Češi v zahraničí: Skórovali Kozák, Mareš i Pekhart, Čech chytil penaltu a slavil milník

12.03.2018, 10:36
Aktuality
Českým fotbalistům se víkendové zápasy v zahraničních soutěžích povedly. Nejvíc asi zazářil brankář anglického Arsenalu Petr Čech, který vychytal 200. čisté konto v Premier League a navíc se v zápase s Watfordem blýskl chycenou penaltou. Vedlo se i útočníkům. Tomáš Pekhart skóroval v Izraeli podruhé za sebou a prosadili se i další...

Anglie


Petr Čech se dočkal svojí 200. nuly v Premier League, na kterou čekal od prosinci minulého roku. Proti Watfordu si ji v zápase, který jeho Arsenal nakonec vyhrál 3:0, musel pořádně zasloužit. V 62. minutě chytil Troyi Deeneymu pokutový kop! Byla to jeho první chycená penalta v dresu Arsenalu. Čech je prvním brankářem, který na metu 200 čistých kont dosáhl. Na druhém místě za ním je David James, který jich má o 31 méně.



Jiří Skalák kvůli poranění kotníku chyběl v nominaci Brightonu, který prohrál 0:2 na hřišti Evertonu. Ani na lavičku se nedostal ani obránce Aleš Matějů.

Obránce Ondřej Mazuch odehrál v Championship celý zápas za Hull, který doma porazil Norwich 4:3. Hull je ve čtyřiadvacetičlenné tabulce na 18. místě šest bodů nad sestupovými příčkami.

Fulham bez Tomáše Kalase, který absentoval kvůli zranění kyčle, vyhrál 2:1 na hřišti Prestonu a pokračuje ve své sérii bez porážky. V lize neprohrál už 15 zápasů a vyneslo ho to až na 4. místo.

Obránce Daniel Pudil odehrál celý zápas za Sheffield Wednesday. Jeho mužstvo remizovalo doma s Boltonem 1:1.

Derby County hrálo 0:0 na půdě Nottinghamu. Útočník Matěj Vydra vůbec nebyl v nominaci na zápas.

Itálie


Patrik Schick odehrál celých 90 minut v zápase AS Řím proti FC Turín. Římané vyhráli jasně 3:0. Branky ale stříleli jiní borci než český reprezentant.

Pouze jako náhradník sledoval celé utkání Bologni proti Atalantě Bergamo záložník Ladislav Krejčí. Jeho tým navíc doma prohrál 0:1.

Crotone porazilo doma Sampdorii Janov 4:1, obránce Stefan Simič však u toho kvůli zranění chyběl a vůbec nebyl v nominaci.

Česká dvojice z Udine Jakub Jankto a Antonín Barák nastoupila v základní sestavě svého týmu na hřišti Juventusu. Jankto strávil na hřišti celý zápas, Barák střídal v 70. minutě, kdy jej nahradil Chorvat Balič. To už byl stav 2:0 pro domácí po dvou brankách Dybaly. Stejné skóre vydrželo na ukazateli až do konce zápasu.

Útočník Libor Kozák se trefil ve druhé lize za Bari. Proti Pro Vercelli vyrovnával v 66. minutě na 1:1. Domácí tým pak dokonce vedl, ale ve druhé minutě nastavení o vítězství přišel. V tabulce je Bari šesté, což je pozice, která by znamenala postup do play-off o postup.



Záložník Roman Macek zůstal tentokrát na lavičce Cremonese po celé utkání s Cittadellou. Zápas skončil nerozhodně 1:1.

Německo


Záložník Jan Morávek kvůli zranění lýtka vynechal zápas Augsburgu v Hannoveru. Jeho tým vyhrál 3:1 a posunul se na osmé místo tabulky Bundesligy.

Vladimír Darida po zranění kolena naskočil v 66. minutě do zápasu Herthy Berlín proti Freiburgu. Utkání skončilo bez branek.

Obránce Pavel Kadeřábek přispěl v sobotu k jasnému vítězství Hoffenheimu 3:0 nad Wolfsburgem. Jeho tým díky tomu zůstává ve hře o pohárové příčky. Aktuálně je v tabulce sedmý.

Norimberk ve druhé lize prohrál 0:1 na hřišti Bielefeldu. Čech Ondřej Petrák naskočil do utkání v 90. minutě místo Kamerunce Salliho.

Francie


Záložník Jaroslav Plašil odehrál celý zápas za Girondins Bordeaux proti Angers. Zápas skončil bezbrankovou remízou. Bordeaux patří momentálně v klidném středu tabulky 9. příčka.

Fotbalisté Stade Rennes remizovali na svém stadionu se St. Etienne 1:1. Celý zápas za domácí tým odchytal Tomáš Koubek. Připsal si dva úspěšné zákroky, nestačil pouze v 35. minutě na hlavičku Subotiče.

Nizozemsko


Heracles Almelo porazil v páteční předehrávce Eredivisie na svém hřišti Twente 2:1. Český záložník Jaroslav Navrátil strávil celý duel na lavici náhradníků.

Celý zápas za Almere City odehrál obránce Josef Kvída. Jeho tým však prohrál v Cambuuru 1:2.

Polsko


Zaglebie Lubin si v boji o postup do skupiny o titul v polské Ekstraklase připsal bod za remízu v Zabrze. V zápase proti Górniku byl vidět český útočník Jakub Mareš. Nejdřív ve 14. minutě dostal žlutou kartu. Ve 30. minutě pak vstřelil po dlouhém sólu krásný vyrovnávací gól na 1:1. Utkání nakonec skončilo 2:2, když Zaglebie vyrovnalo ve druhé minutě nastaveného času.

Slask Wroclaw prohrál na půdě Wisly Krakov 1:3. Záložník Kamil Vacek na straně hostů nastoupil do zápasu v 71. minutě za stavu 1:2. Zraněný útočník Zdeněk Ondrášek na domácí straně v nominaci chyběl.

Piast Gliwice zvítězil jednoznačně 3:0 na hřišti Sandecje Nowy Sacz. Český forvard Michal Papadopulos naskočil do zápasu v 74. minutě místo střelce první branky Szczepaniaka za stavu 2:0. Díky solidním jarním výsledkům už Piast vystoupal na 12. místo tabulky.

Obránce Radek Dejmek zůstal pouze na lavičce Korony Kielce, která prohrála 0:2 na půdě Wisly Plock.

Jagiellonia Bialystok prohrála na hřišti Lechu Poznaň vysoko 1:5. Český záložník Martin Pospíšil odehrál 75 minut, než byl vystřídán. V té době byl stav utkání 1:2 z pohledu Bialystoku.

Adam Hloušek odehrál celý zápas na levém okraji obrany Legie Varšava. Jeho mužstvo vyhrálo na půdě Lechie Gdaňsk 3:1 a bodově se dotáhlo na vedoucí Jagiellonii.

Turecko


Kasimpasa v základní sestavě se záložníkem Davidem Pavelkou remizovala 2:2 na hřišti Sivasporu, přičemž vyrovnání se hosté dočkali ve druhé minutě nastaveného času. Pavelka hrál do 87. minuty, kdy byl vystřídán Kameruncem Etoundim.

V dresu Antalyasporu nedohrál utkání v Göztepe obránce Ondřej Čelůstka. V 89. minutě viděl přímou červenou kartu za pozdní skluz a ošklivý faul.

Švýcarsko


Basilej znovu ztratila v dostizích o mistrovský titul. Naposled prohrála v Lucernu 0:1. Byl u toho brankář Tomáš Vaclík, který inkasoval ve 46. minutě z kopačky Gvilii, a také obránce Marek Suchý, jenž byl v nastaveném čase po druhé žluté kartě vyloučen. Basilej má odehráno o dva zápasy méně než vedoucí Young Boys Bern, nicméně na ně ztrácí už propastných 17 bodů.

Dánsko


Bröndby Kodaň remizovala na hřišti Horsensu 1:1. Jan Kliment nastoupil v 73. minutě za střelce první branky Poláka Wilczeka. Se skóre ale už pohnout nedokázal.

Izrael


Tomáš Pekhart se podruhé za sebou trefil v dresu Hapoelu Beer Ševa. Tentokrát přispěl druhou brankou v 59. minutě k vítězství 2:0 nad Sakhninem. Kromě toho ještě Pekhart viděl v zápase žlutou kartu.



Belgie


Lokeren podlehl doma 0:2 Waregemu. Záložník Lukáš Mareček nastoupil v základní sestavě a odehrál 62 minut, než byl vystřídán.

Jakub Brabec se znovu nevešel ani na lavičku Genku, který doma prohrál s Gentem 1:2.

Chorvatsko


Jan Lecjaks zůstal celý zápas na lavičce Dinama Záhřeb v zápase proti městskému rivalovi Lokomotivě. Ta překvapivě zdolala favorita na jeho stadionu 4:1.

Maďarsko


Vít Beneš odehrál celé utkání za Vasas Budapešť proti Honvédu. Jeho tým vyhrál 2:1 a dostal se ze sestupové pozice. Aktuálně je ve dvanáctičlenné soutěži devátý.

Rakousko


Patrizio Stronati zůstal v zápase Austrie Vídeň proti St. Pöltenu pouze na lavičce náhradníků. Jeho tým vyhrál 4:0.

Rusko


Ufa porazila v ruské lize na domácím stadionu Anži Machačkala 3:2. Záložník Ondřej Vaněk v nominaci nebyl.

Skotsko


Brankář Tomáš Černý vychytal čisté konto. Jeho Partick Thistle remizoval na vlastním hřišti s Aberdeenem 0:0.

Slovensko


Ve skupině o titul porazila Dunajská Streda Ružomberok zcela jasně 3:0. Čisté konto v domácí brance uhájil Patrik Macej. Na straně hostů hrál od začátku utkání až do 81. minuty, kdy byl vystřídán, Erik Daniel. Další český fotbalista hájící barvy Ružomberku David Čapek sledoval celý zápas z lavičky, stejně jako na druhé straně náhradní brankář Martin Jedlička.

Obránce Filip Kaša přispěl k vítězství Žiliny nad Slovanem Bratislava 2:0. Odehrál kompletních 90 minut.

Ve skupině o udržení remizoval Prešov v Michalovcích 0:0. Sedmasedmdesát minut v utkání odehrál za hosty útočník Petr Hošek.

Ondřej Vencl odehrál na kraji obrany 90 minut za Nitru v zápase na hřišti Senice. Které jeho klub vyhrál 1:0. Nitra si jen upevnila pozici nejlepšího týmu ve slabší polovině slovenské ligy. Senica je naopak poslední.

Zlaté Moravce prohrály v domácím prostředí s Podbrezovou 0:1. V základní sestavě nastoupil jak Robert Bartolomeu, tak útočník Ondřej Šašinka. Prvního vystřídal v 69. minutě Brazilec Cleber, druhého v 79. minutě domácí fotbalista Rigo. Celý zápas mezi náhradníky strávil obránce Lukáš Jančura.

Bulharsko


David Jablonský opět nechyběl v základní sestavě Levski Sofia v utkání proti Etaru Veliko Tarnovo. Znovu odehrál celých 90 minut, jeho tým ale tentokrát utrpěl ztrátu po remíze 1:1. V nastaveném čase navíc zahodil penaltu.

Kazachstán


Egon Vůch nastoupil v 59. minutě za Šachtar Karagandy na hřišti Ordabasy za stavu 1:1. Za dvě minuty český fotbalista dostal žlutou kartu a za další dvě minuty jeho tým inkasoval branku, kvůli níž nakonec prohrál 1:2.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (75)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak tomu se říká perfektní přehled. Autorovi

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas,taky cením autora

Reagovat
shitcool

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
forma

Reagovat
Tuard.MUTD

Reagovat
TopinB

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Čenda

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle shrnutí je super!

Díky za něj.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Losinho

Od Macka jsem čekal o dost víc.

Reagovat
cetto

Nápodobně. Je vidět, jak je ten přesun do dospělého fotbalu ošemetný. Ještě loni a předloni patřil mezi nejlepší v Juventuské mládeži. Ted to vypadá tak max na návrat do ČR a rozehrávání se v klubu typu Příbram. Věřil jsem mu víc než Janktovi nebo Schickovi.

Reagovat
Losinho

Loni ještě v Bari druhou ligu hrál a to dost pravidelně, nevím co se děje letos, když je v týmu podobný úrovně.. velký zklamání

Reagovat
cetto

No ono to v tom Bari nebylo nic extra. Byl spíš kritizován, neměl snad tuším ani gol, ani asistenci. Lepší by to asi bylo v týmu z druhé poloviny tabulky..

Reagovat
Losinho

Vůbec nevím popravdě, ale aspoň hrál. Teď má nějakejch 80 minut za celou sezonu a ne zrovna kvůli zraněním..

Reagovat
osobnostx

On neměl góly ani v mládeži Juve. Neproduktivita mu byla dost vyčítána, obecně řešení před brankou...

Reagovat
smazaný uživatel

Nedeľňajší šláger 25. kola medzi druhým PAOK Solún, za ktorý v druhom polčase nastúpil aj slovenský reprezentant Róbert Mak, a lídrom AEK Atény nedohrali pre výtržnosti.

Situácia sa vyhrotila po tom, čo rozhodcovia v nadstavenom čase neuznali gól domácich na 1:0. Potom na ihrisko vtrhli fanúšikovia i prezident PAOK-u Ivan Savvidis, ktorý mal mať pri sebe zbraň a sprevádzala ho ozbrojená ochranka.

Podľa gréckych médií prišiel k rozhodcovi a povedal mu: „Si mŕtvy!“

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý přehled

Reagovat
Mr.Mike

proč Vydra nehrál a nvešel se ani na lávku?

Reagovat
smazaný uživatel

svalové zranění

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
smazaný uživatel

mě by se taky nechtělo letět s reprezentací,někam do číny :D :D

Reagovat
Pony Slaystation

šel se nechat vysvětit na kněze

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
RENO44

oBlíbené mužstvá

Reagovat
adalbertus

jó pech

Reagovat
Nihilister

Při kurzu přes 5k nedat kombinátor

Reagovat
Nihilister

Sice malá útěcha ale aspoň něco

Reagovat
Nihilister

Sice malá útěcha ale aspoň něco

Reagovat
Nihilister

Sice malá útěcha ale aspoň něco

Reagovat
Posledni Kovboj

Sice malá útěcha ale aspoň něco

Reagovat
cetto

Na jaký úrovni je to Levski Sofia? Vzpomínám si, že před pár lety byli cca někde na úrovni dnešního BATE. Ale asi šli od té doby dolů. Jablonský tam hrává pravidelně, navíc ještě je relativně mladý. Mohl by se posunout třeba někam výš? Rusko, Turecko..?

Reagovat
langosh

No je to bída....

Reagovat
cetto

Takže když to shrnu:

Čech - chytá, ale moc mu to nejde

Pavlenka, Koubek - chytají celkem dobře a pravidelně

Kadeřábek - hrává pravidelně a dobře

Jankto, Barák - hrávají, ale žádná produktivita

Darida - střídá zranění s postupnými návraty do sestav

Schick - hrává, ale goly nikde

A to je vše co se týče lepších lig a lepších týmů

Tohle je fakt katastrofa. Z tohoto v podatatě vyplývá, že máme akorát 2 golmany a jednoho hráče do pole v dobré formě. Zbytek z formy nebo nehraje. Zajímalo by mne, kde že je ta vzestupná tendence české repre, o které se tu poslední 3 roky mluvilo. Však je to rok od roku tragičtější...

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Losinho

Ještě Gebre a ve Francii Plašil.

Reagovat
cetto

Jo, vidíš, Gebreho jsem zapomněl. Plašila už nepočítám s ohledem na reprezentační potenciál

Reagovat
Losinho

A kluci v Udine se teď trochu zasekli, ale pořád je Barák 2. nejlepší střelec týmu a Jankto 4., tam jim to teď nejde celkově (4 prohry v řadě).

Reagovat
smazaný uživatel

a to nejpodstatnejsi - hrajou serii a.

Reagovat
dave30

Barák celkem dobrý, ale Janktovi nějak nemůžu přijít na chuť. Jako ofenzívní hráč být 4. nejlepší střelec se třemi góly (2góly Crotone, 1 FC Janov), poslední gól někdy před 3 měsíci. Nic výjimečného, ale jak říkáš, hlavně že hrají kvalitní soutěž...

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně Plašil i kdyby zářil v klubu jako Ronaldo s Messim dohromady, tak v repre to zas bud ten ustrašenej hlemýžď a ještě na to hodí bobek.

Reagovat
smazaný uživatel

no jo jenomze darida jankto barak schick suchy sou svejma schopnostma furt o level vejs nez vsichni ty husbaueri horavove skodove kopicove krmencici kadlecove frydci atd. vzestupna tendence to urcite je obzvlast pokud nektery jeste nedavno uctivali borka dockala a v repre se objevovali dokonce pospisil bartosak nebo droppinho. navic forma je momentalni zalezitosti. zasadni je kvalita. do budoucna to neni zly.

pavlenka / vaclik

kaderabek - celustka - suchy - gebreselassie

barak - darida - jankto

cerny - schick - nekdo z baniku...

Reagovat
dave30

Černému bude na podzim 21. Momentálně má 16 zápasů v 1. nizozemské (1 gól) a asi 7 zápasů v pohárech (tu jejich druhou ligu neberu jako dostatečnou pro hráče naší repre). Momentálně 5 měsíců zraněný (přetržení kolenního vazu je velice vážné zranění, které může velice ovlivnit kariéru). Co tě tedy vede k tomu, že by to měl být právě on, který pozvedne naši repre (kamarád, kamarád kamaráda...)? Jinak mu samozřejmě přeji brzké uzdravení a návrat na trávníky.

Reagovat
smazaný uživatel

o jeho zraneni samozrejme vim a souhlasim ze ho to muze totalne odrovnat. castecne i beru opakujici se argumenty typu "hraje jenom 2.ligu" nebo "bere to moc na sebe" ale...

ted reknu neco co je pouze v rovine spekulace a mejch domnenek - predstav si nase "reprezentacni kridellniky" zmrhala krejciho kopice nebo skalaka v ajaxu... :-) troufam si rict ze nikdo z nich by neodehral vic nez minutky a po sezone by s tichym kopancem do prdele letel. zkratka dokud cernyho nevylejou jako nepotrebnyho nekam na spodek ligy tak je u me proste vejs nez nahore vyjmenovany. uvidi se tohle leto a vencovi budu drzet palce.

Reagovat
dave30

Uvidíme, jak bude vypadat po zranění. Jenom se obávám, aby byli v Ajaxu dostatečně trpěliví a dali mu čas. Oni jsou totiž zvyklí, že hráče v jeho věku spíš prodávají, než teprve zapracovávají do mužstva. Mají tam takových totiž hodně.

Reagovat
shitcool

Co Novák v Turecku?

Reagovat
Spalovač šancí

Na pláži

Reagovat
forma

jako doma sem ...

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Baronne

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Chybí v přehledu... obrovská chyba autora článku.

Reagovat
JackDaniels.

Trabzondspor hral az po zverejneni clanku

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

obrovská chyba autora komentáře

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

A kde dal Kozák gol? Dával ho Tello.

Reagovat
pajka-juve

Dával ho Kozák na tom videu je to jasně vidět, že střílí on. Tello byl v offsidu a snažil se míči vyhnout, proto i ty protesty, než se gól uznal. Na livesportu a tak mají střelce Kozáka. Ve videu je to blbě.

Reagovat
jany kozak

Českým fotbalistům se víkendové zápasy v zahraničních soutěžích povedly - ved z celeho toho zoznamu sa povedly asi tak styrom

Reagovat
Busby babes

vic jich nemame

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel si to vystihl přesně je to spíš jako černá kronika. Je to samé nenastoupil, znovu se nevešel do nominace, vyloučen, goly stříleli jiní borci atd.

Reagovat
forma

skvělý souhrn

Reagovat
smazaný uživatel

wow paráda...rád si něco přečtu o Vůchovi :D on přestoupil z Tobolu Kostanaj??

Reagovat
es tut mir leid

OT: Pro fanoušky českého fotbalu - budu vděčný, když věnujete dvě minutky vyplnění mého dotazníku do praktické části BP téma: "Vliv aktuálních změn v českém fotbale na účasti diváků na stadionech"

https://www.survio.com/survey/d/R6R7W6X3T3V3T4R9H

Díky

Reagovat
ttopi

Hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

+1

Reagovat
GabrielBatistuta

Máš to tam. Zajímalo by mě potom nějaký vyhodnocení,jestli bude někde k vidění.

Reagovat
kardous

Je to stejně bída co si budem....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele