31. kolo
22.03.2008 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Reading - Birmingham City 2:1

Domácí fotbalisté opět potvrdili vzrůstající formu a tentokrát to odnesl Birmingham. Reading se díky dnešní výhře vzdálil poslednímu sestupovému místu už na pět bodů.

Reading, jenž bral z tohoto utkání jedině tři body, chtěl co nejdříve vstřelit gól a už ve třetí minutě k tomu moc nechybělo. S Huntovým pokusem si ale poradil zkušený gólman Taylor. Ani Birmingham se nechtěl nechat zahanbit. Střelu McSheffreyho zhruba ze třiceti metrů ovšem bez větších problémů lapil Hahnemann.

Domácí fotbalisté, s Markem Matějovským v základní sestavě, se s postupem času rozehráli a v 31. minutě se dočkali také úvodního gólu. Osterův přímý kop usměrnil do brány Andre Bikey. Birminghamu moc nescházelo a už zanedlouho mohl vyrovnat. Po rohovém kopu se ke střele dostal Forssell, jenže nezamířil přesně. O moc lépe si nevedl ani stoper Ridgewell.

The Royals chtěli přidat i druhý gól, skvělá přihrávka Doyla do pokutového území ale žádného z jeho spoluhráčů nenašla. V 65. minutě udeřili Blues. Po Forsellově centru se prosadil mladý Argentinec Mauro Zarate, pro kterého to byl zároveň první gól v dresu Birminghamu. Hosty vstřelený gól evidentně povzbudil.

Domácí fotbalisty musel při šanci Forsella zachránit až pozorný gólman Hahnemann. Reading se ale nevzdal a přidal druhý gól. V 79. minutě se opět hlavou prosadil dnešní hrdina Andre Bikey. Opět ale nechybělo moc a Birmingham málem vyrovnal. Cameron Jerome však selhal v zakončení, svou střelu poslal vedle pravé tyče. Reading si už své vedení pohlídal a zaslouženě vyhrál.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Devil

tip.-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reading vyhra birmingham nehra bohvieco vonku matejosvky pomoze golom

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Birmingham uhraje alespoň bod. Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele