Dočkal má z Číny pozitivní dojmy, věří, že bude dál reprezentovat

Bořek Dočkal je připraven na to, že od něj budou v jeho novém čínském působišti hodně očekávat. Věří, že přestup ze Sparty do Henanu Jianye je dobrou volbou a že exotická destinace nezkomplikuje jeho budoucnost v reprezentaci. Na Letnou by se rád jednou vrátil.

Dočkal už je hráčem čínského Henanu Jianye

Český reprezentant Bořek Dočkal definitivně přestoupil ze Sparty do čínského Henanu Jianye. Transfer oficiálně potvrdily oba kluby. Osmadvacetiletý záložník úspěšně prošel v novém působišti zdravotní prohlídkou a následně podepsal s třináctým celkem minulé sezony tamní ligy tříletou smlouvu.

Sparta potvrdila, že Dočkal jedná v Číně o angažmá

Trenér Sparty Tomáš Požár potvrdil, že záložník Bořek Dočkal dostal od klubu svolení odcestovat do Číny a jednat tam o případném přestupu. O českého reprezentanta stojí třináctý celek minulé sezony čínské ligy Henan Jianye, který za něj údajně nabízí až 230 milionů korun.

Sparťan Dočkal odletěl do Číny a přiblížil se přestupu

Bořek Dočkal se přiblížil přestupu ze Sparty do čínského klubu Che-nan Ťien-jie. Osmadvacetiletý reprezentační záložník podle isport.cz dnes po obědě odletěl se svým agentem a manželkou do Asie, aby si prohlédl tamní prostředí. Poté by měl ve třináctém celku minulé sezony čínské ligy absolvovat zdravotní prohlídku a případně podepsat smlouvu.

Dočkal: Vyloučení neznamená, že jsme museli prohrát 0:4

Debakl 0:4 z Rostova nejde podle záložníka Bořka Dočkala omluvit pouze vyloučením Tiémoka Konatého. Kapitán Sparty je také přesvědčen, že fotbalisté letenského celku stále mají v domácí odvetě o co hrát.

Sparta odmítla lukrativní nabídku na přestup Dočkala do Číny

Vedení Sparty na klubovém webu potvrdilo, že odmítlo výjimečnou nabídku na přestup záložníka Bořka Dočkala do Číny. Jméno zájemce ani částku generální ředitel letenského celku Adam Kotalík neuvedl, podle médií se však jednalo o 175 milionů korun.

Dočkal nejlepším asistentem v EL

Sparťanský záložník Bořek Dočkal se stal se šesti asistencemi nejlepším nahrávačem základních skupin fotbalové Evropské ligy. Plzeň byla se 112 nedovolenými zákroky druhým nejčastěji faulujícím celkem.

Je to zklamání, na prohru to nebylo, řekl Dočkal

Sparťané podle Bořka Dočkala odehráli v závěrečném vystoupení ve skupině Evropské ligy na San Siru s Interem Milán dobrý zápas, který neměli prohrát. O to víc si reprezentační záložník vyčítal penaltu, kterou ve druhém poločase za stavu 1:1 neproměnil. Naopak v 90. minutě vstřelili vítězný gól na konečných 2:1 domácí.

Disciplinárka nevyhověla Dočkalovi a zbytek trestu mu nepromine

Disciplinární komise FAČR nevyhověla Bořku Dočkalovi a neprominula mu závěrečnou část z třízápasového trestu, který dostal za vyloučení po úderu loktem v Liberci. Reprezentační záložník nezasáhl do ligových zápasů s Karvinou a Hradcem Králové a vynechat bude muset i sobotní závěrečný duel podzimní části nejvyšší soutěže proti Teplicím.

Postup je malý zázrak, řekl po výhře nad Southamptonem Dočkal

Záložník Bořek Dočkal označil postup Sparťanů do vyřazovací části Evropské ligy, který si zajistili dnešní výhrou 1:0 nad Southamptonem, za malý zázrak. Především kvůli tomu, že letenský tým na podzim hraje bez řady zraněných opor.

Měl jsem co napravovat, řekl strůjce vítězství Dočkal

Pod výhru českých fotbalistů v kvalifikaci 2:1 nad Norskem se dvěma klíčovými kolmými přihrávkami podepsal záložník Bořek Dočkal. Celkově patřil k nejlepším hráčům na hřišti a svým výkonem dal ráznou odpověď na kritiku, která se na něj snesla po ligovém vyloučení v dresu Sparty.

Dočkal dostal za úder loktem třízápasový trest

Pražská Sparta se bude muset ve třech zápasech obejít bez Bořka Dočkala. Disciplinární komise záložníka potrestala za vyloučení v ligovém utkání v Liberci. Osmadvacetiletý český reprezentant dostal červenou kartu za to, že udeřil Radima Breiteho.

Dočkal věří, že Sparta už o postup v EL nepřijde

Sparťané mají po dnešní výhře 2:0 nad Hapoelem Beer Ševa na dosah postup do play off Evropské ligy a záložník Bořek Dočkal by byl rád, kdyby si letenský celek zajistil postup už v nadcházejícím domácím duelu se Southamptonem.

Podle Dočkala si Sparta s Beer Ševou zahraje o postup

Záložník Bořek Dočkal je přesvědčen, že fotbalisté Sparty si s Hapoelem Beer Ševa zahrají o jedno z postupových míst ze skupiny Evropské ligy. K prvnímu utkání v Izraeli nastoupí letenský celek ve čtvrtek a stejný soupeř ho čeká hned v následujícím listopadovém duelu.

Už jsem si myslel, že je to gól, řekl o první střele Čechů Dočkal

Záložník Bořek Dočkal se v 63. minutě sobotního utkání kvalifikace mistrovství světa v Německu postaral o první českou střelu na branku, domácí gólman Manuel Neuer ale jeho pokus pod břevno reflexivně vyrazil. I kvůli tomu česká reprezentace prohrála na půdě obhájců titulu jasně 0:3. Dočkal litoval hlavně toho, že jeho celek po zisku míče o něj zase rychle přicházel.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele