Češi v zahraničí: Trefili se Lüftner i Kliment. Zazářil Pavlenka

V Dánsku se střelecky prosadili oba čeští zástupci Jan Kliment a Michael Lüftner. Premiéru ve druhé anglické lize má za sebou obránce Tomáš Egert a v zámořské Major League Soccer debutoval také záložník Bořek Dočkal. Mnoho pochval za svůj výkon si vysloužil i brankář bundesligových Brém Jiří Pavlenka.

Češi v zahraničí: Skórovali Kozák, Mareš i Pekhart, Čech chytil penaltu a slavil milník

Českým fotbalistům se víkendové zápasy v zahraničních soutěžích povedly. Nejvíc asi zazářil brankář anglického Arsenalu Petr Čech, který vychytal 200. čisté konto v Premier League a navíc se v zápase s Watfordem blýskl chycenou penaltou. Vedlo se i útočníkům. Tomáš Pekhart skóroval v Izraeli podruhé za sebou a prosadili se i další...

Češi v zahraničí: Čech chyboval, pak se omlouval. Pekhart dal kuriózní gól

Čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích neprožili dvakrát povedený víkend. Třeba Petr Čech dál musí čekat na jubilejní 200. nulu v Premier League poté, co chyboval v Brightonu. Na sociální síti pak nešetřil sebekritikou. Zajímavou zkušenost má za sebou útočník Piastu Gliwice Michal Papadopulos. Zápas jeho klubu se Zabrze se totiž nedohrál kvůli fanouškům.

Češi v zahraničí: Schick se vrátil do základu, Pospíšil se zase trefil a vede polskou ligu!

Patrik Schick se vrátil do základní sestavy AS Řím, ale proti AC Milán se svým týmem neuspěl. Lukáš Mareček si ve druhém utkání za Lokeren připsal asistenci. Potřetí za sebou se střelecky prosadil Martin Pospíšil z polského Bialystoku a se svým mužstvem poskočil do čela tabulky.

Češi v zahraničí: Na Koubka kopali dvě penalty, gól z nich nedostal. Pavelka porazil Galatasaray

Na české brankáře se o víkendu valily penalty. Dvěma pokutovým kopům musel čelit Jiří Pavlenka v bundeslize i Tomáš Koubek ve francouzské Ligue 1. Na velkém triumfu turecké Kasimpasy se podílel i záložník David Pavelka asistencí na vítězný gól.

Krejčí si na tréninku zlomil kost v obličeji a musel na operaci

Český fotbalista Ladislav Krejčí musel ve čtvrtek podstoupit operaci zlomené kosti v levé části obličeje. Italský klub o tom informoval na svém webu, ČTK to potvrdila i agentura Sport Invest, která hráče zastupuje. Léčba si vyžádá zhruba dva týdny. Záložník Boloně tak zřejmě přijde o říjnový reprezentační sraz.

V Severním Irsku musíme hrát na 120 procent, prohlásil Krejčí

Záložník Ladislav Krejčí je přesvědčený, že čeští fotbalisté v pondělní klíčové kvalifikaci v Severním Irsku uspějí, pokud podají maximální výkon a potvrdí dobré momenty z pátečního zápasu s Německem, který smolně prohráli 1:2.

Nedvěd: Krejčí, Schick a Jankto mají v Itálii dobře našlápnuto

Viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd chválí výkony tří českých fotbalistů v italské lize. Podle bývalého reprezentačního kapitána mají útočník Patrik Schick a záložníci Ladislav Krejčí s Jakubem Janktem našlápnuto k tomu, aby zamířili do ještě větších klubů.

Krejčí: Proti Norsku musíme gól dorvat třeba i silou

Záložník Ladislav Krejčí si uvědomuje, že čeští reprezentanti v pátek musejí doma porazit Norsko, aby si v kvalifikaci mistrovství světa 2018 zachovali šanci na postup. Čtyřiadvacetiletý hráč Boloni také věří, že svěřenci Karla Jarolíma se konečně dočkají prvního vstřeleného gólu, i kdyby ho měli do branky soupeře dotlačit silou.

Krejčí věří, že se spoluhráči zlepší ofenzivu a pomůže k bodům

Čeští reprezentanti v rozjeté kvalifikaci o mistrovství světa ještě neskórovali a záložník Ladislav Krejčí věří, že v úterý proti Ázerbájdžánu se to povede napravit. Ačkoli si nemyslí, že jde o důležitější zápas než se Severním Irskem a v Německu, je si vědom toho, jak moc tým tři body potřebuje.

Do bundesligy bych nešel, řekl Krejčí před zápasem s Německem

Reprezentant Ladislav Krejčí je zvědavý na svou sobotní konfrontaci s německým fotbalem v kvalifikaci mistrovství světa, protože sám by prý do německé ligy nešel. Věří, že mu více sedí italský styl, což může ukázat při nynějším angažmá v Boloni. Domnívá se, že čeští fotbalisté mohou v Německu uspět podobně, jako se jim to povedlo v minulé kvalifikaci proti Nizozemsku.

Němci řeší před zápasem s Českem koho postavit do útoku

Trenér německých reprezentantů Joachim Löw má před sobotním kvalifikačním soubojem s Českou republikou největší dilema v tom, koho postaví do útoku. Žádný z jeho střelců totiž nemá oslnivou formu. Všichni tři adepti Thomas Müller, Mario Götze a Kevin Volland se dokonce v tomto ročníku bundesligy ještě netrefili.

Je od čeho se odrazit, věří Krejčí

Záložník Ladislav Krejčí byl zklamaný, že čeští reprezentanti se Severním Irskem neproměnili několik slibných šanci a na úvod kvalifikace o mistrovství světa jen remizovali 0:0. Fotbalista Boloni je přes domácí ztrátu přesvědčený, že svěřenci Karla Jarolíma se mají od čeho odrazit.

Krejčí má radost z přijetí v Boloni, i když ještě moc nerozumí

Záložník Ladislav Krejčí prožívá povedený začátek sezony. Po letním odchodu ze Sparty se chytil v Boloni a ve středu přispěl gólem k výhře 3:0 v reprezentační přípravě nad Arménií. Čtyřiadvacetiletý fotbalista má velkou radost, jak ho v Itálii přijali, protože se zpočátku prvního angažmá mimo letenský klub obával. Krejčí věří, že brzy začne lépe rozumět italsky.

Krejčí opouští Spartu, přestoupil do Boloni

Záložník Ladislav Krejčí přestoupil ze Sparty do Boloni. Oba kluby o transferu čtyřiadvacetiletého křídelníka informovaly bez bližších detailů na svých webech. Podle médií by měl čtrnáctý tým uplynulého ročníku Serie A za českého reprezentanta údajně zaplatit čtyři miliony eur (asi 108 milionů korun).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele