Češi v zahraničí: Schick i Kadeřábek oslavili první ligové góly!

23.04.2018, 15:05
Aktuality
Patrik Schick se poprvé v dresu AS Řím gólově prosadil v ligovém utkání. Hlavou skóroval na hřišti SPALu. Premiérovou branku v bundeslize zapsal také obránce Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu. V anglické druhé lize se parádní asistencí blýskl obránce Fulhamu Tomáš Kalas a brankář Marek Štěch zase slavil postup do League One...

Anglie


Petr Čech dostal tentokrát v Premier League volno a místo něj chytal David Ospina. Arsenal porazil West Ham díky povedenému závěru 4:1.

Tomáš Kalas po čase znovu nastoupil za Fulham. Z lavičky naskočil do zápasu na hřišti Millwallu, když v 83. minutě vystřídal Lucase Piazona. I v tak krátkém čase stihl asistenci na gól Aleksandra Mitroviče, který upravil na konečných 3:0. A stálo to za to. Kalas se nadechl k velkému sólu, a následně vymyslel přihrávku do výborné pozice.



Fulhamu patří v tabulce druhé anglické ligy třetí místo s jednobodovou ztrátou na přímý postup, který zatím drží Cardiff. Ten má ovšem ještě zápas k dobru.

Derby County prohrálo v domácím prostředí s Middlesbrough 1:2 a už dokonce vypadlo i z elitní šestky, která zaručuje postup do play-off. Matěj Vydra odehrál 63 minut, pak byl vystřídán.

Za Sheffield Wednesday odehrál celý zápas Daniel Pudil. S Readingem si jeho tým poradil jednoznačně 3:0.

Burton Albion vyhrál díky obratu v závěru zápasu na hřišti Sunderlandu a poslal ho do třetí ligy. Sám navíc oživil své naděje na záchranu, byť stále dvě kola před koncem ztrácí dva body. Obránce Tomáš Egert se v nominaci hostů neobjevil.

Hull remizoval v divokém zápase v Bristolu 5:5. Obránce Ondřej Mazuch v nominaci hostů nebyl.

Do třetí ligy postoupil s Lutonem český brankář Marek Štěch. Po remíze 1:1 v Carlisle si zajistil druhé místo. Štěch zůstal na lavičce náhradníků a pak se podělil o postupovou radost na twitteru.



Itálie


Patrik Schick nastoupil v základní sestavě AS Řím a dočkal se konečně první branky v Serii A. Na hřišti SPALu zvyšoval v 59. minutě na 3:0.



Poslední dvě minuty si za Bolognu zahrál na hřišti Cagliari záložník Ladislav Krejčí. Utkání skončilo nerozhodně 0:0.

I dál pokračuje mizérie fotbalistů Udine. S Crotone doma Zebry prohrály 1:2. V základní sestavě nastoupil Antonín Barák a odehrál celé utkání. Jakub Jankto naskočil v 62. minutě místo Maxiho Lopeze. Hned o šest minut později obdržel žlutou kartu. Na straně hostů byl po celý zápas na lavici náhradníků obránce Stefan Simič. Po jedenácté porážce v řadě má Udine na záchranu stále náskok 4 bodů.

Celý zápas za Cremonese odehrál záložník Roman Macek. Jeho mužstvo ovšem podlehlo doma Ascoli 1:2.

Celé utkání na lavičce naopak strávil útočník Bari Libor Kozák. Z první řady viděl ve Foggii remízu 1:1.

Německo


Vladimír Darida odehrál za Herthu Berlín celé utkání ve Frankfurtu a pomohl týmu k vítězství 3:0.

První gól v bundeslize si ve svém 77. zápase připsal obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek. Na konci prvního poločasu v Lipsku zvyšoval už na 3:0. Hosté si nakonec odvezli tři body za vítězství 5:2.



V sestavě Werderu Brémy ani tentokrát nechybělo české duo Theo Gebre Selassie a Jiří Pavlenka. Ve Stuttgartu ovšem jejich mužstvo na body nedosáhlo a prohrálo 0:2. V tabulce jsou ale Brémy v relativním bezpečí. Tři kola před koncem mají na barážovu příčku náskok sedmi bodů.

Francie


Jaroslav Plašil odehrál v dresu Girondins Bordeaux proti Paris Saint Germain 79 minut. Střídal krátce poté, co už jistý francouzský mistr vstřelil vedoucí branku. PSG nakonec zápas vyhrálo 1:0.

Turecko


Kasimpasa podlehla v turecké lize Konyasporu. U porážky 0:2 figuroval na její straně také český záložník David Pavelka, který nastoupil v základní sestavě a na trávníku byl až do závěrečného hvizdu.

Švýcarsko


Brankář Tomáš Vaclík i obránce Marek Suchý byli u remízy Basileje 2:2 na hřišti Sionu. Oba odehráli celých 90 minut.

Skotsko


Brankář Tomáš Černý se po dvou zápasech vrátil do sestavy Particku Thistle a pomohl k vítězství 2:1 nad Hamiltonem, které klub dostalo z poslední příčky tabulky skupiny o udržení. V šesté minutě nastaveného času dostal žlutou kartu.

Belgie


Genk porazil ve skupině o titul 2:1 Anderlecht. Obránce Jakub Brabec sledoval celé utkání z lavičky, do hry se nedostal.

Polsko


Útočník Jakub Mareš odehrál za Zaglebie Lubin celý zápas proti Lechu Poznaň. Do statistik se ale tentokrát zapsal pouze žlutou kartou.

Jagiellonia Bialystok se oklepala ze série tří porážek a zvítězila 3:0 v Kielcích nad Koronou. Na druhou branku přihrával český záložník Martin Pospíšil, který nastoupil v základu a hrál do 73. minuty, než byl vystřídán. V sestavě domácí Korony tentokrát chyběl obránce Radek Dejmek.

Obránce Adam Hloušek odehrál celé utkání za Legii Varšava v Krakově proti Wisle a pomohl k důležitému vítězství 1:0. Od 62. minuty totiž Legia hrála o deseti. Hned o čtyři minuty později se dostal do hry na domácí straně útočník Zdeněk Ondrášek. K vyrovnání ovšem nepomohl.

Pouze jako náhradník sledoval útočník Michal Papadopulos zápas svého Piastu Gliwice s Pogoní Štětín, který skončil nerozhodně 0:0. Piast se stále drží těsně nad sestupovou hranou.

Dánsko


FC Kodaň ve skupině o titul porazil Horsens jasně 4:1. Český obránce Michael Lüftner to viděl pouze z lavičky náhradníků. V tabulce je Kodaň čtvrtá, těsně za pohárovými příčkami.

Izrael


Tomáš Sivok nastoupil v dresu Maccabi Petah Tikva proti Maccabi Haifa od začátku a vydržel na hřišti až do závěrečného hvizdu. Jeho tým prohrál 0:1 a český obránce dostal v 70. minutě žlutou kartu.

Izraelskou ligu vede o sedm bodů Hapoel Beer Ševa, který v posledním kole vysoko vyhrál na půdě Maccabi Netanya 5:1. Český útočník Tomáš Pekhart byl u toho od 76. minuty, kdy vystřídal autora dvou branek Bena Sahara.

USA


Bořek Dočkal zapsal do statistik kompletních 90 minut v dresu Philadelphie Union na hřišti Dallasu. Hosté však prohráli 0:2 a momentálně jsou pět zápasů bez vítězství.

Maďarsko


Obránce Vít Beneš odehrál celých 90 minut za Vasas Budapešť proti Mezökövesdu. Remíza 0:0 nic neřeší ani pro jednoho ze soupeřů. Vasas je poslední, hosté hned nad ním.

Haladas remizoval s Balmazujvarosem 0:0. Útočník Michael Rabušic tentokrát v nominaci na zápas nebyl.

Slovensko


Ružomberok obral doma o body vedoucí Trnavu po bezbrankové remíze 0:0. Erik Daniel odehrál za domácí celé utkání. V 61. minutě pak do hry přišel i další Čech David Čapek místo Štefana Gerece.

Obránce Filip Kaša odehrál celý zápas za Žilinu proti Dunajské Stredě. U vítězství hostů 3:2 byl na jejich straně brankář Patrik Macej. Na lavičkách byli i dva čeští náhradní brankáři. Aleš Mandous na straně Žiliny a Martin Jedlička na straně Dunajské Stredy.

Senica porazila ve skupině o záchranu Podbrezovou 1:0. Od 82. minuty k tomu přispěl i obránce Jurij Medveděv, další český fotbalista Jan Suchan zápas sledoval z domácí lavičky.

Za Zlaté Moravce odehrál proti Michalovcům 63 minut záložník Robert Bartolomeu. V 72. minutě se k němu přidal i útočník Ondřej Šašinka. Utkání skončilo nerozhodně 2:2.

Kazachstán


Egon Vůch byl při zápase Šachtaru Karagandy s Aktobe, který skončil 1:1 pouze na lavičce náhradníků domácího týmu.

Chorvatsko


Obránce Jan Lecjaks nastoupil za Dinamo Záhřeb v nastaveném čase do šlágru chorvatské ligy proti Hajduku Split. Dinamo porazilo největšího konkurenta na jeho hřišti 2:1.

Bulharsko


Levski Sofia porazil doma v bulharské lize Vereju Stara Zagora 2:0. Obránce David Jablonský tentokrát v sestavě chyběl.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (88)

Přidat komentář
kylo ren

Snad se schick probere

Reagovat
dextroza_m

Snad se jich probere daleko víc Třeba jednonohý fotbalista Láďa "THE BOMBER" Krejčí...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten už je ztracenej.

Reagovat
Kucka

Di Francesco, kterej hraje na jeho postu, má letos 1+3, tak moc nechápu, proč Láďa nehraje víc (protože není relativně mladej Ital?).

Reagovat
Baronne

Takže to vlastně chápeš

Reagovat
Kucka

Reagovat
Maverick 65

Jak se má probrat když ho v celý sezoně dal hrát na 10 zápasů, v drtivý většině střídal.. píšeš to jak kdyby podával pravidelně špatný výkony, ale on nemá jak podávat jakýkoliv výkony

Reagovat
Beči

A jak by se podle tebe měl probrat, když dostává šanci většinou na minutu či dvě?

Reagovat
smazaný uživatel

Vyřadí Liverpool

Reagovat
oli9

Kalas slušně si troufl

Reagovat
Kucka

udělal si tam dobrou dálnici

Reagovat
hyper01

Reagovat
tnt03

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

"Kalas se nadechl k velkému sólu..." typicky jako stoper - běžím rovně, občas trochu zatočím Ale udělal všechno dobře

(já jen, že z toho textu to mohlo vyvolat dojem nezničitelného slalomu)

Reagovat
widlak

Připomnělo mi to sólo, které jsem dal jako starší žák. Taky jsem se na stoperu dostal k míči a před sebou uviděl prostor. Vzal jsem to skoro napřímo středem, sem tam ode mě odpadl nějaký obránce. Když jsem si obhodil posledního a běžel sám na brankáře, tak rozhodčí odpískal ofsajd, ve kterým stál spoluhráč u postranní čáry.

Kokot, ale vzhledem k tomu, že bych tu šanci beztak zazdil, tak možná ještěže tak

Reagovat
icka

Reagovat
Omanomet

Od teď bude Schick hrát výborně! A Kalas snad bude dostávat více prostoru..

Reagovat
Stannis Baratheon

oni ho moc nestavěj asi jen posledních 5-6 zápasů, předtím hrál pravidelně v základu.

Reagovat
kylo ren

God of war je doma

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Martens14

Brabec a krejčí, ti už si snad pořádně nekopnou.

Reagovat
oli9

Krejčí max Liberec

Reagovat
Beči

To naprosté odstřihnutí ani u jednoho z nich nechápu. Krejčí minulou sezónu rozhodně nehrál tak špatně, aby dostával šance maximálně na dvě minuty a Brabec byl jednu dobu jeden z nejlepších stoperů v Belgické lize. Pak podal několik horších výkonů a naprosto ho odstřihli, nebyl ani na lavičce, to prostě nepobírám.

Reagovat
Baronne

Braber prej podle Gent diskuzí měl příšernou rozehrávku, že měl pomalu zakázáno posílat přihrávku dopředu.

Reagovat
iHawX

Dočkal ve Philly teda zatím strašný, si říkali, jakýho si tam přivedli playmakera a on jim to tam akorát odchodí

Reagovat
smazaný uživatel

Tys ho tam viděl hrát?

Reagovat
iHawX

Snad ke každýmu zápasu MLS se dá na youtube najít rozšířený highlights, není to jako sledovat celej zápas, ale když tam nic nepředvede během těch důležitejch momentů, který jsou sestřiháný do toho videa, tak to jinak asi taky hitparáda moc nebude. Je pravda, že ale úplně na nic hraje celej tým, snad kromě brankáře, což je na MLS taky rarita. Navíc si na Bořka stěžujou i amíci na netu.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže neviděl. Tudíž nevíš.

Reagovat
Shevchenko

Tys ho tam viděl hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Proto o něm nemelu sračky o tom jak to tam odchodí.

Reagovat
Shevchenko

Naopak, meleš sračky neustále

Reagovat
smazaný uživatel

Nemelu. To ti sračky hučí v hlavě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě očividně taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, nám všem tady.

Reagovat
smazaný uživatel

No očividně jo. Já tady sračky rozhodně nepíšu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
PJ

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Baronne

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

A co ty? Viděls ho tam hrát nebo se jen tupě tlemíš? Pokud tvrdí, že tam ty zápasy odchodí, tak očekávám, že nějáké zápasy viděl, tak jsem se zeptal. Ukázalo se, že to jsou zase jen tupé řeči.

Reagovat
fenixLFC

videl toho ovela viac nez ty takze ma jeho nazor vacsiu cenu nez tvoj

Reagovat
smazaný uživatel

No dpc. Já se tady fakt bavím se samýma idiotama. Pokud tvrdí, že tam ty zápasy odchodí, tak je musí vidět. Nějáký sestřih mu je k ničemu, aby mohl toto tvrdit. Takže to byl zase výblitek hloupého čecháčka a další hned přiběhli ho obhajovat.

Reagovat
Riviera Kid

Všichni jsme idioti, jenom ty si letadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď mám zase pravdu, takže ano. Ne všichni. Ale ty určitě.

Reagovat
Riviera Kid

Já? Vždyť jsem se s tebou vůbec o ničem nedohadoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Ten debilní komentář sis mohl odpustit.

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý psycho

Reagovat
kvasha16

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Frank Lampard 8

Novák, Čelůstka, Vacek...?

Reagovat
Omanomet

chybí no ... Novák 90 minut prohra 0:2

Reagovat
TheMally11

Čelůstka hraje až dnes, respektive už prohrál 4:1 hrál 90. minut

Reagovat
Miguel19

Krejčí solidní propad. Loni skoro 3000 minut, teďka ani ne 400...

Reagovat
TheTopFootbaler

*propadák

Reagovat
iamek

V Bologni ho nemají moc fajn rádi. Netuším proč.

Reagovat
REPLIKATOR

Schick konečně

Reagovat
oli9

Reagovat
Achašveróš

Já moc nesledoval Championship, ale Sunderland spadl?

Reagovat
REPLIKATOR

15.12.2017 17:58 - Sunderlandu hrozí rok bez domácí výhry

Sunderland hraje zítra doma s Fulhamem a pokud nezvítězí, nevyhraje před vlastními fanoušky více než rok. Druholigový anglický klub se z triumfu na Stadium of Light naposledy radoval 17. prosince loňského roku, tehdy přehrál Watford. (dailymail.co.uk)

21.04.2018 19:08 - Sunderland sestoupil podruhé v řadě

Fotbalisté Sunderlandu padají o soutěž níž druhý rok po sobě. Po loňském sestupu z Premier League se rozloučí i s The Championship. Rozhodla o tom sobotní porážka s Burtonem na domácím hřišti.

Reagovat
TheTopFootbaler

Tak to je bomba, ti už se z toho nevyhrabou.

Reagovat
smazaný uživatel

snad

Reagovat
Busby babes
Reagovat
smazaný uživatel

Co provedli?

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro to připomíná takovou tu malou českou škodolibost.

Reagovat
Tommy the Gunner

Jeste by mohli spadnout do League Two

Reagovat
db18

Jonas Hector prodloužil

Hodně sympatický krok, jsem ale zvědavý, jestli nešlo jen o krok k úpravě výkupní klauzule.

Reagovat
Rudnevs

Paráda, je pekné vidieť, že i v dnešnej dobe sa stále nájde pár hráčov, ktorým záleží na osude klubu, ktorý ho vychoval...

Zvlásť u Hectora som to po tom, čo z Berlina odchádzal s plačom, nečakal.

Reagovat
smazaný uživatel

Chystajú sa podojiť Bayern

Reagovat
Liquid

Tak on to byl dokonce první gól Kadeře v bundeslize jo? Tak to jsem ten svůj první navštívený zápas v zahraničí dobře trefil.

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

Díky redakci za tyhle souhrny

Reagovat
h8_sfatto

víc než Schick se načekal ten fanoušek s jeho účesem, konečně nebude za ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele