Češi v zahraničí: Vydra nejlepším střelcem Championship. Dvěma góly zazářil Novák

07.05.2018, 10:50
Aktuality
Matěj Vydra pomohl Derby County do play-off o postup do Premier League a sám si brankou proti Barnsley zajistil Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce druhé anglické ligy. Střelecky zasvítil také Filip Novák v dresu Trabzonsporu. Proti Kasimpase se trefil hned dvakrát, i když jeho tým s mužstvem Davida Pavelky nakonec vysoko prohrál.

Anglie


Petr Čech měl při loučení Arséna Wengera s domácím stadionem Arsenalu Emirates na ruce kapitánskou pásku a odchytal celé utkání proti Burnely, které Gunners vyhráli přesvědčivě 5:0.

Jiří Skalák ani Aleš Matějů se v nominaci Brightonu na zápas s Manchesterem United neobjevili. Rackové nečekaně zvítězili 1:0.

Fulham nedotáhl ve druhé lize senzační stíhací jízdu až za přímým postupem do Premier League a po porážce na půdě Birminghamu 1:3 ho čeká pouze play-off. V semifinále narazí na Derby County. Tomáš Kalas zápasu přihlížel jako náhradník.

Kanonýr Derby County Matěj Vydra se dostal do zápasu s Barnsley až ve 42. minutě. Na začátku druhého poločasu v 55. minutě se mu ale podařilo skórovat a zvýšit na 2:0. Derby nakonec zvítězilo 4:1 a zajistilo si účast v play-off o postup. Pro Vydru to byl 21. gól v této sezóně Championship, čímž si zajistil korunu krále střelců! K tomu si v zápase připsal ještě jednu asistenci.

Vydrův gól v čase 1:12





Hull se rozloučil se sezónou remízou 1:1 v Brentfordu. V základní sestavě Tigers sice nastoupil obránce Ondřej Mazuch, ale už po osmi minutách musel střídat.

To Daniel Pudil ze Sheffieldu Wednesday odehrál celý zápas proti Norwichi a užil si vysoké vítězství 5:1. Sovy skončily v klidném středu tabulky na 15. místě.

Burton Albion prohrál v posledních kole 1:2 na půdě Prestonu a sestupuje do třetí ligy. Obránce Tomáš Egert se do nominace tentokrát nedostal.

Itálie


Záložníci Udinese Antonín Barák a Jakub Jankto museli skousnout debakl 0:4 od Interu Milán. Oba Češi šli do zápasu z lavičky náhradníků. Barák vystřídal v 51. minutě za stavu 0:3 De Paula, Jankto se dostal na trávník až po čtvrté brance. V 73. minutě nahradil Behramiho. Udinese se po prohře nachází jen jediný bod nad sestupovým pásmem.

Fotbalisté AS Řím vyhráli na hřišti Cagliari 1:0 a hodně si pomohli v boji o Ligu mistrů. Na pátý Inter mají dvě kola před koncem dvoubodový náskok. Patrik Schick si zahrál posledních pět minut, kdy vystřídal střelce jediné branky Cengize Ündera.

Pouze jako nevyužitý náhradník sledoval záložník Ladislav Krejčí porážku Bologni na hřišti Juventusu. Favorizovaná Stará dáma zvítězila 3:1.

Jen na lavičce zůstal také obránce Crotone Stefan Simič a viděl porážku svého mužstva ve Veroně s Chievem 1:2. Bari ve druhé lize porazilo Perugii 3:1. Útočník Libor Kozák se do hry znovu nedostal a zápas viděl jen jako náhradník z lavičky.

Německo


Záložník Jan Morávek si zahrál za Augsburg proti Schalke od 73. minuty, kdy vystřídal Richtera. S výsledkem 1:2 už ale nic nenadělal.

Brémy remizovaly doma s Leverkusenem 0:0, takže česká jednička v brance Werderu Jiří Pavlenka si připsala osmé čisté konto v tomto ročníku bundesligy. Celý zápas odehrál za Brémy také obránce Theo Gebre Selassie. V 75. minutě dostal žlutou kartu.

Záložník Herthy Berlín Vladimír Darida odehrál kompletních devadesát minut proti Hannoveru. Jeho tým však prohrál hladce 1:3, přičemž všechny tři branky inkasoval už v prvním poločase.

Obránce Pavel Kadeřábek chyběl v sestavě Hoffenheimu kvůli trestu za žluté karty. Jeho mužstvo bohužel prohrálo 0:2, v tabulce je ale i nadále na čtvrtém místě, které zaručuje postup do Ligy mistrů.

Norimberk si zajistil postup do nejvyšší soutěže vítězstvím 2:0 v Sandhausenu a byl u toho i český fotbalista Ondřej Petrák. Nastoupil v základní sestavě a ve 40. minutě dostal žlutou kartu.

Francie


Záložník Jaroslav Plašil přišel v dresu Bordeaux do utkání v Saint Etiénne ve 42. minutě a přispěl k vítězství hostů 3:1. V nastaveném čase si připsal asistenci při rozhodující brance Malcoma.

Rennes porazilo v Ligue 1 na domácím hřišti Štrasburk 2:1 a poskočilo dvě kola před koncem na 5. místo, které znamená postup do Evropské ligy. Brankář Tomáš Koubek odchytal celý zápas.

Nizozemsko


Jaroslav Navrátil nastoupil v základní sestavě Heraclesu Almelo na půdě Sparty Rotterdam. Odehrál prvních 60 minut a odcházel za stavu 2:1 pro domácí. Heracles ale nakonec odvezl všechny body po vítězství 5:2. Navrátilův náhradník Vermeij zaznamenal dvě branky.

Belgie


Lokeren prohrál ve skupině o Evropskou ligu doma s Antverpami 1:2 gólem ze třetí minuty nastaveného času. Záložník Lukáš Mareček odehrál za domácí tým celý zápas. Lokeren stále vede svou skupiny s tříbodovým náskokem.

Genk prohrál ve skupině o titul v Lutychu vysoko 0:5. Český obránce Jakub Brabec zůstal po celý zápas mezi náhradníky.

Dánsko


Obránce Michael Lüftner odehrál celé utkání za FC Kodaň v derby proti Bröndby. V jejím dresu chyběl dlouhodobě zraněný útočník Jan Kliment. Duel skončil nerozhodně 1:1.

USA


Fotbalisté Philadelphie Union prohráli v Major League Soccer na půdě Toronta 0:3. Záložník Bořek Dočkal odehrál 77 minut.

Švýcarsko


Celý zápas za Basilej odehráli oba Češi. Brankář Tomáš Vaclík sice St. Gallenu dvakrát inkasoval, ale mrzet ho to nakonec zase tolik nemuselo. Marek Suchý s kapitánskou páskou na rukávu dovedl tým k výhře 4:2.

Turecko


V turecké lize na sebe narazily Tranbzonspor a Kasimpasa. Ze souboje dvou českých reprezentantů odcházel nakonec asi o něco spokojenější hostující David Pavelka, protože jeho tým vyhrál na půdě favorita 5:2. Obránce Trabzonsporu Filipa Nováka mohlo těšit aspoň to, že o obě branky svého týmu se postaral on sám.

V 17. minutě vyrovnával na 1:1, když levačkou precizně obstřelil gólmana. Na začátku druhé půle, ve 48. minutě pak snižoval na 2:3, když se nejlépe zorientoval v závaru po rohovém kopu.



Antalyaspor vyhrál na půdě Genclerbirligi 1:0. Pomohl k tomu svým výkonem i obránce Ondřej Čelůstka, jenž odehrál celé utkání.

Polsko


Slask Wroclaw remizoval na půdě Cracovie Krakov 3:3. Český záložník Kamil Vacek utkání sledoval pouze z lavičky náhradníků, do hry se nedostal.

Michal Papadopulos nastoupil za Piast Gliwice na hřišti Sandecje Nowy Sacz v 64. minutě místo Angelskiho. Za dvě minuty jeho tým vyrovnal na 1:1 a za dalších osm dostal český forvard žlutou kartu. V 90. minutě však přišel o remízu, protože inkasoval a prohrál 1:2.

V 90. minutě se dostal na hřiště útočník Wisly Krakov Zdeněk Ondrášek Jeho mužstvo zvítězilo v Kielcích nad Koronou jednoznačně 3:0. Na domácí lavičce už se objevil obránce Radek Dejmek do utkání ale nezasáhl.

V základní sestavě Zaglebie Lubin nastoupil útočník Jakub Mareš. Jeho týmu se ale tentokrát tolik nevedlo. S Górnikem Zabrze prohrál doma 0:2. Mareš byl střídán v 75. minutě.

Bezbrankovou remízou skončil šlágr kola mezi Jagiellonií Bialystok a Legií Varšava. Za domácí tým odehrál celý zápas záložník Martin Pospíšil, za hosty obránce Adam Hloušek. Ten dostal v 18. minutě žlutou kartu. Tři kola před koncem ztrácí Jagiellonia na vedoucí Legii ze třetího místa tři body.

Skotsko


Brankář Tomáš Černý odchytal v dresu Partick Thistle utkání proti Ross County, které skončilo nerozhodně 1:1. Partick drží dvě kola před koncem barážovou pozici. Na jistotu záchrany ztrácí tři body, na přímý sestup má dvoubodový náskok.

Rakousko


Patrizio Stronati se po startu v minulém kole tentokrát znovu neobjevil ani na lavičce Austrie Vídeň, která remizovala s Admirou 0:0.

Maďarsko


Haladas porazil v důležitém duelu Puskas Akademii 3:2. Český útočník Michael Rabušic u toho ale nebyl. V nominaci svého týmu se neobjevil.

Vasas prohrál na domácím hřišti s Paksem 0:1. Nezabránil tomu ani obránce Vít Beneš, který odehrál v domácím dresu celý zápas. Vasas tak znovu klesl na sestupovou pozici.

Izrael


Hapoel Beer Ševa vyhrál na hřišti Beitaru Jeruzalém 4:1 a přiblížil se obhajobě mistrovského titulu. Útočník Tomáš Pekhart se tentokrát do hry jako náhradník nedostal.

Maccabi Petah Tikva porazilo na domácím hřišti Ashdod 2:1. Tomáš Sivok u toho chyběl.

Chorvatsko


Obránce Jan Lecjaks nastoupil v základní sestavě Dinama Záhřeb. Na hřišti vydržel do 73 minuty, pak byl střídán. Dinamo na půdě Slavenu Belupo remizoval 2:2.

Slovensko


Ružomberok porazil ve skupině o titul Slovan Bratislava 1:0. Celé utkání odehrál na místě pravého záložníka Erik Daniel. Další Čech David Čapek naskočil do duelu v 73. minutě místo střelce jediné branky Štefana Gerece.

Trnava si zajistila vítězstvím 2:0 nad Dunajskou Stredou mistrovský titul. Divoký zápas, který okořenily tři červené karty (dvě pro hosty, jedna pro domácí) během úvodních 12 minut (!), odchytal za hosty brankář Patrik Macej. Ten první branku dostal z penalty už v 5. minutě, podruhé pak inkasoval čtvrt hodiny před koncem.

Nitra prohrála doma s Michalovcemi 1:3. Čech Ondřej Vencl zůstal po celý zápas na lavičce náhradníků.

Útočník Petr Hošek odehrál v dresu Prešova 75 minut proti Podbrezové. Poslední tým tabulky ale pouze remizoval 1:1 a stále zůstává na přímé sestupové pozici.

Naopak potřetí za sebou zvítězila Senica. Tentokrát do odnesli Zlaté Moravce, v jejichž dresu odehrál 70 minut Robert Bartolomeu. Jen na lavici náhradníků zůstal Ondřej Šašinka. Tentýž osud potkal i na domácí straně Jurije Medveděva.

Žilina otočila duel v Trenčíně z 0:1 na 2:1 a může ještě zabojovat o třetí místo. Celý zápas za ni odehrál obránce Filip Kaša, na lavičce pak kryl záda brankáři Volešákovi další Čech Aleš Mandous.

Bulharsko


Obránce David Jablonský tentokrát za Levski Sofia kvůli trestu za žluté karty nenastoupil. Jeho tým porazil Botev Plovdiv 3:2.

Kazachstán


Šachtar Karagandy porazil doma Astanu 1:0. Ve šlágru kazašské ligy nastoupil od začátku český záložník Egon Vůch. Před vystřídáním odehrál 76 minut, takže byl i u vítězné branky svého mužstva. Šachtar je ve 12členné tabulce po 8 odehraných kolech na 4. místě. Astana, která má odehráno o zápas víc než konkurenti, ligu vede.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (73)

Přidat komentář
Pablos

Gratulace Vydrovi... přeci jen i když se jedná o 2. ligu, tak pořád je to zjevení, že nějákej Čech něco někde vyhraje v osobních statistikách, ke všemu v gólech, přeci jen to za pozornost a smeknutí stojí.

Jinak si myslím, že Derby asi konečná.. moc nevěřím, že by se dostali před Fulham do dalšího kola... ale přál bych jim to.

Reagovat
ladyboy arsenal

amen

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
radim36

"Patrizio Stronati se po startu v minulém kole tentokrát znovu neobjevil ani na lavičce Austrie Vídeň, která remizovala s Austrií 0:0." - Zápas Austria - Austria asi dopadne nerozhodně

Reagovat
Abstinence

Ne nutně. Kdyby si Austria dala vlastňáka, tak zároveň vede i prohrává a oficiální výsledek by asi byl ∞:∞

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
smazaný uživatel

V základní sestavě Tigers sice nastoupil obránce Ondřej Mazuch, ale už po osmi minutách musel střídat.

Známe .

Reagovat
PlackaSKS

KONEČNĚ někdo s dobrym nickem a zrovna na můj a Vlčákův svátek, paráda

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
Posledni Kovboj

ten uz je v pici

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Patrizio Stronati se po startu v minulém kole tentokrát znovu neobjevil ani na lavičce Austrie Vídeň, která remizovala s Austrií 0:0.

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Od Šašinky už jsem čekal, že se bude prosazovat trochu víc. Vypadá to, že jak válel v U19 tak do dospělých to nepřenese. Škoda, asi budem muset hledat náhradu za Baryho jinde než z vlastních zdrojů!

Reagovat
smazaný uživatel

Dost hrozný čtení. A nemyslím tím sloh ani gramatiku.

Reagovat
Pablos

takže myslíš tím ohodnocení tvého výkonu v četbě ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, myslím tím, že jsou z formy, psí otvore.

Reagovat
Atlético de Madrid

Už pár let sleduju počty českých hráčů s ligovými tituly v zahraničí. Počet hráčů, kteří nějakou zanraniční ligu vyhrajou, se každý rok docela výrazně zmenšuje. Letos to zatím má jistý Lecjaks v Chorvatsku, a vypadá to na Pekharta v Izraeli a Hlouška v Polsku... Není to kdovíjak vypovídající statistika, ale ukazuje to, že zatímco v době kolem roku 2005 vyhrávali češi ligu jak v zemích typu Anglie a Itálie, a po roce 2010 často hráli o tituly v ligách typu Turecko s Švýcarsko, aktuální situace je taková, že je spočítáme na prstech jedné ruky.

http://i65.tinypic.com/168bi9u.jpg

Reagovat
icka

odrazi uroven naseho narodaku

Reagovat
Spalovač šancí

Souhlas, že to není úplně vypovídající statistika, protože to ovlivňuje spousta faktorů. Nicméně co nejde moc okecat, že Češi nejsou v zahraniční klíčovými hráči svých týmů. Pokud je někdo tahoun, byť v horším týmu, má i jinou mentalitu, psychickou odolnost.

Z aktuálních hráčů byly tahouny max. Pavlenka, Koubek a Vydra + trošku významnější roli možná ještě měli Kadeřábek a Gebre

Reagovat
Pablos

a ke všemu... kolik tahounů do 25 let je u nás v klubech ?

Reagovat
smazaný uživatel

Darida?

Reagovat
smazaný uživatel

Občas ani nehraje, hraje jinou pozici kažý druhý zápas

Reagovat
Spalovač šancí

bývalo, letos určitě ne

Reagovat
smazaný uživatel

takovej ustup z pozic i u tebe? Ja ted nevim presne co se srovnava, ale obcasny lidrovstvi, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Mají zkusit hrát kosovskou,andorskou,gibraltarskou,sanmarinskou či lucemburskou ligu,aby se jim to povedlo

Reagovat
F.Torres

tak letošní výpadek je dán Basilejí, jinak to je stejné jak předchozí roky, ale souhlasím, že je to tragédie a v budoucnu to lepší nebude

Reagovat
smazaný uživatel

A co když bude?

Reagovat
F.Torres

kdo působí v celku, který má na titul? Koubek, Pavlenka, Čech, Plašil, Barák, Jankto, Darida, Schick, Krejčí, Gebre, Kadeřábek, Novák, Pavelka, Vydra, Morávek - nikdo z nich nepůsobí v celku, který by hrál na titul, sotva hrají o EL či o záchranu

Reagovat
smazaný uživatel

A jak víš, že to v budoucnu lepší nebude?

Reagovat
F.Torres

s tebou nemá cenu něco řešit koukám

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě nevidím jedinej důvod proč by se to v budoucnu nemohlo zase zlepšit. Sry že nejsem čecháček - pesimista.

Reagovat
F.Torres

Ano. Za 5-10 let se treba nekdo najde, ale momentalni vyber nema na top klub nikdo

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo nebo někteří. A to je taky budoucnost, ne? A ne zrovna vzdálená. A to, že z momentálního výběru nemá na top klub nikdo je sice pravda ale chybí mi tam slovo "zatím", protože hráče s potenciálem to do nějákého takového klubu dotáhnout máme. I když jich je pět a půl.

Reagovat
F.Torres

právě že jediný mají šanci Schick (letos ovšem velká slabota), Pavlenka a Koubek, kde si je musí vybrat klub a zrovna u golmanů jsou ty přestupy do top týmů o něco složitější. Dále může uspět jeden z dvojice Barák, Jankto, ale pořád jsme na 4 a půl, či pěti jménech, což je slabota tak jako tak a v mladících žádnýho wonder kida prostě nemáme. Jediný mladší hráč je Sáček, který za Spartu nehraje, Král v teplicích a tím to pomalu hasne jako. Takže v blízké budoucnosi bohužel prostě. Tito budou rádi když to dotáhnou na úroveň Daridy, Plašila a spol.

Reagovat
Losinho

gólmani možná jo

Reagovat
PlackaSKS

pavlenka ted rozhodně má. v současné formě by mohl hrát naprosto kdekoli

Reagovat
F.Torres

problém je v tom, že jako golman je těžší se prosadit, jelikož z Brém do toho velkého klubu může mít ještě třeba jednu přestupní stanici, stejně tak Koubek. Každopádně oba na to mají, ale jak píši, uvidíme letošní přestupák zda po nich sáhne zvučnější klub, určitě by si to oba zasloužili, aby hráli minimálně o poháry a ne o sestup/střed tabulky. (Jasný Rennes hraje o poháry, ale to je letos spíše výjimka, není to tradiční klub v evropě)

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Busby babes

tak Schick zrovna v tymu, kterej by v budoucnu mohl myslet na titul pusobi.

Reagovat
C-M@ster

Nojo, ale kolik titulů podle tebe AS reálně v příštích pěti letech může získat? 1?

Reagovat
Busby babes

netusim.

Reagovat
C-M@ster

Teď jsem si proklikal jejich minulý sezóny.

Poslední titul 2000/2001

Od té doby 9 druhých míst...

Reagovat
Busby babes

takze k tomu titulu meli parkrat blizko. Porad je AS jeden z nejbohatsich klubu sveta, druhej nejbohatsi v italii. Juve asi odejde trener, uvidime... tim nerikam, ze vyhrajou, jen ze se to klidne muze stat. A je teda pak taky otazka jakou roli v tom tymu bude Schick hrat pristi rok.

Reagovat
C-M@ster

Já věřím, že můžou vyhrát, ale 9 druhých míst za různejma týmama cosi naznačuje...

Reagovat
Busby babes

tak Juve ma porad podstatne vic penez no.

Reagovat
ladyboy arsenal

hele tohle fakt moc vypovídající teda není

Reagovat
Busby babes

tak to, ze nasi hraci uz nepusobi v tech top klubech, se vi dlouhodobe. Dneska je to prakticky jen Schick a Cech. Ale jinak nikdo. Uvidime co z tech dalsich v italii, o kterych se mluvilo...

Reagovat
Džeko55

A ještě může vyhrát Kliment v Dánsku, Brondby je první o 3 body

Reagovat
Gunner14

Laca trošku na mol https://streamable.com/28tc2

Reagovat
Stannis Baratheon

to je reálný?

Reagovat
Realita

http://www.pressreader.com/czech-republic/mf-dnes/20140327/282449936981477 Nemůžu si pomoct, ale ten Novák mi furt připomíná nějakého vořecha...

Reagovat
smazaný uživatel

Morávek do repre?

Reagovat
YNWA__MSN

Má Vydra na tým v Premier league?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
TheMally11

Týmy z Premier League nemají na Vydru

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu jak je nevyrovnaný, nejspíše na to nemá hlavu, ale tipuju že mu ted Derby šanci dá, pokud postoupí.

Reagovat
YNWA__MSN

Ruben Neves přestoupí do LFC ?

Reagovat
tomasinho

No dneska řekl, že chce zůstat a hrát PL za Wolves.

Reagovat
smazaný uživatel

Psát tyhle články musí dát tolik práce.

Na druhou stanu většina informací v nich nikoho nezajímá.

Reagovat
Busby babes

neco jako tvoje komenty?

Reagovat
smazaný uživatel

Moje komenty jsou ta nejlepší věc, kterou si můžeš na internetu přečíst.

Reagovat
Spalovač šancí

Tak to internet dopadl docela blbě

Reagovat
Busby babes

svym zpusobem mas pravdu.

Reagovat
Lacko_Boh

chodis na reddit?

Reagovat
smazaný uživatel

Plánuju už delší dobu začít, abych se cítil více konfident se svojí angličtinou.

Reagovat
smazaný uživatel

13 chyb a ta gramatika stoji taky za houby

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kapřík

Skvělý článek, díky za něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo jak to bude se Skalákem a Matějů? Nehrají tam, prachy asi dostávají, ale je jich škoda, kvůli naší repre a tak

Reagovat
smazaný uživatel

Plíseň bude posilovat, ne? Liga mistrů... Bude to pro kluky zajímavá zkušenost, jak se dá hrát fotbal, aniž by se potkali za zápas s balonem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele