31. kolo
22.03.2008 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Middlesbrough FC - Derby County 1:0

Boro udělalo skutečně velký krok k záchraně. Proti Derby bylo jasným favoritem a svou roli nakonec také splnilo. Berani odjíždí s porážkou 0:1.

Měl to být jasný zápas, ve kterém si domácí fotbalisté dokráčí pro vítězství. Úvod zápasu tomu ale moc nenasvědčoval. Svěřenci kouče Southgatea se proti podceňovanému soupeři trápili. Skutečně gólových šancí viděli diváci jako šafránu, gólu se ovšem nakonec dočkali.

V 32. minutě využil skvělé přihrávky Boatenga turecký útočník Tuncay Sanli a přesnou střelou po zemi poslal svůj tým bez větších potíží do vedení. Domácím příznivcům zatrnulo o pár minut později, kdy vstřelil gól Robert Earnshaw. Protože byl ale v ofsajdu, jeho branka pochopitelně platit nemohla. Znepříjemnit mohl situaci svým spoluhráčům Leacock, který v pokutovém území zahrál rukou. Rozhodčí Atkinson nic neviděl, a proto se pokračovalo dále.

Úvod druhé půle patřil jednoznačně domácím fotbalistům. Hned první minutě už musel gólman Caroll zasahovat při střele Aliadiereho. V 51. minutě byl faulován hostujícím bekem McEveleym O’Neill, podle domácích hráčů už v pokutovém území, hlavní arbitr Atkinson ale nařídil pouze přímý kop.

Nádhernou střelu z dobrých 30 metrů vyslal na bránu Derby Boateng a brankář Caroll měl co dělat, aby míč neskončil za jeho zády. Hra se bohužel ve druhém poločase dost kouskovala a fotbalistům nepomohlo ani husté sněžení. Domácím fanouškům moc do zpěvu nebylo v 85. minutě. To si totiž Derby vypracovalo slušnou příležitost, jenže v zakončení selhal Earnshaw. Nakonec tedy domácí těsnou výhru uhájili.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Devil

Myslim,ze Boro jen zatluce dalsi hrebik do rakve a na River side Stadium Derby porazi . tip.-3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Midlesboro vyhra 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Boro to v poslední době celkem jde, jako všude to budeme mít těžké. Ale aspoň v bod pro nás doufám ! Tip 1:1. DERBY COUNTY !!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

K bodu bylo blízko, ale bohužel to dopadlo takto, to opět zamrzí ! K tomu všemu, co nás trápí nemáme ani to štěstí !!! Snad se to v příštích zápasech ještě aspoň trochu obrátí. Věřím, že ještě nějaké body uhrajeme. DERBY COUNTY !!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele