1/16 finále - 1. zápasy
16.02.2017 21:05 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

PAOK Soluň - Schalke 04 0:3

Až nečekaně snadno si poradilo Schalke na horké soluňské půdě, navázalo na svých pět vítězství v základní skupině Evropské ligy a je jednou nohou v osmifinále. Pokud podobným způsobem zvládne i odvetu, postup by mu neměl uniknout. PAOK naopak nepotvrdil svou formu z posledních několika týdnů a musel skousnout hned tři obdržené branky.

Bez přesných zásahů Stefanose Athanasiadise, jenž letos marně nachází zašlou slávu z let minulých, je prostě bouřlivý řecký celek poloviční. Potvrdil to vlastně i nynější duel, v němž Die Königsblauen bez větších problémů uspěli. Guido Burgstaller skóroval jako první, Max Meyer a Klaas-Jan Huntelaar pak úspěch jen stvrzovali.

Rozhodně přitom nemuselo být pro německý celek tak veselo, jak nepodívá konečný výsledek, kdyby už od páté minuty museli dohánět nepříjemné manko. Domácí vstoupili do utkání aktivně, přihrávka Mystakidise doletěla až na zadní tyč, kde byl úplně nehlídaný Léo Matos, jenže ten z vyložené pozice napálil jen tyčku.

Goretzka s Burgstallerem na druhé straně sice netrefili kýžený prostor, nicméně druhý jmenovaný smutnit nemusel, neboť ve 27. minutě se mu přece jenom podařilo rozvlnit síť. Naldo sice po přímém volném kopu svou hlavičkou brankáře Glykose nepřekonal, k dorážce se ovšem propracoval jeho spoluhráč, jenž snadno uklízel míč pod břevno.

Od této chvíle hledali domácí především sami sebe, jejich soupeř se do žádných velkých akcí nepouštěl, soustředil se hlavně na svůj aktuální cíl neinkasovat, a i proto bylo pro PAOK daleko těžší nějakým způsobem se prosadit. Chyběla hlavně střelba, vždyť až v 80. minutě se střelecky osmělil Djalma, jehož pokus skončil vedle brány.

Ve zbývající desetiminutovce naopak chytře hrající Schalke přidalo dva góly. V 82. minutě se Höwedes uvolnil na pravé straně, poslal kroucený centr do šestnáctky, odkud nehlídaný Meyer hlavou zakončil k tyči. V 90. minutě zaznamenal svou 50. trefu v evropských soutěžích Huntelaar, jenž se dostal k odraženému balónu po standardce.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele