31. kolo
22.03.2008 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Blackburn Rovers - Wigan Athletic 3:1

Blackburn po dnešní zasloužené výhře 3:1, kterou zařídil dvěma góly Santa Cruz a jedním přesným zásahem Roberts, může opět živit naději na pohárovou Evropu.

V deváté minutě se sice po dalekonosné střele Davida Bentleyho domácí fanoušci ještě radovat nemohli, ale o pár vteřin později si už mohli zakřičet "gól". Přesnou hlavičkou k pravé tyči se prosadil kanonýr Roque Santa Cruz. Jenže vlastní nedisciplinovaností dovolil Blackburn svému soupeři vyrovnat. Exekuce nařízené penalty, kterou pro Latics zařídil stoper Samba, jenž viděl následně i červenou kartu, se ujal Marlon King. Gólman Friedel si sice na míč sáhl, ale zastavit jej nedokázal. Pro jamajského útočníka to byl první gól v dresu Wiganu.

Ovšem domácí fotbalisté se snažili, co nejrychleji vrátit vedení na svou stranu. Bentley to zkoušel opět z přímého kopu, ale úspěšný nebyl. V závěrečných sekundách prvního poločasu ale Blackburn dokázal využít svého mírného tlaku a poslal míč za záda Kirklanda. Po přihrávce od Santa Cruze zvýšil na 2:1 Jason Roberts.

Úvod druhého poločasu moc atraktivity nenabídl. Trochu vzrušení do vývoje vznesl alespoň hostující Palacios. Jeho střela z hranice pokutového území ovšem postrádala přesnost a proto gólman Friedel zasahovat nemusel. Hra se bohužel odehrávala převážně ve středu hřiště a přímému ohrožení brány dlouhou dobu nedošlo.

Nakonec ale hned z první vážnější příležitosti padla branka . V 63. minutě vsítil druhý gól po centru Bentleyho hlavou Santa Cruz. Hostům navíc ani nepomohlo vyloučení Palaciose, který tak srovnal poměr sil na hřišti. Jedinou vážnější příležitost ke snížení měli hosté po faulu Dunna na Heskeyho, který vybojoval přímý kop. Taylorovu střelu ale vyrazil jistý Friedel, a tak mohl Blackburn slavit vítězství 3:1.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Devil

Blackburn doma s prehledem vyhraje !tip.-3:1

Reagovat
smazaný uživatel

blackburn musi vyhrtat aj ked wiganu ide o zachranu 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn vyhraje, tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn splnili roli favorita a Roque santa Cruz se jim opravdu vyplácí !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele