38. kolo
11.05.2008 16:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Brums deklasovali Blackburn, přesto sestupují

Ani pozdní kanonáda Birmingham nezachránila v nejvyšší soutěži. Jak Fulham, tak Reading totiž vyhrály a snaha Brums se tak musela minout účinkem. Co naplat, že Birmingham vyhrál jasně 4:1.

Brums vstoupili do utkání plni odhodlání se zachránit a hned ve čtvrté minutě byli blízko. Zarate si na pravém okraji hřiště narazil s Kapem a z úhlu vystřelil ke vzdálenější tyči, tu však ke své nevoli také nastřelil. Brzy se do šance dostali i hosté, mezeru v obraně si našel Santa Cruz, obdržel pěkný pas od Pedersena, ale na Taylora střelou z rohu malého vápna trestuhodně nevyzrál.

Pak se hra trochu uklidnila a další příležitost přišla až krátce před dovršením půlhodiny hry. Larsson krásně našel ve vápně Kapa, který však po vzoru Zarateho zacílil hlavou jen do tyče. Přesto tato spálená šance nemusela Brums až tolik mrzet - Friedelova hrubka ze 32. minuty totiž dala Birminghamu přeci jen vedení. Americký brankář si neporadil ani s nepříliš povedeným pokusem krajního beka domácích Murphyho. O tři minuty později už to byl ale zase ten Friedel, jak ho známe - vychytal v obrovské šanci Kapa.

Blackburn mohl ještě do přestávky vyrovnat, Roberts měl ve 41. minutě před sebou po selhání Taylora odkrytou bránu, jistému gólu ale zabránil skok Kellyho. A tak se Rovers dočkali až na začátku druhého dějství. Birminghamský Johnson klopýtl nedaleko půlící čáry a do brejku se dostal Roberts. Jeho dvě střely sice Taylor vychytal, ale následně Santa Cruz přihrál Pedersenovu a ten zakončil bezchybně - 1:1.

Brums museli vrhnout všechny síly dopředu, pokud si chtěli ještě udržet naději, na záchranu. Jenomže ne a ne jim to tam spadnout. V 58. minutě neuspěl Kapo, za 14 minut se zase Jerome, leč nebyl pod žádným tlakem, unáhlil se zakončením v nadějné pozici a poslal míč vysoko nad. Naštěstí pro sebe i své spoluhráče však o 60 sekund později své selhání odčinil, když svou dělovku z první už nasměroval neomylně mezi tři tyče.

Tentýž hráč zvyšoval dvě minuty před vypršením řádné hrací doby na 3:1, pak se však mohli všichni na lavičce dozvědět, že Fulham vyhrál a výsledek z Birminghamu tak už neměl žádnou váhu. Přesto jakoby na protest Brums udeřili ještě jednou, aby ukázali, že je jejich sestup nespravedlivý. Ani přesná hlavička Muamby jim však pochopitelně k ničemu jinému, než zvýšení na konečných 4:1, nebyla.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Birminghamu bych pral udrzeni v nejvyssi lize a Blackburnu pohar uefa..bude to tuhy boj...tip : 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Birmingham se bude snažit udržet v Premier League, ale bude to mít velice těžké, jelikož Blackburn je hodně silným soupeřem. Abych řekl pravdu, tak Birminghamu přeji sestup, ale v tomto zápase vybojují alespoň remízu, která by jim mohla pomoct v záchraně. Můj tip je tedy 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Birmingham bude doma naplno bodovat...tip 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sice Birmingham City vyhrál, ale bohužel mu to nakonec nepomohlo, sestup jsem mu nepřál. Doufám, že za rok bude zpět.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele