Češi v zahraničí: Čech chyboval, pak se omlouval. Pekhart dal kuriózní gól

05.03.2018, 10:35
Aktuality
Čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích neprožili dvakrát povedený víkend. Třeba Petr Čech dál musí čekat na jubilejní 200. nulu v Premier League poté, co chyboval v Brightonu. Na sociální síti pak nešetřil sebekritikou. Zajímavou zkušenost má za sebou útočník Piastu Gliwice Michal Papadopulos. Zápas jeho klubu se Zabrze se totiž nedohrál kvůli fanouškům.

Německo


Jiří Pavlenka odchytal kompletních 90 minut v zápase Werderu Brémy v Mönchengladbachu. Na lavičce mu kryl záda další český gólman Jaroslav Drobný. Obránce Theo Gebre Selassie tentokrát v nominaci kvůli nemoci chyběl. Werder v zápase prohrával po prvním poločase 0:2, ale nakonec vydřel remízu 2:2.

Pavel Kadeřábek odehrál za Hoffenheim v Augsburgu celý zápas a přispěl k vítězství svého týmu 2:0. Na domácí straně kvůli zranění chyběl v nominaci Jan Morávek.

Kvůli zranění kolena nemohl zasáhnout do zápasu Herthy Berlín na půdě Schalke 04 také Vladimír Darida. Hertha prohrála v Gelsenkirchenu 0:1.

Ondřej Petrák zůstal ve druhé bundeslize po celý zápas na lavičce Norimberku. Jeho mužstvo navíc prohrálo doma s Fürthem 0:2.

Anglie


Petr Čech stále čeká na 200. nulu v Premier League. Už na jedenáct zápasů se čekání protáhlo v zápase v Brightonu. Čech chyboval před první brankou domácích, když nepřesvědčivě vyboxoval míč jen na malé vápno a soupeř udeřil. Zcela čisté svědomí pak neměl ani při druhé brance a podílel se tak podstatnou měrou na porážce 1:2. Na straně vítězů se neobjevil v nominaci ani Jiří Skalák ani Aleš Matějů.

"Pokud chcete v nejlepší lize světa vyhrát venkovní zápas, nemůže váš brankář dostat takové dva góly, jaké jsem dnes dostal já. To prostě není možné. Tým bojoval, ale mé chyby už nenapravil," napsal Čech na Twitter.



Ve druhé lize nastoupil v základní sestavě Sheffieldu Wednesday obránce Daniel Pudil. Na hřišti Bristolu City však strávil pouze první poločas, než byl vystřídán. Připsal si žlutou kartu, hlavně ale jeho mužstvo inkasovalo tři góly. Sheffield nakonec prohrál v Bristolu 0:4.

Celý zápas odehrál za Derby County proti Fulhamu Matěj Vydra. Rams však v důležitém souboji na soupeře v boji o postup do Premier League nestačili a prohráli 1:2. Na straně hostů tentokrát chyběl obránce Tomáš Kalas.

Itálie


Ladislav Krejčí strávil na lavičce celý zápas svojí Bologni na hřišti SPALu. S kandidátem sestupu jeho tým prohrál 0:1. Hosté hráli už od 10. minuty oslabeni o vyloučeného Gonzalese. Síly se po druhé červené kartě v zápase vyrovnaly až v nastaveném čase.

Patrik Schick zůstal na lavičce AS Řím po celé utkání v Neapoli, které jeho tým vyhrál 4:2.

Záložník Roman Macek nastoupil ve druhé lize v základní sestavě Cremonese na hřišti Ternany. Vystřídán byl v 56. minutě. Cremonese prohrálo v Ternaně 1:2.

Zápas Udine, za které hrají Antonín Barák a Jakub Jankto, s Fiorentinou byl odložen kvůli nečekanému nedělnímu úmrtí kapitána Violy Davide Astoriho.

V Itálii byli kvůli Astoriho smrti odloženy i další zápasy. Nehráli tak ani Stefan Simič z Crotone, které se mělo představit v Turíně, ani Libor Kozák z druholigového Bari. Jeho tým měl na programu zápas v Avellinu.

Francie


Jaroslav Plašil odehrál celé utkání za Bordeaux na hřišti Monaka. Jeho mužstvo však prohrálo 1:2.

Brankář Tomáš Koubek přispěl k vítězství Rennes na hřišti Amiens. Jeho tým vyhrál 2:0. Koubek si připsal tři úspěšné zákroky.

Nizozemsko


Heracles Almelo zvítězil jasně 3:0 v páteční předehrávce Eredivisie na půdě Rody Kerkrade. Český záložník Jaroslav Navrátil nastoupil na posledních 13 minut.

Obránce Josef Kvída odehrál ve druhé lize 90 minut za Almere proti rezervě Ajaxu Amsterdam. Při porážce 1:2 si do statistik zapsal ve 40. minutě žlutou kartu.

Belgie


Lukáš Mareček odehrál celý zápas za Lokeren na hřišti Mouscronu a pomohl k vítězství 2:1. Lokeren se díky tomu posunul v tabulce na 13. místo před svého sobotního soupeře.

Jakub Brabec opět chyběl v nominaci Genku na duel v Beverenu. Genk tam vyhrál 1:0. Vedení ubránil, i když dohrával v 10 po vyloučení Maty pět minut před koncem.

Dánsko


Michael Lüftner pomohl k vítězství FC Kodaň na hřišti Aarhusu 1:0. Český obránce odehrál celých 90 minut.

Bröndby Kodaň porazila Odense 2:1. Český útočník Jan Kliment nastoupil na posledních 12 minut místo Fina Pukkiho.

Rusko


Ondřej Vaněk chyběl v nominaci Ufy na zápas s Dynamem Moskva, který skončil nerozhodně 1:1.

Turecko


David Pavelka kvůli žlutým kartám chyběl v sestavě Kasimpasy proti Osmanlisporu. Jeho mužstvo remizovalo 1:1.

Obránce Ondřej Čelůstka nastoupil v základní sestavě Antalyasporu proti Sivassporu. Skousnout však musel debakl 1:4.

USA


Bořek Dočkal chyběl v nominaci Philadelphie na zápas proti New England, který hráči Union vyhráli 2:0.

Polsko


Útočník Jakub Mareš odehrál celý zápas za Zaglebie Lubin proti Lechu Poznaň. Stejně jako nikdo z dalších hráčů se v zápase gólově neprosadil, a tak duel skončil bezbrankovou remízou.

Kamil Vacek tentokrát chyběl v sestavě Slasku Wroclaw. Jeho mužstvo na domácím stadionu remizovalo se Sandecjí 0:0.

Útočník Michal Papadopulos z Piastu Gliwice nastoupil v 69. minutě do zápasu proti Gorniku Zabrze. Jeho tým vedl v utkání 1:0, duel se však kvůli nepokojům mezi domácími fanoušky nedohrál. Zápas byl v 80. minutě nejprve přerušen a posléze i předčasně ukončen.

Adam Hloušek nastoupil v základní sestavě Legie Varšava proti Lechu Poznaň. Nakonec se dočkal vítězství 2:1 díky gólu z pokutového kopu čtyři minuty před koncem.

Skotsko


Utkání Particku Thistle, za který chytá brankář Tomáš Černý, na hřišti Ross County bylo odloženo.

Chorvatsko


Jan Lecjaks zůstal po celé utkání na lavičce Dinama Záhřeb, které v chorvatské lize porazilo Slaven Belupo 1:0.

Izrael


Tomáš Sivok odehrál celý zápas za Maccabi Petah Tikva proti Hapoelu Ra‘anana. Přispěl tak k vítězství 3:2. V tabulce je Maccabi na 7. místě.

Útočník Tomáš Pekhart rozhodl jedinou brankou o vítězství Hapoelu Beer Ševa na hřišti Kirjat Šmony 1:0. Gól to byl vskutku kuriózní, protože Pekhart odrazil míč do sítě zřejmě choulostivými partiemi. Beer Ševa vede tabulku o bod před Beitarem Jeruzalém.



Slovensko


Patrik Macej odchytal za Dunajskou Stredu celý zápas proti vedoucí Trnavě. Utkání skončilo nakonec bezbrankovou remízou. DAC se drží na třetím místě tabulky.

Žilina prohrála na půdě Michalovců, celý zápas strávil v jejím dresu na hřišti obránce Filip Kaša. Na lavičce duel sledoval náhradní brankář Žiliny Aleš Mandous.

Záložník Ondřej Vencl odehrál za Nitru celý zápas proti Slovanu Bratislava. Jeho tým prohrál 0:1 a Vencl dostal žlutou kartu.

Prešov remizoval doma s Ružomberkem 0:0. Za domácí odehrál celé utkání útočník Petr Hošek, za hosty zase záložník Erik Daniel. V barvách Ružomberku se podíval na hřiště na posledních pět minut také David Čapek.

Senica porazila doma Podbrezovou brankou z pokutového kopu v 88. minutě. To už byl v domácím dresu na hřišti i záložník Jan Suchan, jenž vystřídal v 87. minutě Zezinha.

Ondřej Šašinka nastoupil v základní sestavě Zlatých Moravců proti Trenčínu, na hřišti však vydržel pouze 28 minut, pak ho vystřídal Ewerton. Do druhého poločasu pak domácí trenér poslal Roberta Bartolomeua, ani on ovšem nedokázal zastavit rodící se debakl. Zlaté Moravce prohrály doma s Trenčínem 1:4.

Bulharsko


Obránce David Jablonský odehrál celé utkání v dresu Levski Sofia proti Beroe Stara Zagora, které nakonec skončilo bezbrankovou remízou. Domácím nepomohla ani dvacetiminutová přesilovka v závěru po vyloučení jednoho ze soupeřů. Levski patří v tabulce bulharské ligy třetí místo.

Maďarsko


Obránce Vít Beneš odehrál celých 90 minut za Vasas Budapešť na hřišti Haladas, kde ovšem jeho tým prohrál jednoznačně 0:3. Na posledních pět minut vyběhl v domácím dresu útočník Michael Rabušic. Haladas se v tabulce dostal před svého soupeře, na kterého má momentálně na 9. místě dva body náskoku. Vasas klesl na 11., tedy sestupovou pozici.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (112)

Přidat komentář
Losinho

Plašil se furt drží

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
bobis21

letos už tolik nehraje, ale v jeho pozici klidně může i v tomto věku hrát ... podobně jako byl třeba Pirlo v Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Pirla právě musel Karel Jaromír Erben otočit v hrobě

Reagovat
bobis21

Reagovat
Spalovač šancí

Má to ve vlnách. 3-4 zápasy hraje, pak zase ne, pak zase jo.

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

Je to frajer

Reagovat
Liquid

je to bezmozek

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za souhrn nebylo ale možné přidat i hodnocení výkonu jednotlivých hráčů? Např. známka od tamějších médií (Kicker atd)?

Reagovat
cetto

se mi líbí, jak se to stupnuje. Prvně tu byli hráči jen z lepších lig, pak se přidaly i ligy na naši úrovni, potom se přidali hráči, co nehráli, potom hráči ze všech zahraničních lig a ted přijdou známky Otázka je, co bude dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Informace o tom co dělaly během zápasu jejich starý

Reagovat
sosna

Nebo s kým.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

statistiky - počet naběhaných km, kolikrát byl u míče...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechceš zkusit udělat nějaké statistiky?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kostomlat

Brabec ?!

Reagovat
JackDaniels.

Pekhart si to dava brabcem

Reagovat
smazaný uživatel

Měl Schick v poločase nějakou fintu, dobrou střelu? Kolikrát byl v bagu? Je někde na youtube sestřih momentů?

Reagovat
JackDaniels.

Ouu, ja som celu dobu myslel, ze Erik Daniel z RK je slovak, skoda...

Reagovat
Chlupatá máma

Matka Češka, otec Slovák.

Reagovat
JackDaniels.

za temeticky nick

Reagovat
Paul Anka

Narozený v Hodoníně

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný, jen myslím, že za Polsko chybí ještě Martin Pospíšil

Reagovat
Mustang™

Nechybí. Hrají až dneska.

Reagovat
Briggus

spíš Ledecký ze Zabrze

Reagovat
smazaný uživatel

Zarazilo mě kolik na Slovensku hraje cizinců. Koukal jsem o víkendu na sestavy týmů a polovina sestavy jsou vždy cizinci.

Reagovat
REPLIKATOR

Taky jsem na to hleděl.

Reagovat
JackDaniels.

Trencin, Slovan z nich maju zlozene kompletne 11 inak je to v norme myslim, tie ekonomicky slabsie timy su dokonca v popredi celej eu co sa tyka odchovancov v zaklade, mozno som este zabudol senicu, ktora s novym sponzorom zaostrila na zahranicnych hracov..

Reagovat
smazaný uživatel

hodně hráčů je z Afriky, Balkánu a Španělska, potom jsem tam viděl dokonce i nějaké Izraelce,

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhinho je neskutecnej suter... dokaze dat gola cimkoliv a jakkoliv.. He scores when he wants

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Pekhart

Reagovat
Ferguson6

"Čech chyboval, pak se omlouval." alebo normálny víkend Arsenalu

Reagovat
kattos

sice Ted chyboval, ale jinak predvadi dobre vykony. Viz proti Chelsea, Sprus....

Reagovat
Ferguson6

Nemyslím si... Stačí si pozrieť jeho Twitter, posledné tweety sú len ospravedlnenia za chyby. Že prehrávame so silnými ok, ale Čech stojí Arsenal body proti slabým.

Reagovat
kattos

Dej příklad. Tady možná první zápas.

Reagovat
Ferguson6

Swansea

Reagovat
Nuno čomes

Ten Čech, tak si zničit reputaci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Cech snad uz 14 let v Anglii a napise takovou tragicky napsanou omluvu

Reagovat
Messi14

no jo, tak bys to jako kanadan napsal jinak.. zamichal bys tam javorovej sirup, rozbity zuby z NHL a hned bys z toho mel prispevek na urovni

Reagovat
smazaný uživatel

Co bys za jeho jazykove znalosti dal :)

Reagovat
smazaný uživatel

jo? anglictinu mam lepsi nez on po 14 letech zivota tam a jeste k tomu mluvim dalsi 2 svetove jazyky plynule, takze dobrej pokus :)

Reagovat
Posledni Kovboj

das mi podpis?

Reagovat
bayern987

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
dinss

Reagovat
HorajzmAmmann
Reagovat
dinss

Reagovat
Spalovač šancí

Však si rodilej amík

Reagovat
smazaný uživatel

A jak bys to napsal ty?

Reagovat
Josifek

Reagovat
bobis21

jiný problém než "of" v první větě tam teda nevidím ...

Reagovat
Josifek

Taky mi to nepřijde nijak špatný, akorát ta formulace away of home mi přišla zvláštní..

Reagovat
smazaný uživatel

Evidentně se jen chtěl pochlubit že umí 3 světové jazyky.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se tam moc nelíbí to concede. Používá se spíš v jiném významu.

Reagovat
smazaný uživatel

V jakym? Mne to prijde ok, "concede a goal" je uplne bezne pouzivany spojeni.

Reagovat
Thab

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Moje chyba, že jsem se s tím ještě nesetkal Díky za doplnění.

Reagovat
TopinB

Reagovat
bobis21

u inkasovaných gólů je podle mě "concede" snad nejčastěji používané

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
cetto

čeština a slovenština bohužel nejsou světové jazyky

Reagovat
wjillm

A to slovenštinu neovládá, ale jen jí rozumí.

Reagovat
pepinho2

Reagovat
wjillm

2 světové jazyky? Nic moc, hele... angličtina, němčina, polština, španělština, italština, švédština s čínštinou mi zatím dělají menší problémy, ale snad se do toho brzy dostanu..

Reagovat
Mrvinho

Tpč

Reagovat
Mustang™

Super, ale česky stále neumíš.

Reagovat
anarchochuligan

Petr "díra" Čech opět potěšil, asijské sázkové kanceláře si mnou ruce :D

Reagovat
dave30

A ty evidentně také...

Reagovat
Frantszek

Pekhart rozhodl

Reagovat
lampas

Ony se teď staly na Slovensku nějaké změny? Koukám, že je tam rozdělená tabulka na boj o titul a udržení, to dřív nebývalo. Takže Trnavě to, že vedla ligu asi o devět bodů je ve výsledku k ničemu? Přál jsem jim titul, škoda.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Súťaž sa rozdeli na prvu polovicu a druhu polovicu. Podobný systém ako budete mat v lige vy o rok. Ale body sa prenášajú.

Reagovat
smazaný uživatel

Zabili tam novináře

Reagovat
JackDaniels.

Tie body samozrejme zostavaju, zle to tu uviedli/pochopili.

Reagovat
PJ

Pochopili to dobře, jen se nám ty údaje do nových tabulek nepřenesly... Už je to opravený, díky za upozornění.

Reagovat
JackDaniels.

V pohode

Reagovat
georgeo

výsledky krajánků jsou opravdu dost žalostné...většina z nich nehraje a když někteří hrají, tak jejich týmy prohrávají...čest výjimkám

Reagovat
mayday

Dost špatný momentálně.

Reagovat
smazaný uživatel

Neni u Pekharta choulostive misto spis hlava?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Mike

Darida a Morávek zas zranění

Reagovat
off-olda

Morávek má ty zranění jak ženská krámy. Jak ten jeste muze hrat fotbal fakt nechápu.

Reagovat
wjillm

Kdyby...to by odpadl na pár dní v měsíci a ještě by byl schopný nějak fungovat, ale on je opravdu pořád zraněný, hrůza.

Reagovat
rabl

Mohol by tu niekto zo Slovenska robiť sumár za slovenských hráčov.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

Na to by stačila expreska.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Bolo by toho viac ako v tomto článku

Reagovat
Azazelo RD

Nevím no, prostě bych dal každý týden expresku s titulkem "Kokoti v zahraničí" a po rozkliknutí text "Nikoho to nejímá. #PrayForOvce."

Reagovat
BílíAndelDrcKo

toto bolo slabšie

Reagovat
rabl

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Zark

Reagovat
Walter_Sobchak

Reagovat
smazaný uživatel

*

Reagovat
adalbertus

ja určite nie

Reagovat
Ferguson6

Hudačko

Reagovat
Emmett Brown

No to by dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Souhrn dobrej, ale bohůžel se v něm toho radostného moc nedočtu co se týče českých hráčů. Hráč, který za něco stojí, myslím Daridu, tak ten opět kvůli zranění nehrál. A většina našich ani z těch předních lig opět nehrála.

Reagovat
Zajda

Tyhle souhrny mě baví!!!

Reagovat
dinss

Brabce je škoda...

Vaněk (byť je jakej je) taky dlouho nehrál, ne?

Reagovat
dave30

Každej Čech má smůlu na trenéra...

Reagovat
dinss

Supr ale na otázku si mi neodpověděl.

Reagovat
dave30

Vaněk hrál naposledy 5.11. Na livesportu si takto můžeš vyhledat každého hráče (a zjistit jestli hrává, nebo ne)...

Reagovat
dinss

Zjistit si to může každý ale zajímá mi to od někoho kdo se zajímá o ligu v Rusku.

Reagovat
dave30

Ok

Reagovat
Liquid

za souhrn

Reagovat
smazaný uživatel

V lechu poznaň jsou docela chudáci když v jednom kole hrajou proti Zaglebii Lubin a Legii Varšava, se nedivim že získali jenom bod

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele