Češi v zahraničí: Trefili se Lüftner i Kliment. Zazářil Pavlenka

19.03.2018, 10:55
Aktuality
V Dánsku se střelecky prosadili oba čeští zástupci Jan Kliment a Michael Lüftner. Premiéru ve druhé anglické lize má za sebou obránce Tomáš Egert a v zámořské Major League Soccer debutoval také záložník Bořek Dočkal. Mnoho pochval za svůj výkon si vysloužil i brankář bundesligových Brém Jiří Pavlenka.

Anglie


Jiří Skalák ani Aleš Matějů se nedostali do nominace Brightonu na čtvrtfinále FA Cupu proti Manchesteru United, které jejich mužstvo prohrálo 0:2.

Premiéru ve druhé anglické lize si odbyl obránce Tomáš Egert. Třiadvacetiletý fotbalista, který původně přijel do Anglie za studiem, podepsal v týdnu smlouvu s Burton Albion a v sobotu v jeho dresu vyběhl na posledních osm minut v utkání na půdě Wolverhamptonu. Na skóre 1:3 v neprospěch jeho celku už ale nic nezměnil.

Obránce Ondřej Mazuch nastoupil v základní sestavě Hullu a odehrál celých 90 minut zápasu v Birminghamu. "Tygři" však odjeli s porážkou 0:3.

Obránce Daniel Pudil pomohl Sheffieldu Wednesday k vítězství 2:1 na slavném Elland Road v Leedsu. Připsal si kompletních 90 minut.

Fulham remizoval s Queen‘s Park Rangers 2:2. Zraněný obránce Tomáš Kalas v nominaci domácího týmu chyběl.

Německo


Brankář Jiří Pavlenka si znovu vylepšil své renomé v německé bundeslize. Skvělým výkonem na hřišti Augsburgu pomohl k vítězství Werderu Brémy 3:1. V utkání musel čelit celkem 15 střelám domácích fotbalistů, kapituloval však pouze jednou, když v 63. minutě nestačil na hlavičku Khediry.



Za Werder odehrál celý zápas také obránce Theo Gebre Selassie. Za Augsburg nastoupil záložník Jan Morávek do druhého poločasu.

Vladimír Darida odehrál celý zápas za Herthu Berlín v Hamburku. Hostům se po nepovedeném prvním poločasu podařilo po přestávce otočit skóre a vyhrát 2:1.

Pavel Kadeřábek nastoupil v základní sestavě Hoffenheimu na hřišti Borussie Mönchengladbach a vydržel na ploše až do závěrečného hvizdu. Utkání skončilo divokou remízou 3:3.

Ondřej Petrák strávil celý zápas svého Norimberku proti Darmstadtu na lavici náhradníků. Norimberk nezvítězil počtvrté za sebou a začíná si zahrávat se ztrátou přímého postupu do bundesligy, který se ještě nedávno zdál být téměř jistý. Aktuálně má na třetí Kiel náskok dvou bodů.

Francie


Fotbalisté Rennes vyhráli 2:0 na půdě Bordeaux. Přispěl k tomu i český brankář Tomáš Koubek, který odehrál celých 90 minut a připsal si dva úspěšné zákroky. V domácím dresu byl do 59. minuty na trávníku záložník Jaroslav Plašil.

Itálie


Útočnék Patrik Schick viděl vítězství AS Řím 2:0 na půdě Crotone pouze z lavičky náhradníků. Do zápasu nezasáhl. Obránce Stefan Simič kvůli zranění v nominaci domácího týmu chyběl.

Udine prohrálo už popáté za sebou, tentokrát doma se Sassuolem 1:2. V základní sestavě "Zeber" nastoupil Jakub Jankto a odehrál celých 90 minut. V 57. minutě za stavu 1:1 přišel na trávník i druhý český záložník Antonín Barák, který hned za šest minut viděl žlutou kartu.

Ladislav Krejčí se v dresu Bologni v zápase na hřišti Lazia dostal do hry na posledních pět minut, když vystřídal Adama Masinu. Přispěl tak alespoň trošku k zisku cenné remízy 1:1.

Lukáš Zima, náhradní brankář Janova, se mezi tyče v zápase svého týmu v Neapoli nedostal. Janov prohrál pod Vesuvem 0:1.

Záložník Roman Macek strávil celý zápas Cremonese v Brescii na lavičce náhradníků a do zápasu nezasáhl. Z první řady viděl remízu 1:1.

Bari remizovalo na hřišti Cittadelly 0:0. Útočník Libor Kozák byl v základní sestavě svého týmu a odehrál 65 minut minut, než ho vystřídal Brienza. Bari se stále drží na pozicích zajišťujících play-off o postup. Na přímou postupovou příčku ztrácí 7 bodů.

USA


Záložník Bořek Dočkal má za sebou premiéru v dresu Philadelphie Union v zámořské Major League Soccer. Jeho tým doma remizoval s Columbusem 0:0. Dočkal odehrál 77 minut a v rozhovoru po utkání se nechal slyšet, že od sebe v dalších zápasech rozhodně očekává víc. "Můj výkon rozhodně mohl být lepší. Ale někdy začít musíte. Když se podíváte, jako jsem měl přípravu, jaké jsem měl problémy tady se zraněním, tak by to byl zázrak, kdybych už dnes hrál excelentně. Rozhodně od sebe očekávám víc," řekl Dočkal.



Švýcarsko



Brankář Tomáš Vaclík pomohl Basileji vychytaným čistým kontem k vítězství 1:0 nad Sionem. Celý zápas odehrál s kapitánskou páskou na rukávu také obránce Marek Suchý.

Dánsko


Útočník Jan Kliment rozhodl gólem v 87. minutě o vítězství Bröndby Kodaň nad Hobro 2:1. Pro Klimenta, který nastoupil v 60. minutě místo Fina Pukkiho, to byl pátý gól v sezóně. V nastaveném čase ještě český forvard dostal žlutou kartu.

Gól vstřelil také obránce Michael Lüftner ve službách FC Kodaň. Na hřišti Silkeborgu vyrovnával ve 28. minutě na 1:1 a nastartoval obrat ve skóre. Kodaň nakonec zvítězila 3:1 a základní část soutěže zakončila na čtvrtém místě. Ligu vede Bröndby o skóre před Midtjyllandem.

Belgie


Jakub Brabec se nedostal do nominace KRC Genk na finále Belgického poháru proti Standardu Lutych. Nemůže se radovat ani ze zisku trofeje, protože jeho tým prohrál v prodloužení 0:1.

Turecko


Kasimpasa prohrála na vlastním hřišti s Antalyasporem 2:3. Český záložník David Pavelka odehrál za domácí tým celých 90 minut. Obránce Ondřej Čelůstka na straně hostů tentokrát kvůli vyloučení v minulém kole chyběl.

Filip Novák nastoupil v základní sestavě Trabzonsporu, který porazil Malatyaspor 4:1. český obránce však musel v 31. minutě za stavu 1:0 vystřídat.

Nizozemsko


Heracles Almelo remizoval v Arnhemu s Vitesse 0:0. Český záložník Jaroslav Navrátil sledoval celé utkání z lavičky náhradníků.

Obránce Josef Kvída odehrál celý zápas za Almere. Na hřišti rezervy AZ Alkmaar však jeho mužstvo prohrálo 1:4.

Polsko


Neskutečný obrat se podařil Jagiellonii Bialystok, za kterou odehrál celý zápas záložník Martin Pospíšil. Proti Gdyni doma prohrávala ještě v nastaveném čase 1:2. Ovšem gól z 94. a 95. minuty nakonec otočila na 3:2. V boji o mistrovský titul tak na poslední chvíli odvrátila důležitou ztrátu.

Obránce Radek Dejmek odehrál kompletních 90 minut za Koronu Kielce proti Gorniku Zabrze. Jeho tým vedl už 2:0, ale krátce po druhé brance domácích přišlo vyloučení a nakonec se Korna musela spokojit s remízou 2:2.

Na souboj českých útočníků nakonec došlo v pátečním duelu Ekstraklasy mezi Piastem Gliwice a Zglebie Lubin, který skončil nerozhodně 0:0. Na domácí straně šel v 60. minutě z lavičky náhradníků do hry Michal Papadopulos. V 79. si do statistik zapsal žlutou kartu. Za hosty odehrál celé utkání Jakub Mareš.

Jen z lavičky náhradníků viděl Kamil Vacek remízu Slasku Wroclaw s Wislou Plock.

Legia Varšava s Adamem Hlouškem v sestavě nečekaně prohrála na domácí půdě s Wislou Krakov 0:2. V tabulce tak nyní ztrácí na vedoucí Bialystok tři body.

Chorvatsko

Dinamo Záhřeb porazilo na svém mýtickém stánku Maksimir 2:0 Rudes. Český obránce Jan Lecjaks to sledoval pouze z lavičky náhradníků.

Skotsko


Partick Thistle s Tomášem Černým v brance prohrál na hřišti Hearts od Midlothian 0:3. Ve dvanáctičlenné tabulce je Partick na jedenáctém místě s tříbodovým náskokem na poslední Ross County.

Bulharsko


David Jablonský odehrál za Levski Sofia celé derby proti CSKA. Jeho mužstvo prohrálo 0:1 brankou z 85. minuty. Český stoper obdržel v 56. minutě žlutou kartu.

Izrael


Tomáš Sivok s Maccabi Petah Tikva prohrál ve skupině o udržení s Raananou 1:3. Český obránce strávil na hřišti kompletních 90 minut.

Hapoel Beer Sheva porazil v prvním kole nadstavbové části Bnei Yehuda 1:0 a udržel si jednobodový náskok v čele tabulky před Beitarem Jeruzalém. Tomáš Pekhart nastoupil od začátku a v 70. minutě byl vystřídán Ben Saharem.

Rakousko


Pouze mezi náhradníky strávil duel Austrie Vídeň na hřišti Salcburku obránce Patrizio Stronati Možná ho to ale ani nemrzelo. Jeho tým inkasoval těžký debakl 0:5.

Maďarsko


V základní sestavě Haladás Szombathelyi nastoupil na půdě Hovédu Budapešť český útočník Michael Rabušic. Jeho tým prohrál 1:2 a Rabušic si do statistik v 58. minutě zapsal žlutou kartu.

Vasas Budapešť v sestavě s českým obráncem Vítem Benešem přišel o vítězství nad Diósgyőri VTK ve čtvrté minutě nastaveného času, kdy hosté vyrovnali na 1:1. Beneš odehrál celý zápas.

Slovensko




Český obránce Filip Kaša strávil na hřišti celý zápas v dresu Žiliny na hřišti vedoucího týmu Fortuna ligy Trnavy. Přispěl tak k remíze 0:0, kterou si hosté odvezli. Na lavičce byl u toho také náhradní brankář Aleš Mandous.

Ružomberok přehrál doma Trenčín 2:1 a přispěli k tomu i dva čeští hráči. Celé utkání odehrál Erik Daniel, jenž ve 33. minutě dostal žlutou kartu. V základu pak byl také útočník David Čapek, jehož v 73. minutě vystřídal Bosňan Haskič.

Brankář Patrik Macej odchytal celé utkání za Dunajskou Stredu na půdě Slovanu Bratislava. Porážce 0:2 ovšem nezabránil. DAC přišel po porážce o druhé místo tabulky, kde ho vystřídal právě Slovan. Ten ztrácí na vedoucí Trnavu 10 bodů.

Celý zápas odehrál za Prešov proti Senici ve skupině o udržení útočník Petr Hošek. Gólově se ale neprosadil.

Ondřej Vencl pomohl Nitře k vítězství 1:0 nad Zlatými Moravci. Levý obránce strávil na hřišti celé utkání. Na straně hostů naskočil do duelu v 66. minutě útočník Ondřej Šašinka, když vystřídal Urgelu. Lukáš Jančura zůstal celý zápas jen na lavičce náhradníků.

Kazachstán


Egon Vůch tentokrát nebyl ani v nominaci Tobolu Kostanaj, který prohrál doma se Šachtarem Karagandy 0:1.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (78)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tyhle souhrny jsou nejlepší počin EF za poslední roky, díky moc kluci!!!!

Reagovat
diskoschlampe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Petr325

Reagovat
uff

Reagovat
mojmira

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
naheCZ

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rezan

ale musí s tím být strašná práce

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me je nejvic zmamovat to na zacatku, potom uz delas tydenni update, vis kam sahnout atd.Ale dobra prace autorovi samozrejme

Reagovat
Rezan

na začátku pochopitelně nejvíc, ale potom jedeš každý týden spoustu zápasů a hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

vsak jen dohledas info, nemusis narozdil od jinych clanku nad obsahem moc premyslet

Reagovat
Rezan

ale děláš to každý týden a není to zrovna málo hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

ja jen ze ve srovnani s clankama co dela treba fantomas mi to prikde o dost jednodušší

Reagovat
Rezan

nesnižuji žádné články, všechno je to spousta práce a musíš na to mít čas. Já bych ho neměl, natož každý týden.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cetto

No ale nechtěl bych to dělat pro brazilskej web

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Baronne

Pecka Nenastoupil Skalák za U23? Myslim že dával i gól.. A Derby nehrálo kvuli počasí, pro skeptiky

Reagovat
ttopi

Kliment, Kliment, Kliment!

Reagovat
repkajebuh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dinss

Bylo by fajn kdyby se prosadil Macek do základní sestavy alespoň příští sezonu... Věřím, že v něm něco je ale pořádně se ještě nedokázal adaptovat na dospělý fotbal. Brabec snad přestoupí někam směr Basilej. Jablonský by se taky mohl posunout do lepšího klubu. Pospíš by se taky mohl prosadit výš. V Olomouci jsem mu předpovídal větší budoucnost než boj o titul v Polsku. No a snad Skalák někam na hostování do druhý ligy nebo do Německa. Věřím, že by na ty průměrný týmy určitě měl..

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Brabec se nechyta v Genku a bude hrat v silnejsi Basileji? Tezko...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak horsi nez Suchy neni a Suchy tam dela kapitana..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dinss

A vysvětlíš mi proč ho teda chtěla koupit?

Reagovat
Y.N.W.A

Skalák někam do 1. anglický ligy, jinak hrát nebude, Matějů někam do Domažlic, jinak hrát nebude... ale je hezký, že vlastně hrajou PL

Reagovat
dinss

Oba první anglickou ''hrajou''.

Reagovat
tnt03

Dočkalova angličtina na super úrovni

Reagovat
exse

Až na to on the other side

Reagovat
smazaný uživatel

co se ti na on the other side nelibi?

Reagovat
smazaný uživatel

On the other hand by melo byt spravne. Side je cechismus

Reagovat
Uwe háže buly

No, jako když slyšim ty kluky, co hrajou třeba 5 let v NHL a pak dělaj rozhovor v angličtině a porovnam to s nim, kterej neni nijak extra zvyklej mluvit, tak je to paráda. Těšim se i na jeho kariéru trenéra/manažera, doufam, že se něčemu takovýmu bude věnovat.

Reagovat
john334

Mně to přijde adekvátní tomu, že byl několik let v zahraničí, kde se dorozumíval anglicky. To naopak ti, co jsou 5 let mimo a nedokážou se domluvit, jsou extrem, ale na druhou stranu.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak většina takových mluví právě hůř.

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fakt se tohle vyzdvihuje u člověka co byl x let v cizině a celou profesionální kariéru hrál s cizincema?

Normální člověk se naučí za půl roku práce v cizině ještě líp jak on.

Reagovat
Uwe háže buly

Normální člověk jo, ale porovnávej ho s českýma sportovcema.

Reagovat
tnt03

Jak píše Uwe háže buly. U sportovců je to tragédie i po x letech. Tohle je slušný. Co bych mu jí nepochválil?

Reagovat
Sosi

Hašek likes this

Reagovat
Briggus

V Anglii bych ještě neopomínal Tomáš Holého, jenž pravidelně chytá za Gillingham v League One

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zima to už dotáhl na náhradníka v SA? Ty kráso, jak to ten kluk dělá.

peace

Reagovat
Briggus

spíš dík tomu, že tam mají širokou lavičku a můžeš mít na ní i dva golmany, takže je v podstatě trojka

Reagovat
Sosi

Reagovat
cetto

To bych tam rači měl 5 útočníků, 10 křídel, 6 stoperů..ale k čemu sakryš 2 golmani na lavce? Jakože kdyby se náhodou jednou za 1000 let zranil v zápase první i druhej? To už je pravděpodobnější, že zejtra vyletí Yellowstone do vzduchu

Reagovat
erudovanyodbornik

To že se Brabec nedostává ani do nominace nadprůměrného belgického klubu je teda pěkně depresivní zpráva o českém fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Genk je dve sezony uz pouze prumernej belgickej klub...

Reagovat
smazaný uživatel

spíš je to zpráva o Brabcovi, který byl vždycky slabý, akorát vyhajpovaný Spartou

Reagovat
smazaný uživatel

Egonek v Kazachstanu ani v nominaci

Reagovat
smazaný uživatel

Dostal volno, byl v Čechách...

Reagovat
smazaný uživatel

SOUBOJ českých útočníků v Polsku = konečný stav zápasu 0:0.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Briggus

Ještě mě napadlo pár hráčů, kteří by stáli za zmínku ve výčtu (aspoň někteří):

Anglie: Tomáš Holý (Gillingham - LO), Marek Štěch (Luton Town - LT)

Itálie: Jan Polák (Casertana - Serie C)

Maďarsko: Marek Střeštík (Várda - 2.liga)

Reagovat
Spalovač šancí

2. maďarská? To už by tam mohlo být i Slovensko!

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, ten Strestik dopad. No asi jako kazdej ze stribrny dvacitky...

Reagovat
smazaný uživatel

*skoro každej

Reagovat
mayday

2. maďarská, to už je teda hodně masakr...

Reagovat
smazaný uživatel

Borci, co můžu doporučit, tak velký přehled o všech českých hráčích v zahraničí.

https://cesti-fotbaliste-v-zahranici.webnode.cz/prestupy/

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
johnik

To Slovensko je tam zbytečné ne? To je jako psát o hráčích z naší divize

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Mate tam reprezentantov do 23 rokov. Plus nikdy nevies ci tam niekto zaujimavy nevyskoci.

Reagovat
cetto

Tak ten Kaše je potenciálně zajímavej pro tým jako Jablonec/Liberec/Boleslav. Ale zbytek asi nic..

Reagovat
smazaný uživatel

Odkdy existuje reprezentace do 23 let?

Reagovat
cetto

Jakože repre U23 neexistuje?

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Sosi

Co ten Vacek? Před rokem jej cpali málem do repre...

Reagovat
KingMaster13

Pavlenka Barák s Luftnerem si taky nevedou špatně a Jankto by v létě se taky mohl už posunout někam výš. Celkem si vedou dobře naši kluci Kadeřábek by mohl taky někam výš. Strašně mě mrzí Brabec, Schick a Simič. U těhle 3 jsem doufal, že hrát prostě budou. Krejčí zklamání taky, že nehraje v podprůměrný Bologni, ačkoli u něho tak překvapený nejsem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele