Češi v zahraničí: Gólové hody českých střelců a Koubkova šílená minela

Mimořádně vydařený střelecký víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Dvakrát zacílil v zámořské Major League Soccer čerstvý reprezentant Zdeněk Ondrášek. V bundeslize skóroval Vladimír Darida, Serii A zase Ladislav Krejčí. Znovu se zadařilo i Tomáši Pekhartovi ve druhé španělské lize. To ale stále ještě není všechno...

Krejčí si počkal na šanci v Boloni a věří, že bude hrát víc

V optimálním rozpoložení dorazil na reprezentační sraz před kvalifikačním duelem o postup na mistrovství Evropy proti Anglii Ladislav Krejčí. Sedmadvacetiletý sparťanský odchovanec nechyběl v posledních třech zápasech v základní sestavě Boloni na netradiční pozici levého obránce a v neděli vstřelil teprve druhý gól v italské nejvyšší soutěži. A první od roku 2016.

Češi v zahraničí: Jankto pokořil Inter, poprvé se trefil Pekhart

V italské lize se mezi střelce zapsal záložník Jakub Jankto, který pokořil Inter Milán. Jeho Sampdorii to však na body nestačilo. Úspěšnější byl s premiérovou brankou v této sezoně Tomáš Pekhart ze španělského Las Palmas.

Krejčí zůstal v Boloni a těší se na čtvrtou sezonu v italské Serii A

Přestože záložník Ladislav Krejčí uvažoval v uplynulých měsících o změně klubu, v Boloni nakonec zůstal a o víkendu načne čtvrtou sezonu v italské Serii A. Sedmadvacetiletý český reprezentant věří, že si vybojuje místo v základní sestavě. Doufá, že Boloňa naváže na povedený konec minulého ročníku a tentokrát se jí nebude týkat boj o záchranu.

Češi v zahraničí: Zlámal ve finále neuspěl, Hladký je hrdinou St. Mirrenu

Čeští brankáři ve Skotsku měli velký víkend. Zdeněk Zlámal neuspěl ve finále poháru s Hearts proti Celticu. Václav Hladký naopak v baráži o nejvyšší soutěž pomohl St. Mirrenu k udržení, když v penaltovém rozstřelu nedostal ani jeden gól. Obránce Marek Suchý se rozloučil s angažmá v Basileji a Jaroslav Plašil definitivně uzavřel kapitolu ve francouzském Bordeaux.

Češi v zahraničí: Trefy Vaňka a Mihálika, ale i tragédie v Turecku

Ondřej Mihálik z rezervy nizozemského Alkmaaru i Ondřej Vaněk z ruské Ufy proměnili pokutové kopy. Nejsmutnější příběh se ale o víkendu napsal v turecké lize. Při cestě ze zápasu v Kayseri bohužel zemřel český reprezentant a útočník Alanyasporu Josef Šural.

Češi v zahraničí: Necidova trefa na body nestačila

Tomáš Necid skóroval na hřišti PSV Eindhoven, ale svému Den Haagu k bodům nepomohl. Na trávníku se objevil i další útočník ze slávistické líhně Tomáš Pekhart ve druhé španělské lize. Na trávník se po zranění zase vrátil Jan Morávek v dresu bundesligového Augsburgu.

Krejčí v Boloni nehraje a má svolení najít si v létě jiné angažmá

Záložník Ladislav Krejčí uvažuje o změně klubu. V Boloni má sice ještě dva roky smlouvu a s životem v Itálii je naprosto spokojený, ale vzhledem k malému hernímu vytížení dostal od klubu svolení, že si od léta může hledat nové angažmá. O šestadvacetiletého levého záložníka mají zájem jiné celky v Itálii, elitní kluby v Nizozemsku a Rakousku a variantou je také návrat do Čech.

Češi v zahraničí: Gebre Selassie rozhodl o výhře, Vaclík vyhrál derby, Zlámal semifinále

Před brankami soupeřů se znovu blýskli čeští obránci. Theodor Gebre Selassie se rozhodl o vítězství Werderu Brémy nad Freiburgem. Ve druhé nizozemské lize se prosadil další bek Josef Kvída a také útočník Alkmaaru Ondřej Mihálik. Brankář Tomáš Vaclík si užil vítězné sevillské derby. Jiný gólman Zdeněk Zlámal zase postoupil s Hearts do finále skotského poháru.

Češi v zahraničí: Necid rozhodl dvěma góly, Červenka se trefil za Linfield

Uplynulý fotbalový víkend přinesl i z hlediska českých fotbalistů působících v zahraničí mnoho zajímavého. Dvě branky Tomáše Necida v nizozemské lize a také lehce exotickou gólovou premiéru útočníka Marka Červenky v Severním Irsku si můžete prohlídnout také na videu. Skóroval také za rezervu Alkmaaru Ondřej Mihálik. Patrik Schick hrál v základu AS Řím, Zdeněk Folprecht se na Kypru těšil ze skalpu lídra tabulky a třeba v izraelské lize došlo na souboj dvou českých hráčů proti sobě.

Češi v zahraničí: Kadeřábek asistoval, Kaša na Slovensku mírnil debakl

O víkendu čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích dvakrát nezářili. Gól si připsal pouze obránce Filip Kaša za slovenskou Žilinu, jeho tým ale vysoko prohrál se Slovanem. Důležitou asistenci zapsal Pavel Kadeřábek z bundesligového Hoffenheimu. Brankář Zlámal ve Skotsku zase vychytal jubilejní desátou nulu v dresu Hearts...

Češi v zahraničí: Střelecky se dařilo obráncům, Sivok skóroval proti Maccabi

Hned několik českých gólů viděli fanoušci v evropských soutěžích. Bývalý reprezentant Tomáš Sivok zachránil v izraelské lize bod pro Maccabi Petah Tikva v souboji se slavnějším Maccabi Tel Aviv. Lukáš Mareček z belgického Lokerenu pokořil Gent. Filip Twardzik pomohl na Slovensku skolit Ružomberku mistrovskou Trnavu. Češi dávali góly také ve druhé polské lize - trefili se Kubáň, Petrášek a Schwarz. Divočinu zase ve Skotsku zažil brankář Zlámal...

Češi v zahraničí: Novák pokořil Fenerbahce, poprvé ve Španělsku se trefil Pekhart

Na velkém vítězství 2:1 nad Fenerbahce se o víkendu gólem podílel obránce Trabzonsporu Filip Novák. Svůj první gól za španělské Las Palmas si připsal Tomáš Pekhart a branku ve druhé anglické lize vstřelil Jiří Skalák, ale sebrala mu ho teč spoluhráče. Podívejte se na jejich trefy a projděte si i ostatní evropské ligové soutěže, kde působí čeští fotbalisté.

Chybělo mi to, přiznal Krejčí při návratu do reprezentace

Po 14 měsících se do české reprezentace vrací záložník Ladislav Krejčí, který v italské Boloni překonal těžší období, kdy moc nehrál. Nyní už nastupuje pravidelně a pozvánka do národního týmu ho velmi potěšila. Moc se totiž těší na setkání s ostatními reprezentanty v čele s kamarády z dětství Jakubem Brabcem, Pavlem Kadeřábkem a Jiřím Skalákem.

Češi v zahraničí: Čechům v Itálii se dařilo. Schick skóroval, Krejčí asistoval

Patrik Schick využil bezezbytku možnost nastoupit v základu AS Řím a skóroval proti Sampdorii. V Itálii se vedlo také Ladislavu Krejčímu, jenž asistoval u vyrovnávacího gólu Bologni. Gólovou přihrávku zapsal do statistik i Vladimír Darida, jenž ale s Herthou na tak pěkný výsledek nedosáhl. A útočník Zdeněk Ondrášek znovu seřídil mířidla v polské lize.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele