Čech a Dočkal jako značky. Jak funguje sportovní marketing v Česku?

Proč je Petr Čech nejvýznamnější českou sportovní značkou? Co marketingově pomohlo návratu Bořka Dočkala do české ligy? Jak se změnila Martina Sáblíková a na co je třeba si dávat pozor na sociálních sítích? Výkonný ředitel agentury Sport Invest Marketing Petr Hercík mluví v rozhovoru pro Eurofotbal o zákulisí českého sportovního marketingu.

Čechům bude v Anglii chybět zraněný kapitán Dočkal

České reprezentaci bude v pátečním úvodním utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Anglii ve Wembley a nejspíš i v úterní přípravě doma proti Brazílii chybět kapitán Bořek Dočkal. Třicetiletý záložník nestihl doléčit zranění lýtkového svalu, kvůli kterému chyběl v sestavě Sparty i v posledním ligovém utkání s Olomoucí.

Asistent Chytrý věří, že Dočkal i Vaclík budou k dispozici

Trenéři české reprezentace věří, že zraněný kapitán Bořek Dočkal a brankář Tomáš Vaclík nakonec budou národnímu týmu pro nadcházející zápasy v pátek v Anglii a v úterý s Brazílií k dispozici. Oba vynechali víkendová ligová utkání. Během nejbližších dvou dnů by mělo být o jejich stavu jasněji, Dočkal by už v úterý mohl začít s lehkým individuálním tréninkem.

Dočkal: Proti Plzni máme poslední šanci dotáhnout se na čelo

Podle záložníka Bořka Dočkala je pro Sparťany sobotní zápas s Plzní poslední možností přiblížit se čelu ligové tabulky. Letenský celek sice vyhrál všechny dosavadní jarní zápasy, ale kvůli nepovedenému podzimu ztrácí na druhou Viktorii 11 a na vedoucí Slavii 14 bodů.

Dočkalovi při návratu chyběl k naprosté spokojenosti jen gól

Bořek Dočkal v pátek zkompletoval svůj návrat z Číny do Sparty a hned o dva dny později už naskočil jako kapitán Pražanů do základní sestavy v ligovém šlágru s Ostravou. Přestože třicetiletý záložník nehrál soutěžní zápas od listopadu, neměl z utkání obavy. K výhře 3:2 přispěl kapitán české reprezentace asistencí před třetí brankou Letenských a k absolutní spokojenosti mu chybělo jen to, aby místo tyče v 10. minutě vstřelil při návratu gól.

Přestup Dočkala byl podle agenta několikaměsíční mravenčí prací

Za jeden z nejtěžších přestupů v kariéře považuje agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest přesun svého klienta Bořka Dočkala z čínského celku Henan Jianye do Sparty. Několikaměsíční strategickou prací zahrnující mimo jiné tlumení zajímavých nabídek se ale povedlo splnit přání hráče i Sparty, která kapitána reprezentace získala za ještě menší částku, než kterou byla připravena zaplatit.

Chci hrát za klub, na kterém mi záleží, řekl o Spartě Dočkal

Přestup, který se táhl několik měsíců, byl dotažen a reprezentační kapitán Bořek Dočkal se může těšit, že po dvou letech opět oblékne dres Sparty. Od chvíle, kdy se mu Letenští ozvali, odmítal ostatní nabídky a čekal, až ho čínský klub Che-nan Ťien-jie uvolní. Nyní chce pomoci Spartě v přerodu a vrátit na Letnou ligový titul.

Dočkal je zpátky ve Spartě, podepsal smlouvu na 3,5 roku

Kapitán českéreprezentace Bořek Dočkal se vrací do pražské Sparty, se kterou dnes podepsal smlouvu na tři a půl roku. Třicetiletý záložník, který minulý týden rozvázal kontrakt v čínském klubu Henan Jianye, by měl nastoupit už v nedělním ligovém utkání s Ostravou.

Dočkal rozvázal smlouvu v Číně a bude jednat se Spartou

Kapitán české reprezentace Bořek Dočkal rozvázal smlouvu v čínském klubu Henan Jianye a bude jednat s pražskou Spartou. Informovala o tom agentura Sport Invest, která Dočkala zastupuje.

Ščasný už v Dočkalův návrat do Sparty příliš nevěří

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný je spokojený, že se klubu podařilo včas získat vyhlédnuté posily. Ještě spokojenější by byl v případě návratu záložníka Bořka Dočkala z Číny, nicméně v příchod reprezentačního kapitána už příliš nevěří.

Se Spartou bude na soustředění trénovat i Dočkal

Hráči pražské Sparty dnes odletěli na soustředění do Španělska i s Bořkem Dočkalem. Kapitán národního týmu stále patří čínskému celku Che-nan Ťien-jie, se Spartou se bude připravovat na vlastní žádost. Čínská liga má nyní pauzu a začíná až v březnu.

Za poslední čtyři zápasy jsme ušli kus cesty, řekl Dočkal

Kapitán reprezentace Bořek Dočkal byl rád, že čeští reprezentanti i dnes proti Slovensku potvrdili zlepšující se formu. Národní tým v Edenu vyhrál 1:0 a udržel se ve druhé skupině Ligy národů, pro záložníka Philadelphie byl však předvedený výkon důležitější než konečné umístění v nové soutěži.

Nechceme kalkulovat, odmítá Dočkal před Slováky hru na remízu

Přestože českým reprezentantům stačí v pondělním závěrečném utkání skupiny Ligy národů se Slovenskem k udržení ve skupině B získat bod, kapitán Bořek Dočkal odmítá kalkulovat s hrou na remízu. Podle třicetiletého záložníka je důležité hlavně to, aby reprezentace navázala na zlepšené výkony ze tří zápasů pod trenérem Jaroslavem Šilhavým.

Chceme hrát se stejnou chutí jako minule, řekl Dočkal

Podle kapitána Bořka Dočkala panuje v české reprezentaci stejně dobrá atmosféra jako při říjnových úvodních utkáních pod novým trenérem Jaroslavem Šilhavým. Třicetiletý záložník věří, že národní tým odehraje čtvrteční přípravný duel v Polsku se stejnou chutí jako před měsícem zápasy na Slovensku a na Ukrajině.

Češi v zahraničí: Vrátili se Darida, Kalas i Mazuch. Černý se trefil za Jong Ajax

Brankář Tomáš Koubek se vrátil do branky Rennes. Poprvé v sezóně se po zranění kolena dostal na trávník Vladimír Darida z Herthy Berlín. Plná českých návratů byla také druhá anglická liga - po zranění už zase hrají obránci Kalas s Mazuchem a v základu Millwallu se objevil záložník Skalák. Ve druhé nejvyšší nizozemské soutěži se prosadili dva záložníci.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele