Dočkal si zahraje s Philadelphií finále Amerického poháru

Záložník Bořek Dočkal postoupil s Philadelphií do finále Amerického poháru. V semifinále U.S. Open Cupu fotbalisté Union porazili Chicago 3:0. O pohárovou trofej si zahrají 26. září proti Houstonu. Vítěz soutěže se kvalifikuje do Ligy mistrů zóny CONCACAF.

Češi v zahraničí: Zazářil Vaněk, Kadeřábek dal gól Chievu, Kozák už pálí za Livorno

Ondřej Vaněk stihl za dvacet minut v dresu Ufy dva góly. Na Slovensku skóroval bývalý obránce Baníku Ostrava Filip Kaša. V přípravě se střelecky prosadil Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu a Tomáš Koubek si zachytal proti Dortmundu. Češi v italských klubech si vyzkoušeli penaltové rozstřely. Libor Kozák pomohl Livornu k postupu v poháru, naopak Martinu Graiciarovi se vstup do angažmá ve Fiorentině tolik nepovedl.

Češi v zahraničí: Hloušek začal sezónu gólem, Dočkal potkal Zlatana

Adam Hloušek se v prvním kole polské ligy prosadil v dresu Legie Varšava, ovšem na výhru to nestačilo. Podobně dopadl i Bořek Dočkal, který si upevnil pozici nejlepšího nahrávače Philadelphie asistencí v zápase proti Los Angeles. Ovšem hvězdného Zlatana se ani jemu skolit nepovedlo. A jak si vedli další Češi na zahraničních štacích?

Dočkal asistoval, ale prohrál se Zlatanem

Český reprezentant Bořek Dočkal přihrál na vedoucí gól Philadelphie, která v sobotním utkání MLS v dešti podlehla Los Angeles Galaxy 1:3. Obrat ve druhém poločase zařídila švédská hvězda Zlatan Ibrahimovič.

Dočkal po narození syna vynechá zápas Philadelphie

Bořek Dočkal po narození syna vynechá dnešní utkání Philadelphie v zámořské lize MLS na hřišti nováčka FC Los Angeles. Jeho tým se pokusí navázat na týden staré vítězství 4:0 nad Vancouverem, na kterém se český záložník podílel dvěma góly. Následně byl v soutěži vyhlášen nejlepším hráčem týdne.

Dočkal dvěma góly zařídil jasné vítězství Philadelphie v MLS

Záložník Bořek Dočkal dal v sobotním utkání zámořské ligy MLS dva góly a byl hlavním strůjcem vítězství Philadelphie 4:0 nad Vancouverem. S pěti brankami je český reprezentant nejlepším střelcem týmu. Philadelphia uspěla po dvou porážkách a v tabulce Východní konference se posunula na šesté místo, poslední, které zaručuje účast v play off.

Dočkal nepochybuje, že MS 2026 v Americe bude velice dobré

Výborná atmosféra na skvělých stadionech, velká show a výtečná organizace. Takové poznatky má Bořek Dočkal ze zápasů v USA a Kanadě, které budou spolu s Mexikem hostit mistrovství světa v roce 2026. Záložník Philadelphie nepochybuje o tom, že půjde o velmi dobrý šampionát. Za jediné negativum středeční volby FIFA považuje velké vzdálenosti, které hráči budou muset během turnaje nacestovat.

Češi v zahraničí: Stronati pokořil Salcburk, Kalas postoupil do Premier League

Tomáš Kalas pomohl Fulhamu k triumfu ve finále play-off v Championship a postupu do Premier League. V rakouské lize se do sítě mistrovského Salcburku trefil Patrizio Stronati. A do třetice úspěšný český obránce - Filip Kaša skóroval za Žilinu v play-off o Evropskou ligu proti Trenčínu.

Jarolím: Dočkal i Krejčí mají dveře stále otevřené

V nominaci na červnové přípravné zápasy s Austrálií a Nigérií opět chybějí někdejší opory reprezentace Bořek Dočkal s Ladislavem Krejčím. Podle trenéra Karla Jarolíma však mají oba záložníci dveře do národního týmu stále otevřené.

Češi v zahraničí: Kadeřábek zajistil Ligu mistrů, Koubek vychytal PSG

Pavel Kadeřábek pomohl Hoffenheimu brankou porazit Dortmund a posunul svůj tým do příštího ročníku Ligy mistrů. Skóroval i další český obránce v Německu Theo Gebre Selassie. V Itálii zase Antonín Barák gólem postrčil Udine k záchraně. Ve Francii se zaskvěl Tomáš Koubek, který neinkasoval na hřišti Paris Saint-Germain.

Dočkal vydělává v MLS víc než hvězdný Ibrahimović

Jediný český hráč v zámořské lize MLS Bořek Dočkal má v celku Philadelphia Union roční plat 1,7 milionu dolarů (36,3 milionu korun). Devětadvacetiletý záložník si tak vydělá více než například hvězda soutěže Švéd Zlatan Ibrahimović, jenž v Los Angeles Galaxy podepsal dvouletý kontrakt s ročním příjmem 1,5 milionu dolarů.

Češi v zahraničí: Vydra nejlepším střelcem Championship. Dvěma góly zazářil Novák

Matěj Vydra pomohl Derby County do play-off o postup do Premier League a sám si brankou proti Barnsley zajistil Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce druhé anglické ligy. Střelecky zasvítil také Filip Novák v dresu Trabzonsporu. Proti Kasimpase se trefil hned dvakrát, i když jeho tým s mužstvem Davida Pavelky nakonec vysoko prohrál.

Češi v zahraničí: Skóroval Schick, ale nádherně pálili i Beneš s Jablonským

O víkendu se českým fotbalistům v zahraničí střelecky zadařilo. Z tradičních kanonýrů se trefil Patrick Schick z AS Řím, který se snad konečně rozjel. Poprvé se prosadil Bořek Dočkal v zámořské MLS. Jinak pálili hodně neobvyklí střelci jako obránci David Jablonský a Vít Beneš v bulharské, respektive maďarské lize. A šlo o hodně povedené branky. Mezi střelce se zapsal také záložník Jaroslav Navrátil v Eredivisie.

Dočkal rozhodl prvním gólem v MLS o výhře Philadelphie

Český reprezentant Bořek Dočkal se v sobotu poprvé trefil v MLS a pomohl Philadelphii k vítězství 3:2 nad D.C. United. Pro devětadvacetiletého záložníka to byl zároveň první vyhraný duel v dresu týmu Union, jenž naplno bodoval teprve podruhé v sezoně.

Češi v zahraničí: Schick i Kadeřábek oslavili první ligové góly!

Patrik Schick se poprvé v dresu AS Řím gólově prosadil v ligovém utkání. Hlavou skóroval na hřišti SPALu. Premiérovou branku v bundeslize zapsal také obránce Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu. V anglické druhé lize se parádní asistencí blýskl obránce Fulhamu Tomáš Kalas a brankář Marek Štěch zase slavil postup do League One...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele