základní skupiny - skupina I, 4. kolo
03.11.2016 21:05 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - Red Bull Salzburg 0:2

Ani svůj druhý domácí zápas v Evropské lize hráči Nice nezvládli, znovu nevstřelili jedinou branku a spadli na poslední místo tabulky. Salzburg si naopak po první polovině skupinové fáze napravil reputaci, získal své první vítězství, zároveň své první body a vrátil se zpět do bojů o postup do jarního play-off.

Jestli se OGC daří v Ligue 1, kde vévodí s šestibodovým náskokem, pak na evropské scéně svoje kvality absolutně nepotvrzuje. Ačkoli naposledy dokázal v Rakousku svého soka porazit, nyní se mu stala osudným hrubě nezvládnutá jediná minuta zhruba dvacet minut před koncem. Dvakrát se během krátké chvíle dokázal trefit Hee-Chan Hwang.

Rakouský celek se svého soupeře nezalekl. A už ve 12. minutě naznačil, že dávno zapomněl na první vzájemné střetnutí a že hodlá proti favoritovi uspět. Souquet si nepočínal dostatečně důrazně, čehož využil Lazaro, ten následně přeložil balón na Gulbrandsena, jehož ne úplně povedenou střelu zlikvidoval brankář Cardinale.

I nadále byl Red Bull překvapivě možná i o něco aktivnějším mužstvem, Ulmer nebo Radoševič se dostali k zakončení, ve 37. minutě pak Gulbrandsen hlavičkoval mimo. A asi ten nejnebezpečnější pokus mezi tři tyče vyslal Dabbur, s nímž měl Cardinale opravdu velké potíže, aby ho vyrazil do bezpečí.

V 65. minutě měli domácí velké štěstí, že Rzatkowského střelu z přímého kopu dokázal Cardinale vyrazit na své břevno, jenže o pár chvil později přece jenom kapituloval. Dabbur si na levé straně chytře počkal se svým centrem, až ho načechral do šestnáctky na nabíhajícího si Hwanga, který hlavou pohodlně zacílil.

A jen o minutu později korejský reprezentant zužitkoval další dlouhý pas, tentokráte od Radoševiče. Hwang si zpracoval míč na prsa a sám před Cardinalem nezazmatkoval v koncovce. Nice se z téhle rány oklepat nedokázalo. Snad jen Balotelli pocuchal nervy Salzburgu, ovšem gólman Walke jeho zakončení u tyčky zneškodnil.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1.1

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
Langi

snad to dají...zrovna přes Salzburg a Krasnodar by postoupit měli

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Langi

to Nice je klub na hovno...regulérně už na úrovni Lille...doufám že taky vyhrají ligu a v Evropě to odchoděj s touhle holomajznou

Reagovat
teenz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele