbrough FC 3:0

West Bromwich slaví tři veledůležité body v bitvě o záchranu, doma jasně porazil Middlesbrough, další sestupem ohrožený tým. Baggies po výsledku 3:0 opustili poslední příčku tabulky a s jednadvaceti body se dotáhli na Boro.

Domácí tým vstoupil do utkání velmi aktivně a téměř šestadvacetitisícové hlediště rozjásal po čtyřech minutách Chris Brunt. Největší postavou utkání se ale stal slovinský špílmachr Robert Koren, který rozhodl krátce po začátku druhé půli a dvěma trefami soupeře položil.

West Bromwich poprvé v sezóně dokázal zvítězit dvakrát za sebou, když minule uspěl v FA Cupu. To Boro v lize nevyhrálo už podesáté v řadě a na konci ročníku mu tak výrazně hrozí, že prvoligovou účast neobhájí.

West Bromwich využil hned svou první šanci, důležitý hlavičkový souboj prohrál hostující obránce Tony McMahon s Carlem Hoefkensem, míč doputoval až k Bruntovi a ten přízemní střelou nedal brankáři Turnbullovi žádnou šanci, trefil se přímo do kouta branky. Boro se snažilo okamžitě odpovědět několika šancemi Afonso Alvése, největší hvězda hostů však neměla při střílení štěstí.

Na brankáře Scotta Carsona několikrát vypálil především střední záložník Steven Downing, po jeho centrech hlavičkoval jednou nepřesně také Alves. Ten velkou možnost neproměnil ve 24. minutě, kdy po volném kopu Taylora prodloužil David Wheater a brazilský rodák do klece míč neumístil.

Na druhé straně mohl ve 27. minutě poslat Albion do dvoubrankové vedení Jay Simpson, zaběhl si za obranu a zastavil ho až praporek rozhodčího, ofsajd byl ovšem posouzen velice přísně. V závěru poločasu poslal ještě hlavičku mimo Burns, skvělý zákrok proti Fortuneno střele vytáhl také brankář Turnbull, na druhé straně selhal opět Alves.

Nový muž na hřišti Marc-Antoine Fortune, který nastoupil za Browich po svém příchodu vůbec poprvé, se ukazoval po celý zápas ve velmi dobrém světle, nejvíce však v úvodu druhé půle. Jeho rána z dvanácti metrů ještě v síti neskončila, v 54. minutě už se ale po jeho střele radoval z gólu - jemu se však první zásah na konto nepřipočte. V poslední možné chvíli totiž ještě doklepl do sítě Koren, radost z dvoubrankového vedení však určitě vše předčila.

Slovinský kanonýr Koren položil hosty definitivně do kolen o dalších třináct minut později, předtím se ale ještě děly věci. Nejprve z bezprostřední blízkosti minul branku po překrásném centru střídajícího O'Neila znovu Alves, nadobro tak "připravil" Boro o body.

Nejprve byl totiž vyloučen Didier Digard po faulu na Valera, rozhodnutí sudího Marka Halleye bylo ovšem poněkud přísné. O chvilku později tak po pasu Brunta dokonal zkázu červených tvrdou ranou Koren. Hosté budou mít šanci na reparát v příštím zápase na hřišti Chelsea, West Bromwich Albion bude doma bojovat s vedoucím týmem Premier League Manchesterem United.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni vedle jak ta jedle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele