35. kolo
19.04.2008 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

West Ham se proti Derby dlouho trápil

Před zápasem se nečekalo nic jiného, než vítězství domácích Kladivářů. Ti se však na očekávanou výhru nad beznadějně posledním Derby pořádně nadřeli a zachraňoval je až 13 minut před koncem střídající Carlton Cole.

West Ham začal podle očekávání aktivněji a už v 5. minutě se McCartney vrhl do pokutového území Derby, kde střílel jen do Stubbse. Po 20. minutách hry se dokonce Hammers dočkali i kýženého vedoucího gólu, na který se vskutku příliš nenadřeli. Pomohlo jim totiž katastrofální bránění Beranů při standardní situaci, proto mohl centr McCartneyho usměrnit do branky naprosto nehlídaný Zamora v úplném klidu. Nestačil mu Leacock.

Po půlhodině hry se o slovo přihlásilo i Derby. Při rohu si na míč na přední tyči počíhal Miller, ovšem zakončoval v těžké pozici nad. O šest minut později se prosadil West Ham podruhé. Noble krásně vyslal dopředu Zamoru, ten si ideálně zpracoval míč, a prostřelil Carsona. Branka však nemohl být uznána pro zřetelný, téměř dvoumetrový, ofsajd. Za další dvě minutky zahřmělo opět před brankou domácích. Na Jonesův centr z volného kopu si naběhl na přední tyč Savage, jeho pokus však pohotově vyrazil nad břevno Green. Skvělá práce gólmana londýnského celku! První poločas tohoto duelu už žádnou další šanci nenabídl, po prvním dějství tak pochodovali do kabin šťastnější domácí Kladiváři.

Hned po pěti minutách od začátku druhého poločasu byl West Ham velmi blízko potvrzení svého vedení, jenomže to by musel Parker po přistrčení Ljunberga mířit slabší levačkou o něco přesněji. Jakoby tato nepovedená koncovka nadějné příležitosti domácí odradila od další snahy o gól. Kladiváři polevili, čehož náležitě využilo Derby. V 62. minutě ještě Mears nezvládl pořádně zakončit svůj únik, o tři minutky později už se ale Berani dočkali, tentokráte už osamocený Mears zakončoval přesně a bylo vyrovnáno.

Fotbalisté West Hamu si pochopitelně následně uvědomili vážnost situace a senzaci kola nepřipustili. Na vedoucí branku se však natrápili víc, než se čekalo. V 68. minutě například v dobré možnosti hlavičkoval Noble přímo do Carrolla. Kýžený druhý gól na konto Hammers přibyl až v 77. minutě. Ljungberg si vyměnil přihrávku s Noblem a zleva odcentroval přímo na nohu střídajícího Colea, jenž z voleje trefil přesně. Za dalších 11 minut se dostal přes svého strážce k centrovanému míči Zamora, ale třetímu gólu Kladivářů zabránil výtečný Carroll. V nastavení pak ještě ošklivě zatopilo obraně West Hamu duo Savage – Miller, jenže v prvním případě šlo o nepřesnou hlavičku, v případě druhém zase o slabou střelu přímo do Greena.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Devil

West Ham vyhraje-1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel ani v Upton Parku moc šancí reálně nemáme. Půjde jen o to, uhrát to nějak slušně, bez debaklu. Možná by se při dobré konstelaci mohlo pomýšlet i na bodový zisk za remízu. No, uvidíme. Tým se s tím musí poprat. Tip 1:1. DERBY COUNTY !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím,že to bude remíz

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že si Hammers s chutí zastřílí.-4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Blízko, blizoučko jsme byli k nečekanému zisku bodu za remízu. To zamrzí, jinak celý tým zaslouží pochvalu za bojovnost ! W.H.A. asi nečekali, že to bude takhle výsledkově těsné. Jedeme dál a třeba se ještě nějaký bodík zadaří !!! DERBY COUNTY !!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele