38. kolo
11.05.2008 16:00 CET
0 : 4
(0:1)
Stadión:
Pride Park, Derby

Reportáž

Reading sestupuje

Hodně zvláštní pocity dnes zažili fotbalisté Readingu po utkání s Derby. I přes vysokou výhru 4:0 jim zůstal v rukách černý Petr a minimálně na rok se musí rozloučit s Premier League.

Pokud chtěl Reading pomýšlet na záchranu, musel za každou cenu bodovat. Této skutečnosti si byli v hráči vědomi a hned v úvodních minutách si vypracovali proti nejhoršímu týmu Premier League dvě dobré příležitosti. Při té první neuspěl Leroy Lita, ve druhé pro změnu chyběla přesnost českému záložníkovi Marku Matějovského, který se po delší odmlce opět objevil v základní sestavě.

Ve 14. minutě už ale Berany nezachránil ani gólman Caroll. Kitson našel na hranici pokutového území James Harpera, ten si zpracoval míč a střelou do levého rohu brány poslal svůj tým do vedení. Nechybělo moc a za malou chvíli to mohlo být dokonce 2:0, v zakončení ale opět selhal Leroy Lita. Anglický útočník, který část letošní sezóny strávil na hostování v druholigovém Charltonu, dnes postrádal ve fotbale velmi důležité štěstí. Po ataku Carolla se dožadoval penalty, zřejmě oprávněné, ale rozhodčí jej nevyslyšel. Na druhé straně se poprvé zaskvěl až ve 40. minutě gólman Hahnemann, a to když lapil střelu Davida Jonese.

Reading dnes nasměroval za vítězstvím v 60. minutě druhým gólem zápasu Dave Kitson. Berani byli neškodní, k nějakému útočení se vůbec neměli a jejich pasivita se jim nevyplatila. Kevin Doyle, jenž byl na hřišti pouze tři minuty, dostal skvělou přihrávku z pravé strany, zbavil se bránícího Moorea a bez větších potíží překonal brankáře Carolla. The Royals byli i po zbytek zápasu mnohem lepší, v závěru dokonce přidal čtvrtý gól Lita. Ani vysoká výhra je však neudržela v Premier League, jelikož Fulham porazil Portsmouth.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reading se nenecha obrat o dulezite body v Derby...vyhra hostu..tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reading se asi na úkor Fulhamu zachrání, jelikož jede na hřiště Derby, kde se očekávají 3 body. Podle mne si to Reading pohlídá a opravdu si 3 body odveze, čímž se zachrání v Premier League. Derby Country zaslouženě sestupují a doufám, že v příští sezóně bude poslední tým tabulky vyrovnanějším soupeřem, než tomu bylo u odevzdaného týmu Derby. Můj tip tedy je 1: 3

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že reading v derby urve 3 body a zajistí si tím záchranu v premier league na úkor fulhamu...tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

mohli by vypadnut reading aj tak si myslim ze barani budu chciet aspon posledny zapas vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

no to je velká škoda už jen kvůli marovi matějovskému

Reagovat
smazaný uživatel

Sezóna i poslední zápas dopadli neslavně. Co víc dodat, pohých 11 získaných bodů hovoří za vše. Ale snaha byla a to se cení, nemůže být každý rok posvícení. Doufám, že v příštím ročníku v League Championship budou hrát Berani důstojnou roli a tento nezdar z PL se s nimi nepotáhne ještě za rok, naopak je nakopne k ambici se za rok zase vrátit a odčinit bídný výsledek z tohoto ročníku !!! DERBY COUNTY !!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele