osmifinále - 1. zápasy
09.03.2017 21:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach remizovala se Schalke 1:1

Schalke doma jen remizovalo s Borussií Mönchengladbach a musí doufat, že v odvetě vstřelí alespoň jednu branku. Hosty poslal jako první do vedení Jonas Hofmann, na což o deset minut později odpověděl přesnou trefou Rakušan Guido Burgstaller.

Bratrovražedný souboj dvou německých rivalů začalo Schalke 04 doma a hostující Borussia Mönchengladbach doufala, že si odveze pro odvetu dobrý výsledek. Domácí Schalke začalo od úvodu v silné sestavě s hráči jako Nastašić, Höwedes, Kolašinac nebo Geis s obrannými povinnostmi, o ofenzívu se starali Burgstaller, Caligiuri a Goretzka.

Hostující Gladbach vytáhl do boje se Sommerem mezi třemi tyčemi, před ním stáli Vestergaard, Wendt, Kolodziejczak a Jantschke. Do útoku se postavil kapitán Lars Stindl podporován Raffaelem. V prvních minutách jsme viděli spíše opatrný fotbal s mnohými nepřesnostmi, které přerušili střelami Oscar Wendt či Johannes Geis.

Po patnácti minutách už se ale skóre měnilo a k neblahému překvapení domácích se vedení ujali hosté. Lars Stindl odvedl perfektní práci ve středu pole, nahrál do ulice na Jonase Hofmanna a rychlík v dresu Borussie překonal marně zasahujícího brankáře Fähramanna!

Schalke bylo evidentně rozhozené a chvíli se mu nedařila žádná kombinace. Ve 25. minutě nastal hodně diskutovaný a sporný moment, kdy sudí Kuipers neodpískal faul po zákroku na Raffaela a domácí využili toho, že jejich sok na chvíli přestal hrát. Schalke ihned rozehrálo, Leon Goretzka našel krásnou nahrávkou Guida Burgstallera a ten skvělou ranou k tyči překonal brankáře Sommera!

Gladbach se musel smířit s mírnou nespravedlností, která nadzdvihla hostující fanoušky, a začal se soustředit opět na ofenzívu. O pouhé čtyři minuty později se málem dočkal druhé branky, když se na brankáře Fährmanna valil opět Jonas Hofmann, jenže brankář Fährmann svůj tým podržel a akci soupeře neutralizoval! Lars Stindl nadělal svou přízemní střelou zpoza vápna Fährmannovi problémy, ale k dorážce už se nikdo z hostujících hráčů nedostal.

Problémy měl naopak ke konci první půle brankář Sommer, který musel čarovat proti střele Johannese Geise. Ten pálil z třiceti metrů hodně povedenou střelu a brankář Sommer musel na poslední chvíli hasit rodící se požár! Rovněž do druhé půle vešly oba celky aktivně. Fabian Johnson se tlačil do zajímavé příležitosti, jenže nakonec svého soka nepřetlačil.

Po hodině hry, kdy tempo nebylo moc vysoké, se povedl krásný pas Geisovi. Mladý záložník našel parádně nabíhajícího obránce Höwedese a ten zakončoval hlavou. Jenže mu chyběla přesnost. Po zmatcích v obraně domácích, kdy si spolu nerozuměli Nastašić s Fährmannem, málem Johnson zakončoval do prázdné brány.

Zajímavé věci se začaly dít poté, co se na hřišti v domácím dresu objevil Maxim Choupo-Moting. Střídající útočník si v šestnáctce připravil střeleckou pozici a z úhlu prudce vypálil, jenže brankář Yann Sommer byl připraven! Domácím nevyšla ani rychlá kombinace Choupo-Motinga s Burgstallerem, protože jeho ránu zastavila branková konstrukce!

Choupo-Moting byl také v poslední zajímavé akci dnešního duelu, když tvrdě pálil do brankáře Yanna Sommera. Střídající zakončovatel hru Schalke hodně oživil a domácí se opravdu snažili vstřelit ještě alespoň jeden gól, který by je posunul do trochu lepší pozice. Na místě byl ale brankář Sommer, jenž tak zachránil pro hosty hodně cennou remízu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, vím že jsme matláci. Ale že bychom zkusili Gladbach překvapit rozestavením 3-4-2 snad nehrozí :-)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 x

Reagovat
smazaný uživatel

polčas x, celý zápas x

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hradec

S04 3:1 BM

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Schalke už 5 zápasů nevyhrálo + Monchengladbach je už v letošní sezóně porazil tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě k tomu minulej týden

Reagovat
smazaný uživatel

O to můžou být hladovější, pravděpodobně to je jediná možnost, jak zachránit sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už 6 zápasů nevyhrálo

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
Rudnevs

#S04 XI: Fährmann, Höwedes, Geis, Kolasinac, Goretzka, Stambouli, Burgstaller, Caligiuri, Kehrer, Schöpf, Nastasic #S04BMG #UEL

#BMG XI: Sommer, Jantschke, Vestergaard, Kolo, Wendt, Hofmann, Strobl, Dahoud, Johnson , Stindl, Raffael #S04BMG #UEL

Glück Auf!

Reagovat
smazaný uživatel

bez Holgera a Bentaleba

Reagovat
db18

Kehrer

Reagovat
smazaný uživatel

Preco vcerA nehral Bentaleb? Pozeral som OL - AS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele