21. kolo
01.01.2008 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester United - Birmingham City 1:0

Manchester United, který v minulém kole proti West Hamu United přišel pár minut před koncem o zisk tří bodů, si chtěl v zápase s Birminghamem spravit chuť. Nijak zářivý výkon sice nepodal, avšak na Blues to stačilo. Jedinou branku utkání vstřelil kanonýr Carlos Tevéz.

Právě argentinský reprezentant byl jediným útočníkem v sestavě Red Devils, avšak podporován hned trojicí ofenzivních záložníků. Po dlouhodobém zranění se od začátku utkání na hřišti objevil také korejský reprezentant Park Ji-Sung a nevedl si vůbec špatně. V závěru zápasu byl ovšem vystřídán Owenem Hargreavesem.

Nástup Manchesteru do zápasu byl impozantní. Sotva uběhlo pár vteřin, už musel hostující gólman Taylor zasahovat, a to při nebezpečné střele Cristiana Ronalda. V 6. minutě na sebe upoutal pozornost Park, ale ani jeho hlavička po centru Evry nebyla úspěšná. Zanedlouho se však osmělil i Birmingham. Po Jeromově přihrávce pálil nad Kusczakovu bránu McSheffrey.

Ronaldo v 16. minutě málem potvrdil pozici nejlepšího kanonýra. Jenže jeho nádherná střela z voleje z hranice pokutového území mířila nad. Portugalský záložník měl prsty i v jediném gólu zápasu. Jeho lob si výborně zpracoval Carlos Tevez a střelou do levého rohu brány poslal Manchester do vedení. Vidět hráče Birminghamu před domácí bránou bylo možno jen ve výjimečných případech, v závěru první půle dvakrát zahrozili, branku ovšem nevstřelili.

Také celou druhou polovinu diktoval tempo hry Manchester, ale i přes velké množství příležitostí druhý gól přidat nedokázal. Obranu Blues zaměstnávala především dvojice Tevéz – Ronaldo, jako například v 57. minutě. Střela prvně jmenovaného se odrazila od tyčky až k úplně volnému Ronaldovi, jeho následná dorážka byla ovšem zblokovaná. United si bez problému své jednogólové vedení udrželi a i nadále jim v tabulce patří druhá příčka.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Pharrell

spis vyhra M.U. ,ale remiza by mi nevadila

Reagovat
smazaný uživatel

3-0!

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to jednička jak vyšitá.

Reagovat
Devil

Sir Alex asi v kabine po zapase ve West Hamu řval jak lev , udelil pokuty a proto myslim ze hraci Man. Utd. do zapasu nakroci spravnou nohou a Birmingham schyta . ( doufam ) Tip.-2:0

Reagovat
frank

doufám v remízu, ale moc v ni neverim...

tip- 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fanousek Chelsea doufam ze Manchester prohraje, ale to se mi asi nesplni. tip: 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

doufam že Manchester klopýtne,ale spíš jasna vyhra.go go Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester zápas proti West Hamu odchodil, Ferguson asi chlapcům pořádně vyčinil, a ti dnes předvedou solidní výkon s jasnou výhrou 4:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady není co řešit, domácí se musí rehabilitovat za nepovedený zápas s W.H.U. Tip 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Manchester mě výsledkově hodně zklamal, herně to možná bylo lepší, neviděl jsem celý zápas.

Ronalda sice rád nemám, ale jeho přihrávka před jediným gólem byla lahůdková!

Reagovat
smazaný uživatel

No čekal sem víc.....

pro fanoušky Manchesteru koukněte na nové fórum:http://manu.freeforums.org

Reagovat
smazaný uživatel

jiste ste si vsimly ze bez rooneyho neni pohyb v utocne linii..(vijimka tevez a dneska prekvapive i ji sung park)!dneska proste jen chybelo stesticko a golman tylor nebo jaxe jmenoval vychytal XX sanci hracu united...takze to mohlo bejt klidne 4:0 kdyby meli stesti !man utd 4ever

Reagovat
smazaný uživatel

Utrápené vítězství, jen co je pravda. Splněná povinnost, nic víc. Asi se ještě Rudí Ďáblové z prohry na W.H.U. pořádně neoklepali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele