Češi v zahraničí: Hloušek začal sezónu gólem, Dočkal potkal Zlatana

23.07.2018, 09:28
Aktuality
Adam Hloušek se v prvním kole polské ligy prosadil v dresu Legie Varšava, ovšem na výhru to nestačilo. Podobně dopadl i Bořek Dočkal, který si upevnil pozici nejlepšího nahrávače Philadelphie asistencí v zápase proti Los Angeles. Ovšem hvězdného Zlatana se ani jemu skolit nepovedlo. A jak si vedli další Češi na zahraničních štacích?

Major League Soccer


Bořek Dočkal odehrál celé utkání proti Los Angeles Galaxy. Připsal si asistenci při brance Saponga. Byla už jeho sedmá v této sezóně, což z něj dělá nejen nejlepšího nahrávače týmu, ale v součtu s pěti vstřelenými góly také nejproduktivnějšího hráče Philadelphie. Na body proti hvězdnému Zlatanu Ibrahimovičovi to ale tentokrát nestačilo Los Angeles si i zásluhou jedné branky švédského veterána odvezlo vítězství 3:1.

Bulharsko


Obránce David Jablonský si zapsal do statistik 90 odehraných minut za Levski Sofia. Svému týmu pomohl k vítězství na půdě Botevu Plovdiv 1:0.

Kazachstán


Oba čeští záložníci Šachtaru Karagandy Egon Vůch a Lukáš Droppa odehráli celý zápas proti Kaisaru Kyzylorda a přispěli ke konečné remíze 2:2.

Maďarsko


Obránce Vít Beneš zvládl celých 90 minut v dresu Haladás Szombáthely na hřišti Honvédu. V 53. minutě dostal žlutou kartu. Těsné porážce 2:3 se mu ale zabránit nepodařilo.

Polsko


Záložník Martin Pospíšil nastoupil v základní sestavě Jagiellonie Bialystok proti Lechii Gdaňsk a na hřišti zůstal 78 minut než byl vystřídán. Skousnout ale musel porážku 0:1.

Útočník Zdeněk Ondrášek odehrál takřka celé utkání za Wislu Krakow proti Gdyni. Střídán byl v 90. minutě. Domácí ani přes výhodu pokutového kopu nedokázali zvítězit a pouze remizovali 0:0.

Nečekanou porážkou domácí porážkou 1:3 s Lubinem odstartovali fotbalisté Legie Varšava obhajobu titulu v polské Ekstraklase. Jediný gól domácích vstřelil ve 37. minutě český obránce Adam Hloušek. Pas Philippse si pohotově zpracoval a bleskovým zakončením překvapil gólmana.

Hlouškův gól:



Záložník Jakub Habusta odehrál ve druhé polské lize celý zápas za Odru Opole proti GKS Tychy a přispěl k vítězství 2:1.

Trojice českých fotbalistů se podílela na vítězství Rakówa Czestochowa nad Puszczou Niepolomice 3:0. Záložník Daniel Bartl dokonce vstřelil druhou branku svého týmu. V 80. minutě ho pak vystřídal Tomáš Petrášek. Celé utkání za Raków odehrál i Petr Schwarz.

Slovensko


Ružomberok pod vedením trenéra Davida Holoubka neuspěl v prvním zápase nového ročníku Fortuna ligy a nedokázal doma porazit nováčka Sereď. Celý zápas odehráli za Ružomberok dva Češi - obránce Filip Twardzik a útočný záložník Erik Daniel.

Brankář Patrik Macej odchytal za Dunajskou Stredu celý zápas proti Podbrezové. Jeho tým vyhrál 2:1 díky brance z nastaveného času. Macej inkasoval v 50. minutě z kopačky Mikuše.

Švýcarsko


Basilej na úvod nového ročníku švýcarské ligy nečekaně nestačila doma na St. Gallen a prohrála s ním 1:2. Byl u toho i český obránce Marek Suchý, který odehrál celé utkání.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (31)

Přidat komentář
Puskas

Ovšem hvězdného Zlatana se ani jemu skolit nepovedlo. Jak je myšleno to "skolit"?

Reagovat
Frantszek

Jako polejt colou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

Tam by podle mě muselo být z, jako "zkolit"...

Reagovat
Frantszek

Zlít ho colou k padnutí až na zem. Tam už by mohlo být s.

Reagovat
ttopi

Taky nevím. Dočkal na něj těžko mohl hrát nějakou osobku. V podstatě se podle mě na hřišti moc nepotkali. Ale něco se napsat musí

Reagovat
smazaný uživatel

Borek bere vetsi vyplatu, takze Zlata skoli

Reagovat
Riviera Kid

Ten Twardzik teda dopadl.

Reagovat
Stannis Baratheon

jakou má slovenská liga kvalitu všichni víme, ale pořád lepší než nějaká regionální liga v Německu či Rakousku a neb ČFL.

Reagovat
Fodbalysta

měl těžký zranění, tuším že skoro rok nehrál fotbal.. loni byl ve Vítkovicích a ted v Ružomberoku.. pokud budeme brát v potaz posun v kariéře, tak rozhodně je to menší krok vpřed.. lepší než aby lezl hned někam do Liberce, Jablonce, Olomouce, kde by možná nehrál..

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

*v Ružomberku

Reagovat
suldik

V Čechách je to tak správne

Reagovat
smazaný uživatel

Měla o něho zájem i Opava.

Reagovat
smazaný uživatel

zlatana nikdo nepotkava dokud zlatan nesvoli takze si opravte titulek. jinak sem ani nepostrehl ze egonek a droppinho sou spolu. kazdopadne kaiser kozylord cenna remiza.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš by to mělo znít: "Zlatan měl tu čest potkat Dočkala".

Reagovat
Azazelo RD

*"Zlatan měl tu čest pochcat Dočkala".

Reagovat
Mr.Jindros

Dřív jsme se dozvídali, jak naši hráči ve velkoklubech s největšími hvězdami hrají, teď stačí někoho potkat na hřišti nebo dokonce jenom v jídelně a máte titulek jistý.

Reagovat
stas87

Hlousek sice dal gol a este siel do sklzu, kedy golu pravdepodobne zabranil. Na druhu stranu ten zapas Legii vyznamne skomplikoval a je tak jeden z vinnikov tej prehry. Tak nezmyselnu a dementnu penaltu som dlho nevidel...a u tretieho golu sa nechal lahko ochcat pri ciare a z jeho strany potom hrac odcentroval a Zaglebie pridalo pojistku na 3-1. Za tu prehru nemoze len Hlousek, pretoze Legia v defenzive bola spatna celkovo. Lenze tu penaltu urobil za stavu 0-1 a velmi Lubinu pomohol. A v prehlade je len to, ze dal gol. Kto to ten zapas nevidel, tak ani nevie ako zahral, okrem toho golu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebreč.

Reagovat
Pablos

Ale ono je to fuk... pochybuju, že tu někoho zajímá jak hráč hraje polskou ligu. Jo neřeknu ještě v evropských pohárech ...ale pokud očividně dlouhodobě nepřevyšuje výkony polskou ligu, tak to nikoho nezajímá jak zahrál ten či onen zápas.

Reagovat
stas87

Ja ten zapas videl prave kvoli Legii. Pretoze to je super Dpartaka v predkole a oni spolu budu teraz hrat. Legiu nechapem, preco si ho stale drzi. Oni maju pomerne kvalitnu mladez a aj tak nechavaju hrat stareho Hlouska. Asi im to staci...

Reagovat
smazaný uživatel

29?

Reagovat
OranžováKarkulka

Jakub Svec je teda podle me Slovak, jenom ho Livesport zamenuje za nejakyho kluka, co hral pred par lety 4 zapasy za juniorku Varnsdorfu. Leda ze by to byl tenhle a ve 13 letech tam ty 4 zapasy na cerno odkopal. Normalne bych to ani nepsal, ale je to Varnsdorf, takze se trosku nabizi myslenka, jestli vono to tak fakt nahodou neni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na TM je národnost slovenská a podle wiki místo narození na Slovensku.

Reagovat
OranžováKarkulka

a v Cesku nikdy nebyl ani registrovanej, je to Slovak no

Reagovat
smazaný uživatel

Dočkal, nevalej se tam v tom vápně!!

Reagovat
Neon

Dočkal potkal, vystoupil Nastoupil,...

Reagovat
Kixi Syhimour

Basilej, Legie

Reagovat
Baronne

Vůch a Droppa, to je dvojka tyvole

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele