22. kolo
17.01.2009 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bolton Wanderers - Manchester United 0:1

Poprvé v letošním ročníku se United dostávají na vedoucí pozici. I když jim možná bude patřit jen do pondělí, kouč Ferguson musí mít radost. Jeho tým neztratil ani bod a navíc opět neinkasoval. Jediným střelcem dnešního duelu se stal Berbatov.

Manchester a Bolton od sebe na geografické mapě dělí pouhých 28 kilometrů, a tak bylo už před zápasem postaráno o zajímavý náboj pro diváky. V prvních minutách se toho ale bohužel moc nestalo. Příznivce obou celku zvedla ze sedaček maximálně pohledná a rychlá akce United, při které ale byla přihrávka Fletchera před bránu Jaaskelainena odvrácena Steinssonem alespoň na roh. Z něho hosté následně nic nevytěžili.

Nijak výrazně záživný fotbal pokračoval i v dalších okamžicích zápasu. Až v 20. minutě byla k vidění na hřišti zajímavé situace. Do Muambovy střely se vložil Davies a nůžkami se snažil překvapit Van der Sara, jenže jeho pokus mířil vedle. O minutu později pálil nad naopak Gardner. V 25. minutě hru přerušil nečekaný vpád fanouška na hrací plochu, který byl však během pár sekund odveden do zámezí.

Příznivci United s výkonem svých oblíbenců v prvním poločase moc spokojeni být nemohli. Jejich hra byla totiž nevýrazná a bez nějakých příležitostí. Až v 35. minutě byli hosté poměrně blízko brance. Po Fletcherově centru hlavou zakončoval Cristiano Ronaldo a Bolton od inkasovaného gólu zachránil až pohotový zákrok Jaaskelainena. Ten se zaskvěl také při dalším pokusu Ronalda, a to když vychytal jeho ránu z přímého kopu. Štěstí zkoušel i Anderson.

Po přestávce nastoupily oba celky v nezměněné sestavě, a také možná proto to vypadalo podobně jako v prvním poločase. I nadále měl sice Manchester navrch, jenže nějak moc toho ve svůj prospěch využít nedokázal, jelikož Wanderers všechny jeho útoky odvraceli. Až v 55. minutě všem hráčům v bílém dresu značně zatrnulo. A to když se dostal za obranu Ronaldo a snažil se překonat Jaaskelainena. Všechen vzruch byl však zbytečný, jelikož portugalský reprezentant byl v době přihrávky v ofsajdovém postavení.

V pokutovém území Van der Sara už o minutu později hlavičkoval po centru Samuela pro změnu Davies, ale svůj pokus poslal nad. Domácí brankářskou jedničku dnes nejvíce zaměstnával především Ronaldo a v 60. minutě to opět předvedl. Finský gólman si ale s jeho střelou z přímého kopu poradil.

V následujících minutách hry se tlak Manchesteru poměrně stupňoval, ale gól stále ne a ne přijít. Bolton neměl kam spěchat, jelikož i bod měl pro něj nesmírně velkou hodnotu. Zajímavou příležitost měl Tévez, jenže svou hlavičku poslal jen do náruče Jaaskelainena. Ten si poradil i s následnou střelou Ronalda. V 89. minutě už však zabránit inkasování nedokázal. Po centru Téveze hlavičkoval nikým nehlídán Berbatov a zajistil Manchesteru tři body a minimálně do pondělka vedení v tabulce.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tenhle zápas jsou povinný 3body a 1.místo PL je naše :)..držim palce typuju 1:3 (tevez,cr7,scholes).. go united

Reagovat
smazaný uživatel

Ze strany domácích bych to viděl na opatrný až defenzivní styl hry, Manutd bude určitě chbět Rooney, jen doufám, že po té katastrofě, co předvedl Tewez v utkání s Wiganem, zvolí SAF radši rozestavení 4-5-1, nebo že dá šanci Welbewkovi ... a můj typ: 0:1, možná 0:2, podle toho, kdy padne 1. gól ... jinak kdo by jste se chtěli podívat, jak se dá spátil šance, když jde někdo sám na branaře, přidávám odkaz na momentyz utkání s Wiganem ...

http://manchester-united-football-highlight.blogspot.com/

Reagovat
Devil

Kua mam takovej divnej pocit,doufam ze Reebok Stadium vyloupime!

Manchesterrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
didosh

Co ten Elmander bude hrát????

Reagovat
smazaný uživatel

nebude

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

manchester vyhrává doma i venku takže 3 body nebudou problém všichni co fanděj manchesteru sou tějpci já mu už fandim asi 7 let

Reagovat
smazaný uživatel

no na poslední chvíli už jsem čekala stav 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, zasloužené, ale těsné ... Jinak omlouvám se Tewezovi, za svoji kritiku na něj, dnes podal dobrý výkon ....

Reagovat
mike.84

ty vole ja to seru zas 90. min a zas 1-0 jak proti stoke... ten man má štěstí jak cip.. nehrajou o nic moc lepší fotbal než cfc ikdyž ve vzajemném duelu je přejeli to jo..

Reagovat
Devil

Pekna blbost!

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze aspon jinak jsi zdravy

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldoooooooooooooooo best :o*

Reagovat
smazaný uživatel

tomu se rika,, v pravi cas - Na posledni chvili,, GLORy GLORy MAN UNI

Reagovat
smazaný uživatel

stastie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele