28. kolo
07.05.2016 13:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 2:0

Mladá Boleslav dokázala využít faktu, že minimálně jeden z dvojice Sparta - Liberec bodově ztratí a doma porazila čerstvého mistra z Plzně 2:0. Utkání se výsledkově zlomilo až po hodině hry, kdy uviděl červenou kartu obránce Matějů a oslabeného soupeře gólově dorazili zkušení Magera s Barošem.

Viktorii už v Boleslavi o nic nešlo, prvenství jí už nikdo sebrat nemohl a tak šlo z její strany o to, jestli ještě dokáže natáhnout rekordní sérii výher v řadě. To se svěřencům Karla Krejčího nepodařilo, domácí zvítězili 2:0 a minimálně do zápasu Sparty s Libercem poskočili na třetí pozici.

Západočeši nehodlali utkání vyloženě vypustit, o čemž svědčila základní jedenáctka, která vyběhla na hrací plochu. Karel Krejčí vsadil na osvědčenou sestavu, bez výraznějších změn. Jen v brance stál místo Kozáčika Bolek a v útoku místo Ďuriše Krmenčík. První poločas nabídl vyrovnanou partii, o něco více ze hry měla přeci jenom Boleslav, pro kterou mělo utkání ještě velkou důležitost. Nicméně Magerův pokus z úvodu utkání se neujal, stejně jako po půlhodině hry ten Radův ze standardní situace. Před koncem prvního poločasu ještě stihl udělat průvan ve vápně Boleslavi Petržela, ale ani on nedokázal přesně zaměřit cíl.

Vše podstatné přinesla až druhá půla. V ní nejprve Čermák pořádně prověřil Bolka a o chvíli později zase na druhé straně donutil k pohotovému zákroku Diviše Krmenčík. V 58.minutě se zjevil zcela sám před Bolkem Magera, stoprocentní situaci však nevyřešil dobře. Plzeň také odmítla vedení, Petržela po typickém sólu tvrdě vypálil a za Divišem se otřáslo břevno!

Klíčový moment celého zápasu nastal v 67.minutě, kdy Aleš Matějů fauloval unikajícího Přikryla a sudí mladého obránce vyloučil. O chvíli později navíc domácí ekipa měla možnost zahrávat pokutový kop. Lukáš Magera si následně poradil zkušeně a poslal svůj tým do vedení. Mladá Boleslav posléze kontrolovala hru a před koncem přidala ještě jeden zásah. Čermákovu ránu kolenem tečoval střídající Baroš a o vítězi zápasu bylo jasno. Mladá Boleslav měla ještě další šance, ovšem výsledné skóre 2:0 už se nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sice oslavy ale zadny vliv dostanou moznost nahradnici Boleslav ma jasnou kvalifikaci EL a spis se soustredi na pripravu na finale poharu tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tim padem chteji prekonat spartansky rekord dalsi 79b. a 17 vyhru v rade udelat

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
KingMaster13

2:1 Plzeň ty zbývající zápasy vypustí ale tak proč ne, teď by měli dostat šanci odchovanci a mladší hráči

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 plzeň podle info postavi b mužstvo!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni ozraly v plzni Bolka šlape sparte po krku! Teda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele