28. kolo
09.05.2014 20:15 CET
3 : 2
(3:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians Praha 1905 - Dukla Praha 3:2

Bohemians v malém pražském derby porazili Duklu 3:2 a jejich naděje na záchranu stále žijí. V tuto chvíli z posledního místa přeskakují Sigmu Olomouc a na nesestupové Znojmo ztrácí jediný bod. Moravské celky ale mají utkání k dobru. Klokani dnes zvítězili zejména díky gólové smršti z prvního poločasu.

Poslední šance, jak v Ďolíčku zachránit ligu, byla v dnešním utkání proti Dukle. Domácí tedy měli o motivaci postaráno, kdežto hostům mohla trochu scházet. Svěřenci trenéra Kozla se na jaře trápí, už dávno vypadli z bojů o evropské poháry a v tabulce se "plácají" v klidném středu.

Klokani chtěli moc vyhrát, ale hned v úvodu si mohli vstřelit vlastní gól. Brabec tečoval Černého centr a Šmíd málem napálil vlastní svatyni. Pak už ale začali úřadovat domácí. Rada našel dlouhým balónem hlavičkujícího Šmída, který přesně k tyči nedal jinému Radovi žádnou šanci - 1:0 pro Bohemians. Za dalších sedm minut bylo jméno Rada opět v akci. Domácí fotbalista vykouzlil další centr, po kterém bylo v Radově vápně pořádně horko. Nakonec dostal míč za brankovou čáru Josef Jindřišek a bylo to už 2:0. Na druhé straně chtěl okamžitě snížit Marek Hanousek, ale Berkovec si s jeho pokusem v pohodě poradil. Další dobrou šanci měl Pospěch a obránce Šmíd přispěchal se záchranou brzdou. Pár minut před odchodem do šaten zažil Ďolíček další výbuch euforie. Po dobře odvedené Horově práci napřáhl Petr Nerad a i s přispěním brankáře Rady vsítil třetí gól Klokanů - 3:0. Poslední slovo prvního poločasu mohli mít domácí, Hlinka byl v jasné tutovce, ovšem trestuhodně jí na malém vápně zazdil.

Dukla měla o přestávce o čem přemýšlet, katastrofálně rozehrané utkání však ještě nechtěla zabalit. Na druhé straně stál před Bohemkou úkol, který tu celou sezonu neměla, totiž hájit tříbrankový náskok. A lepší byli tentokráte hosté, kteří začali před Berkovcem pořádně zatápět. Domácí Lietava se sice také dokázal procpat do šance, ale Rada tentokrát zachytal spolehlivě. Po hodině hry se Dukla dočkala snížení. Po narážečce s Juroškou tvrdě vypálil Pospěch a bylo to 3:1. A co víc, za dalších pět minut mířil do černého i nahrávač Juroška a Dukla byla rázem zpět v utkání. Klokani znervózněli a až do závěrečného hvizdu se jen bránili. Nutno podotknout, že dobře a především úspěšně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
bayern987

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
luismiksak

PLICHTA 0:0, a Bohemka ještě více do bahna ...

Reagovat
smazaný uživatel

Se Slavkou se ma predtucha splnila, dnes verim,ze Duklu dame po velkem boji 2-1. Musime to jeste trosku zamotat a hlavne udrzet ligu.. Snad Slovacko i Sparta neudelaj nejakou klasickou kapr saskarnu a nevypustej zapasy.

Reagovat
vanGomm

A šaráda začíná.Je zajímavé,že některé mančafty,bohužel i v renomovaných ligách vyhrají za 33 kol 5x,ale v posledních 5 kolech to "stihnou" 4x.Což o to občas by se to stát mohlo,ale horší je,že je to na programu rok co rok.Co si má člověk myslet,že se v závěrečných kolech vypisuje na remízu i 1,30.Určitá liga je s tím velice dobře známá.Ovšem nic s tím nikdo nedělá.Zkrátka a jede se dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Já třeba tenhle zápas neviděl, nicméně určitě "jedeš" i do Baníku a to se musím KUREVSKY zastat... 1. nehrál celé jaro bůh ví jak špatně, kromě Slovácka - to byl průser a 2. od té vítězné vlny hrají posily, které doposud nehrály a daří se jim. Takže Baník z tohoto vynech... do té tvé kategorie spadá Příbram

Reagovat
vanGomm

Tak já konkrétně nikoho nejmenuju a už vůbec jsem neměl na mysli Ostravu.Jenom se mě zdá to zázračné "zmrtvívstaní" některých týmů v posledních kolech,které je mírně řečeno podezřelé.Tohle se v těch ligách opakuje rok co rok.

Reagovat
arsavin

Je to úplně normální, v posledních kolech jsou týmy, které mají fakt silnou motivaci něco slušnýho uhrát a pak jsou takové, kterým už vůbec o nic nejde. Je třeba zajímavý, co třeba v Anglii hraje v posledních kolech Sunderland nebo například CP. A na druhou stranu, třeba jak se změnily výsledky Bayernu po jistotě titulu. Uplácení bych z toho hned neviděl..

Reagovat
KingMaster13

Tohle cinklý nebylo si myslim. Když ale hraje Peltonec tak tam bych u ruku do ohně nedal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele