Další články

Dočkal nechtěl při rozlučce na Letné kopat penaltu, ukončení kariéry nelituje

Poslední soutěžní zápas v kariéře na Letné odehrál dnes v předposledním čtvrtém kole ligové nadstavbové skupiny o titul se Slováckem kapitán Sparty Bořek Dočkal. Třiatřicetiletý záložník, který za týden po finále domácího poháru právě na hřišti týmu z Uherského Hradiště ukončí kariéru, se mohl s Letnou rozloučit proměněnou penaltou. Přestože na ni v průběhu dne myslel, rozhodl se, aby ji kopl tradiční exekutor Dávid Hancko...

Kapitán Sparty Dočkal ukončí po sezoně ve 33 letech kariéru

Kapitán Sparty Bořek Dočkal ukončí po sezoně ve třiatřiceti letech hráčskou kariéru. Poslední zápas odehraje 18. května ve finále domácího poháru proti Slovácku. Bývalý reprezentační záložník o tom informoval ve videu na klubovém twitteru.

Postupem přes Rapid bychom se zčásti přiblížili předsezonnímu cíli, řekl Dočkal

Podle kapitána Bořka Dočkala by se Sparta postupem přes Rapid Vídeň do 3. předkola Ligy mistrů částečně přiblížila jednomu ze dvou hlavních předsezonních cílů, kterými jsou podzimní účast v pohárech a ligový titul. Pokud Pražané ve středeční domácí odvetě s rakouským vicemistrem uspějí navzdory prohře 1:2 z úvodního duelu z minulého týdne, zajistí si minimálně start v základní skupině Evropské ligy.

S absencí na Euru jsem se vyrovnal dobře, ženou mě cíle Sparty, řekl Dočkal

Záložník Bořek Dočkal se s absencí na fotbalovém mistrovství Evropy, na němž česká reprezentace postoupila do čtvrtfinále, vyrovnal dobře. Dopředu ho ženou cíle se Spartou, s níž v nové sezoně zabojuje o postup do základní skupiny Ligy mistrů. Letenští se také pokusí o přerušení tříleté dominance Slavie a zisk prvního titulu od roku 2014.

Musíme vyhrát všechno, žádné klopýtnutí si dovolit nesmíme, řekl Dočkal

Sparťané se podle kapitána Bořka Dočkala nesmějí ve zbytku sezony dopustit žádného klopýtnutí, chtějí-li skončit před Jabloncem na druhém místě zaručujícím start ve 2. předkole Ligy mistrů. Po výhře nad Ostravou 3:1 ve 31. kole první ligy, na níž se Dočkal podílel rozhodujícím gólem a asistencí, ztrácí Letenští na Severočechy v tabulce tři body a navíc mají zápas k dobru.

Dočkal litoval, že Sparta v derby nevyužila úvodní šance, vinu vzal i na sebe

Kapitána Sparty Bořka Dočkala po prohře 0:2 na hřišti Slavie ve 26. ligovém kole hodně mrzelo, že Letenští v úvodu derby nevyužili slibné šance, a část viny vzal i na sebe. Podle dvaatřicetiletého záložníka hosté ve druhém poločase mohli lídry tabulky a úřadující mistry potrápit víc.

Dočkalova absence? Směrem k Euru to nic neznamená, tvrdí Šilhavý

Přestože trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý překvapivě nezařadil kapitána Bořka Dočkala do nominace na nadcházející úvodní tři zápasy kvalifikace mistrovství světa, neznamená to, že by se zkušeným záložníkem nepočítal pro letní evropský šampionát. Podle kouče národního týmu má dvaatřicetiletý sparťanský středopolař stejné šance jako ostatní hráči.

Němci jsou pořád top tým na světě, řekl český kapitán Dočkal

Přestože Němcům se v poslední době tolik nedaří a ve středečním přípravném duelu v Lipsku nastoupí s hráči širšího kádru, český kapitán Bořek Dočkal je nadále považuje za jeden z nejlepších reprezentačních týmů. Záložník pražské Sparty se na souboj s čtyřnásobnými mistry světa těší, obecně je však proti tomu, že národní celky kvůli koronavirové pandemii nově hrají během jednoho srazu hned tři utkání místo tradičních dvou.

Dočkala frustrovalo, že Plzeň za fauly nedostávala karty

Sparťanský kapitán Bořek Dočkal po prohře 1:3 v Plzni cítil frustraci z toho, že domácí za fauly nedostávali karty, které podle jeho názoru dostat měli. Reprezentační záložník za důležitý moment šlágru 7. kola první ligy považoval vedoucí gól Viktorie už v sedmé minutě.

Dočkal věří, že pauza se na Spartě při vstupu do EL neprojeví

Záložník Bořek Dočkal věří, že herní přestávka a komplikovaná příprava zaviněná druhou vlnou koronaviru se na hráčích Sparty v úvodním utkání Evropské ligy neprojeví. Letenští do základní skupiny vstoupí ve čtvrtek doma proti Lille.

Reprezentaci bude v Izraeli chybět kapitán Dočkal

České reprezentaci bude kvůli výskytu koronaviru v týmu chybět ve večerním zápase Ligy národů v Izraeli kapitán Bořek Dočkal. Trenér Jaroslav Šilhavý bude postrádat i útočníka Adama Hložka, záložníka Antonína Baráka, obránce Filipa Nováka a třetího gólmana Filipa Nguyena. Nominaci na utkání zveřejnila Fotbalová asociace ČR (FAČR).

Dočkala mrzelo, že zranil spoluhráče ze Sparty Štetinu

Reprezentační kapitán Bořek Dočkal sice jedním gólem pomohl českým fotbalistům k vítězství 3:1 v úvodním utkání Ligy národů na Slovensku, radost z toho však neměl. Při jednom ze soubojů totiž velmi pravděpodobně způsobil vážné zranění domácímu stoperovi a spoluhráči ze Sparty Lukáši Štetinovi.

I návrat do reprezentace byl pro Dočkala motivací při léčbě

I návrat do české reprezentace byl pro fotbalistu Bořka Dočkala jednou z motivací, když se vloni léčil z vážného zranění achillovky. Jednatřicetiletý záložník je zpět v národním týmu symbolicky před pátečním úvodním utkáním Ligy národů na Slovensku, kde předloni debutoval v roli kapitána a dovedl mužstvo v premiéře pod trenérem Jaroslavem Šilhavým k výhře 2:1.

Dočkal měl po 35 minutách na kontě dva góly, hattrick ale neřešil

Sparťanský kapitán Bořek Dočkal měl po 35 minutách utkání úvodního kola prvoligové sezony v Brně na kontě dvě branky, ale na premiérový hattrick v nejvyšší soutěži příliš nemyslel. Jednatřicetiletý záložník byl hlavně rád, že Pražané vstoupili do nového ročníku pohodlným vítězstvím 4:1 a připsali si tři body.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele