Češi v zahraničí: Skóroval Schick, ale nádherně pálili i Beneš s Jablonským

30.04.2018, 17:00
Aktuality
O víkendu se českým fotbalistům v zahraničí střelecky zadařilo. Z tradičních kanonýrů se trefil Patrick Schick z AS Řím, který se snad konečně rozjel. Poprvé se prosadil Bořek Dočkal v zámořské MLS. Jinak pálili hodně neobvyklí střelci jako obránci David Jablonský a Vít Beneš v bulharské, respektive maďarské lize. A šlo o hodně povedené branky. Mezi střelce se zapsal také záložník Jaroslav Navrátil v Eredivisie.

Německo


Pavel Kadeřábek po premiérové bundesligové brance v minulém kole ani tentokrát nechyběl v základní jedenáctce Hoffenheimu a přispěl k pátečnímu vítězství nad Hannoverem 3:1. Český reprezentant vydržel na trávníku až do závěrečného hvizdu. V 85. minutě dostal žlutou kartu za faul. Hoffenheim poskočil v tabulce na čtvrté místo, které by mu zaručilo pro příští sezónu Ligu mistrů.

Souboj českých záložníků v zápase Herthy Berlín s Augsburgem nakonec vítěze neměl. Utkání skončilo nerozhodně 2:2. Za domácí odehrál celý zápas Vladimír Darida, hostující Jan Morávek strávil na hřišti 82 minut, než jej vystřídal Janker.

Werder Brémy remizoval na domácím Weser Stadionu s Borussií Dortmund 1:1. V brance byl u toho Jiří Pavlenka a v obraně Theodor Gebre Selassie. Oba odehráli celý zápas. Navrch byl na lavičce připraven náhradní brankář Jaroslav Drobný.

Anglie


Aleš Matějů ani Jiří Skalák se nedostali do nominace Brigtonu pro zápas Premier League v Burnley, kde Rackové uhráli remízu 0:0. Matějů si alespoň připsal start v Premier League 2 za rezervu. Proti Middlesbrough odehrál celé utkání a přispěl k výhře Brightonu 3:0.

Také Petr Čech za Arsenal tentokrát nechytal. V duelu na hřišti Manchesteru United dostal přednost David Ospina. Utkání strávil Čech na lavičce. Gunners po gólu Fellainiho v nastavení prohráli 1:2.

Obránce Tomáš Kalas naskočil do utkání Fulhamu se Sunderlandem v 90. minutě, kdy vystřídal Toma Carneyho. Fulham vyhrál 2:1 a stále drží naději na druhé místo v tabulce Championship a tím pádem i přímý postup do Premier League.

Matěj Vydra nastoupil za Derby County na hřišti Aston Villy v 68. minutě místo Lawrence. Vedení 1:0 se ale Beranům až do konce nepodařilo udržet a zápas skončil nerozhodně 1:1. Derby však před závěrečným kolem stále drží šesté místo, které zaručuje play-off o postup.

Už ve 14. minutě zápasu šel obránce Hullu Ondřej Mazuch na hřiště z lavičky náhradníků, aby vystřídal zraněného MacDonalda. Tigers měli těžkého soupeře a Cardiffu, jenž s Fulhamem bojuje o druhé postupové místo do Premier League, nakonec podlehli 0:2.

Daniel Pudil odehrál celý zápas za Sheffield Wednesday na hřišti už jistě postupujícího Wolverhamptonu a přispěl k cenné bezbrankové remíze 0:0. Owls jsou v tabulce kolo před koncem soutěže na 16. místě s bezpečným náskokem na sestupové pásmo.

Burton Albion stále tvrdě bojuje o záchranu v Championship a naději udržel i vítězstvím nad Boltonem 2:0. Obránce Tomáš Egert tentokrát nebyl ani na lavičce.

Itálie


Podruhé za sebou se v italské lize za AS Řím trefil Patrik Schick. V zápase s Chievem Verona otevřel skóre už v 9. minutě. Naběhl si na centr Nainggolana a placírkou ze zhruba 7 metrů uklidil míč do sítě. Schick odehrál 60 minut, Římané nakonec vyhráli 4:1 a solidně se naladili na odvetu semifinále Ligy mistrů s Liverpoolem.



Obránce Stefan Simič sledoval z lavičky důležité vítězství Crotone 4:1 nad Sassuolem, které může hrát velkou roli v boji o záchranu. Na patnáctém místě má na sestupovou osmnáctou příčku náskok právě tři body.

Udine remizovalo v Beneventu 3:3 a pod novým trenérem Igorem Tudorem zastavilo sérii 11 porážek v řadě. Asistoval u toho i Antonín Barák, který ovšem odehrál pouze první poločas, který skončil nerozhodně 1:1. Další Čech Jakub Jankto chyběl kvůli trestu za žluté karty.

Záložník Ladislav Krejčí se tentokrát z lavičky na hřiště nedostal. Jeho Bologna prohrála doma s AC Milán 1:2.

Pouze z lavičky náhradníků sledoval Libor Kozák ve druhé italské lize vítězství Bari nad Entellou 1:0.

Celých 85 minut odehrál za Cremonese na půdě Spezie záložník Roman Macek, který v Cremoně hostuje z Juventusu. Jeho mužstvo ovšem krátce po jeho vystřídání inkasovalo a prohrálo 0:1.

Francie


V základní sestavě Bordeaux nechyběl zkušený záložník Jaroslav Plašil. Proti Dijonu odehrál 66 minut a pak ho vystřídal Meite. Bordeaux vyhrálo 3:1.

Brankář Tomáš Koubek přispěl k vítězství Rennes nad Toulouse 2:1. Českého reprezentanta překonal pouze spoluhráč Gnagnon vlastním gólem v 17. minutě. Rennes však duel dokázalo otočit a drží se v boji o páté místo, které bude znamenat postup do kvalifikace Evropské ligy.

Belgie


Fotbalisté Genku v belgické lize remizovali s Bruggami 1:1. Český obránce Jakub Brabec tentokrát nebyl ani na lavičce náhradníků.

Lokeren ve skupině o Evropskou ligu vyhrál 2:0 na půdě Eupenu. Záložník Lukáš Mareček odehrál celých 90 minut. Lokeren vévodí tabulce skupiny B se čtyřbodovým náskokem na St. Truiden.

Nizozemsko


Záložník Jaroslav Navrátil se gólově prosadil v dresu Heraclesu Almelo proti Utrechtu. V 5. minutě utkání zvyšoval krásnou ranou z voleje na 2:0. Utkání ovšem nakonec skončilo nerozhodně 2:2.



Dánsko


Obránce Michael Lüftner přispěl k vítězství Kodaně 3:2 na hřišti Horsensu. Odehrál celých 90 minut. V tabulce skupiny o titul bojuje Kodaň o třetí místo, které dává naději na postup do Evropské ligy.

Švýcarsko


Basilej zvítězila ve švýcarské lize nad Thunem vysoko 6:1. Podíleli se na tom i dva čeští reprezentanti. Brankář Tomáš Vaclík i obránce Marek Suchý odehráli celé utkání.

Skotsko


Brankář Tomáš Černý se podílel na remíze Particku Thistle 1:1 na hřišti St. Johnstone ve skupině o záchranu. Partick na cenný bod dosáhl až díky penaltě v 89. minutě. Nakonec ale může mít cenu zlata. Černého klub je momentálně na pátém místě, které znamená baráž o účast v nejvyšší soutěži. Na přímé sestupové místo má dvoubodový náskok.

Turecko



Antalyaspor hrál doma s Trabzonsporem a nakonec prohrál 1:2. Na hřišti se potkali dva čeští obránci. Ondřej Čelůstka v domácích barvách hrál do 86. minuty, než jej vystřídal Danilo. V hsotujícím dresu strávil Filip Novák na trávníku kompletních 90 minut.

Záložník David Pavelka hrál celé utkání za Kasimpasu proti Fenerbahce Istanbul. Jeho tým sice vyrovnal na začátku druhé půle díky vlastní brance Slováka Martina Škrteľa na 1:1. Nakonec ale prohrál 1:4.

USA


Bořek Dočkal se poprvé střelecky prosadil v dresu Philadeplphie Union. Bombou pod břevno rozhodl o vítězství 3:2 nad DC United.



Polsko


Adam Hloušek nastoupil na levé straně obrany Legie Varšava proti Koroně Kielce a odehrál kompletních 90 minut. Legia zvítězila 3:1 a dál bojuje o mistrovský titul. Na straně hostů chyběl v nominaci obránce Radek Dejmek.

Ve skupině o udržení se v páteční předehrávce na půdě Arky Gdyně střelecky prosadil útočník Piastu Gliwice Michal Papadopulos. Do zápasu naskočil v 72. minutě a minutu před koncem pečetil vysoké vítězství svého týmu 5:1.

Útočník Jakub Mareš zvládl 73 minut v dresu Zaglebie Lubin na hřišti Wisly Plock. Z trávníku šel za stavu 1:1, přičemž u branky Tuszynskiho z 37. minuty si Mareš připsal asistenci. V nastaveném čase pak Zaglebie dostalo výhodu penalty, kterou také využilo, a odvezlo si vítězství 2:1.

Nepříjemnou ztrátu v boji o mistrovský titul utrpěla Jagiellonia Bialystok. V domácím utkání podlehla Wisle Krakow 0:1. Celý zápas odehrál za domácí záložník Martin Pospíšil. Útočník Zdeněk Ondrášek se na straně Wisly do hry nedostal.

Rakousko


Obránce Patrizio Stronati se poprvé od února dostal na hřiště v sestavě Austrie Vídeň a proti Mattersburgu odehrál celých 90 minut. Fialky však prohrály doma 2:3, když rozhodující branku dostaly ve druhé minutě nastaveného času. V tabulce je Austria sedmá, daleko od evropských pohárů i sestupového ohrožení.

Chorvatsko


Obránce Jan Lecjaks nastoupil v základní sestavě Dinama Záhřeb proti Rijece a odehrál celé utkání. Jeho tým ovšem prohrál 0:1 a jeho komfortní náskok na čele tabulky se začíná tenčit. Rijeka už ztrácí jen šest bodů.

Izrael


Hapoel Beer Ševa remizoval na půdě Bnei Yehuda 1:1. Útočník Tomáš Pekhart hrál od 76. minuty. V 83. minutě dostal žlutou kartu.

Ve skupině o záchranu Maccabi Petah Tikva prohrálo na hřišti Hapoelu Acre 1:2. Maccabi přišlo o vedení v tabulce, nicméně z hlediska záchrany je zcela v bezpečí. Tomáš Sivok tentokrát do zápasu nezasáhl.

Slovensko


Brankář Patrik Macej nezabránil nečekaně hladké porážce Dunajské Stredy s Trenčínem 0:3. Utkání odchytal celé, takže jeho náhradník Martin Jedlička do hry nezasáhl.

Ve slovenské skupině o titul porazila Žilina Ružomberok 3:0. Na domácí straně tentokrát pauzíroval obránce Filip Kaša, brankář Aleš Mandous zůstal jako obvykle mezi náhradníky. Za hosty odehrál celý zápas útočník David Čapek. Další Čech Erik Daniel byl střídán po prvním poločase.

K vítězství Senice v Michalovcích 2:1 přispěl svou troškou také obránce Jurij Medveděv, jenž naskočil do hry v 78. minutě místo Herrery. Senica díky druhému vítězství za sebou poskočila z poslední pozice na předposlední, která znamená baráž o udržení.

Podbrezová porazila v dalším utkání záchranářské skupiny Nitru 1:0. Český fotbalista Ondřej Vencl zůstal v hostujícím dresu pouze nevyužitým náhradníkem.

Zlaté Moravce rozstřílely doma Prešov 4:0. Od začátku duelu byl na hřišti exzlínský Robert Bartolomeu, který byl vystřídán v 74. minutě. Krátce se na tak na trávníku potkal s Ondřejem Šašinkou, jenž naskočil v 69. minutě na hřiště místo Urgeľy. V prešovském dresu odehrál celé utkání útočník Petr Hošek.

Maďarsko


Obránce Vít Beneš se poprvé trefil v maďarské lize a hned to byla vítězná branka. Jeho Vasas Budapešť vyhrál na půdě Debrecínu 3:2. Beneš v 52. minutě zvyšoval už na 3:0 luxusním volejem. Pak ale hosté dostali červenou kartu a domácí díky dvěma slepeným brankám snížili na konečných 2:3. Vasas se díky vítězství posunul ze sestupových pozic a momentálně je desátý.

Benešův gól v čase 3:35



Útočník Michael Rabušic chyběl v sestavě Haladasu pro zápas na hřišti Ferencvárose Budapešť. Jeho tým prohrál 1:2.

Bulharsko


Obránce David Jablonský přispěl k vítězství Levski Sofia na hřišti Beroe Stara Zagora 4:0 úvodním gólem. Vítězství bylo důležité v boji o play-off o Evropskou ligu. Levski díky výhře poskočilo před svého soupeře na třetí místo tabulky.

Jablonského gól v čase 1:35



Kazachstán


Egon Vůch zůstal pouze na lavičce náhradníků v zápase jeho Šachtaru Karagandy na hřišti Akžajyku, který skončil remízou 1:1.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (118)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Btw ten Pavlenka měl ohromnou zásluhu na remíze viz https://streamable.com/a5ppq

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Baronne

Reagovat
Kucka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
zelda

Reagovat
zelda
Reagovat
smazaný uživatel

Don't believe these guys. Pavleka is shit and he really should stay at Werder Bremen.

Reagovat
pepinho2

he didn't even score a goal

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělé

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nějáký fanoušek Dortmundu.

Reagovat
PBLead

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo to byl fanoušek Werderu?

Reagovat
Posledni Kovboj

pro lidi, ktery neoplyvaj schopnosti rozsifrovat psanou komunikaci, je tam jako napoveda vedle nicku logo klubu

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem to tam nečetl, takže jsem to nevěděl. A klidně by to mohl napsat i fanoušek Dortmundu ze srandy. Moc na sílu kovbůjku.

Reagovat
Posledni Kovboj

tak to je ale smula

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
stas87

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
smazaný uživatel

patří k nejlepším brankářům bundesligy tuhle sezonu, obrovský překvapení, snad mu to vydrží. Jinak ten obránce Werderu (13) to je fakt traged

Reagovat
stas87

Veljkovic no...podla mna hrava kvoli tomu, ze je vyrazne mladsi ako Langkamp a klub ho planuje v buducnu predat. Podla mna zacina byt jasne, ze Moisander-Langkamp je lepsia a hlavne skusenejsia dvojica stoperov. Langkamp prisiel v zime z Herthy robit nahradnika a ked nastupil, tak nechyboval a posobil istejsim dojmom. Veljkovic ma nepresnu rozohravku, proti RB v domacom zapase priserne rozohral myslim na Gebreho a potom siel Werner na Pavlenku sam a ten ho vychytal. Vcera som pri tej jeho chujovine pästou buchol do stola s tym, ze degradoval snahu celeho timu a ze z toho urcite padne gol.

A Gebre tam mal prave jeden dost dolezity odkop po tej zrdke. Ak by to neodpalil, tak je z toho gol.

Pavlenka je v zostave kola a tu v suhrne je len to, ze nastupil. To mi pride trosku odflaknute, kedze jeho vykon bol vcera vynikajuci.

Reagovat
smazaný uživatel

To je klasický čechismus, nevážíme si toho dostatečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Posledni Kovboj

strasny

Reagovat
smazaný uživatel

dík za info...já jsem měl vsazeno na Dortmund

Ale zákroky parádní

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou fakt skvělé zákroky jsem zvědavý, jestli ho už v létě bude chtít lepší klub

Reagovat
oli9

Po sezoně pujde jinam...do lepšího samozřejmě

Reagovat
Pablos

zabiják přeju mu to

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

ale v 80. minutě ten obránce luxusně vyrušil ofsajd

Reagovat
kiciN

ja jsem cumel jak puk co tam ta lampa dela

Reagovat
kilobyte

Ten byl mimo při každé akci v tom sestřihu.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

jak tam zmatene poskakuje

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
kiciN

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole a teď babo raď. Pavlenka nebo Koubek.

Vaclík podle mě pomalu začíná strádat.

Reagovat
tnt03

Vaclík aktuálně asi na 3. pozici. Pavlenka bych řekl 1. :)

Reagovat
LeonardoUžoa

TenSancho se taky jeví velice nadějně, to vypadá, že Dortmund po době udělal dobrej nákup mladýho hráče.

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
tnt03

Ten hraje fakt super. Chtělo by to aby přišla rozumná nabídka :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
shitcool

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
smazaný uživatel

Soudit MLS podle tohodle videa s Borkem, tak si myslim, ze to je nejakej prales Tohle je tam normalni?

Reagovat
Uwe háže buly

Docela jo. Ale určitá skupinka lidí ti tu bude tvrdit, jak je to lepší jak naše liga

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je hodně slabej odvar.

Reagovat
smazaný uživatel

jakoze normalne je to braneni duslednejsi?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Posledni Kovboj

FIFA na easy obtiznost

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

uz mlcim

Reagovat
smazaný uživatel

tohle americké pojetí fotbalu je jedno velké klišé

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
mistr129

Reagovat
PBLead

to je strašný

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 90. minuta a skóre 4:2, co bys chtěl

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

Okres.

Reagovat
kvasha16

wow

Reagovat
shitcool

Reagovat
uff

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
jany kozak

Benes

Reagovat
Baronne

Reagovat
Stannis Baratheon

Jestli dal někdo luxusní volej, tak spíš ten Jablonský

Reagovat
Uwe háže buly

Co ten Macej, měl by na to chytat někde v lepším českém týmu?

Reagovat
ThePigFeathers

Pavlenka je GOD, to není možný co předvádí tuhle sezonu ..... Jasná jednička reprezentace!

Reagovat
smazaný uživatel

Jednička nevím no, zrovna proti Uruguay moc neoslnil. Každopádně s Vaclíkem jasná dvojice. Koubek číslo 3

Reagovat
smazaný uživatel

Vaclík trojka

Reagovat
smazaný uživatel

Fandi, ale zůstaň člověkem

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy jsem nepochopil, proč by Vaclík měl bejt jednička nebo dvojka. V repre výkony nulový, v lize chytá ve Švýcarsku. Co ho staví do role jedničky?

Reagovat
Uwe háže buly

V tuhle chvíli to, že je v reprezentaci nejdýl a má nejvíc zkušeností

Reagovat
Mirek na tenisu

Jezdí mezi prvními na srazy. Mr. Yoda má dochvilnost rád. .... Faclikovi chybí aspoň 10 čísel do výšky a nepomůže mu ani že si roluje stulpny do půlky stehen.

Reagovat
mistr129

Schick dal gól, ALE dali ho i další?

Reagovat
Azazelo RD

No, nejprve jsem si myslel, že jsi první exot, co nečte ani titulek.

Reagovat
Spalovač šancí

Brabec s Krejčím asi dost v zadeli

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec bych se nedivil, kdyby se oba v létě objevili ve Spartě

Reagovat
smazaný uživatel

Brabec klidně. Stopera potřebujeme jak sůl a on je kvalitní. Ale Krejčí snad ne. Zbytečně by zabral místo Plavšičovi a nerad bych zas viděl sto ofsajdů a dvě stě centrů na tribunu za zápas.

Reagovat
Mirek na tenisu

Vykulené Oko Brabec momentálně vystupuje jako odborník v kabaretu Studio fotbal ČT stréca Čapůna ale to je asi jiný pták že ano?

Reagovat
smazaný uživatel

Shickulka

Reagovat
Andis

Zníš jak Tepkulka těmahle výrazama

Reagovat
smazaný uživatel

Andiska nerad Tepkulky?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Petrák dal gól

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co?! Takovou událost nepamatuju. To i Zlámal má víc gólů, myslím...

Reagovat
smazaný uživatel

mohli jsme mit dalsiho hrace v BL, ale on v tom uz asi postupujicim Norimberku moc nehraje

Reagovat
db18

Končí mu smlouva... kdo ví, kam pak jeho cesty zamíří.

Reagovat
ondrasch77

Že by k Číňanům?

Reagovat
db18

Tam zatím chtějí vykoupit ligu. Já doufám, že ho LM naláká k nám.

Reagovat
ondrasch77

Tak to třeba Slavie taky nebo třeba aspoň na EL, on je tuším jejich odchovanec...

Vím, že dřív hrál docela v poho, ale podle statistik letos nic moc, v zápase jsem ho neviděl...

A k tomu vykupování, Míra sám prohlásil, že pokud budeme hrát poháry, tak pustá max. 1 hráče, tak jsem zvědav, jak to s tím výkupem bude

Reagovat
db18

Protože nechce hrát stopera...

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych klidně zkusil Jablonskýho povolat do repre. má fakt parádní sezonu

Reagovat
Posledni Kovboj

tak se zase uklidnime

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
db18

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika...Ještě Ondráška na hrot

Reagovat
smazaný uživatel

Shick vypadá jak Alan Delon za malda

Reagovat
Fodbalysta

Kozák by mohl přijít v létě se rozehrát do Opavy.. budou potřebovat posily do ligy

Reagovat
Mirek na tenisu

Beneš? To je ten komik z Gablonz?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele